Scuola Leonardo da Vinci Roma

Scuola Leonardo da Vinci Roma – Sa više od 40 godina iskustva, škola Leonardo da Vinci pruža širok spektar različitih kurseva italijanskog jezika. Ona je član ASILS (Associaton of language schools of Italian as a second foreign language). Ima četiri centra u Italiji – Rim, Milano, Fienca, Sijena. Profesori su visoko kvalifikovani i sa velikim iskustvom u podučavanju italijanskog jezika stranim polaznicima. Osoblje škole je veoma ljubazno i uvek spremno da pomogne svojim polaznicima. U školama su dostupni kursevi za sve nivoe, tokom cele godine i radi se u malim grupama (najviše 12 ili 14). Školu pohađaju đaci iz čitavog sveta koji se svake godine uvere u kvalitet ove škole.

Škole se nalaze u centru gradova čija neposredna okolina pruža gotovo neograničene mogućnosti. Leonardo da Vinci škola redovno organizuje obilaske lokacija od važne istorijske i umetničke važnosti, poludnevne i celodnevne ekskurzije, biciklističke ture, posete vinskim podrumima, filmske večeri i druženja za vreme kojih učenici i nastavnici imaju prilike da se bolje upoznaju. Ovakav boravak, bogat vannastavnim aktivnostima, ostaće vam zauvek u lepom sećanju pored znanja koje ćete poneti sa sobom.

Lokacija – Scuola Leonardo da Vinci Roma

Glavni grad Italije, poznat još kao i „Večni grad“, jedna je od najprivlačnijih gradova u svetu. Zbog svog istorijskog, kulturnog i duhovnog značaja, kao i mnoštva turističkih atrakcija koje predstavljaju spoj tradicionalnog i savremenog, Rim predstavlja riznicu turističkih atrakcija.  Zgrada škole, staro aristokratsko zdanje, je smeštena u pešačkoj zoni centra grada, u neposrednoj blizini najvećih atrakcija poput Piazza Navona, Castel S. Angelo i najpopularnijih restorana, kafića i butika.

U pokrajini Toskana nalazi se dom renesanse i centar istorije i kulture, što se može primjetiti na svakom koraku dok obilazite Firencu. Ovjde su živjeli i stvarali umjetnici Mikelanđelo i Leonardo da Vinči i pjesnici Dante i Bokačo. Firenca ima i drugu stranu života – popularne barove, pa posjetilac može kombinovati posjetu jednoj od turističkih atrakcija, a zatim odlazak u stare barove u italijanskom antičkom stilu. Škola u Firenci se nalazi u centru grada, u palati koja ima pogled na Katedralu. Mnoge znamenitosti su udaljene svega nekoliko minuta hoda.

Ovaj kosmopolitski grad važi za svjetski centar dizajna i mode, a izdvaja se od drugih bogatom kulturnom scenom. Veliki broj muzeja, pozorišta i umjetničkih galerija su se našli u ovom gradu. Milano ima dugu i slavnu istoriju i mnoštvo turističkih znamenitosti poput Katedrale, Teatro della Scala („hram opere“) i Santa Maria delle Grazie u kojoj se čuva „Tajna večera“ Leonarda da Vinčija. Veliki broj prestižnih univerziteta i akademija koji se nalaze u ovom gradu donijeli su mu titulu „mladog grada“ zbog studenata iz čitavog svijeta. Škola se nalazi u centru grada, u blizini trga Duomo i Corso di Porta Vigentina-poslovne i studentske četvrti.

Scuola Leonardo da Vinci Roma
Scuola Leonardo da Vinci Roma

Smeštaj – Scuola Leonardo da Vinci Roma

Škola svojim polaznicima nudi nekoliko tipova smeštaja: porodični u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama (noćenje sa doručkom ili polupansion), smeštaj u zajedničkim apartmanima (jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama) sa zajedničkim kupatilom i kuhinjom (koje polaznici dijele međusobno ili sa vlasnikom). Na zahtjev, pored ovog smeštaja, može da se rezerviše i hotelski smeštaj svih kategorija, privatni apartmani, rezidencije i sl. Moguće je obezbjediti transfer od aerodroma do smeštaja.

Scuola Leonardo da Vinci Roma
Scuola Leonardo da Vinci Roma
Scuola Leonardo da Vinci Roma

Kursevi koje smo odabrali za vas su:

 • Intenzivni kurs -”One week only”
 • Intenzivni kurs
 • Italian tour
 • IMAT priprema (International Medical Admissions Test)
 • TOLC priprema (Test online CISIA-više vrsta)

Svi kursevi imaju obaveznu upisnu taksu od 70 eur koja važi 12 meseci.

Intenzivni kurs “One week only” – organizuje se u svim gradovima, traje samo jednu sedmicu bilo kada tokom godine, 20 časova u toj sedmici, 3-14 polaznika, organizuje se i ako se prijavi samo jedna osoba (dobija kurs od 10 časova 1:1), a ako se prijave dve osobe (dobijaju kurs od 15 časova 1:2).  Cena obuhvata: časove, test provere nivoa znanja, raspored u grupi i finalni test, certifikat pohađanja kursa, socijalne aktivnosti koje su besplatne ili po ceni koštanja, free Wi-fi. Cena: 275 eur.

Intenzivni kurs -organizuje se u svim gradovima, traje dve do četiri sedmice bilo kada tokom godine, 20 časova po sedmici, 3-14 polaznika (isto važi ako se prijavi jedna ili dve osobe kao za prvi kurs).  Cena obuhvata: časove, test provere nivoa znanja, raspored u grupi i finalni test, certifikat pohađanja kursa, socijalne aktivnosti koje su besplatne ili po ceni koštanja, free Wi-fi.              Cena: 485 eur za dve sedmice, 725 eur za tri sedmice i 970  eur za četiri sedmice.

Italia tour – kurs jezika koji podrazumeva svaku sedmicu u drugom gradu. Gradovi koji dolaze u obzir su: Firenca, Milano, Rim i Torino. Može da traje od dve do pet sedmica. 20 časova po sedmici. Minimalno jedna osoba. Što se smeštaja tiče, traži se na poseban upit. Cena obuhvata: časove, test provere nivoa znanja, raspored u grupi i finalni test, certifikat pohađanja kursa, socijalne aktivnosti koje su besplatne ili po ceni koštanja, free Wi-fi.              Cena: 485 eur za dve sedmice, 725 eur za tri sedmice, 970 eur za četiri sedmice i 1.045 eur za pet sedmica.

IMAT priprema

ovaj kurs se organizuje u Firenci i Rimu u periodu 08-26.07. u trajanju od tri sedmice, od ponedeljka do subote. Ukupno 140 časova, na engleskom, čas traje 45 minuta. Može biti online ili uživo. Minimum 5 polaznika. Namenjen je budućim studentima koji žele da upišu medicinu, hirurgiju i stomatologiju na engleskom. U Italiji univerziteti koji traže položen IMAT test kao uslov za upis su: La Sapienza i Tor Vergata u Rimu, Universita` Bari, Bologna Universita`, Bicocca u Milanu, Federico II u Napulju. Ovo je složen test koji traje 100 minuta i sadrži veliki broj pitanja iz opšte kulture, logičkog rasuđivanja, hemije, biologije, fizike i matematike-vrlo kompleksan test. Cena: 1.980 eur.

TOLC priprema

Postoji više vrsta ovog testa u zavisnosti od oblasti koja želi da se studira. U Rimu kao ekstenzivni kurs u trajanju od 20 sedmica, od ponedeljka do subote. Ukupno 400 časova, na engleskom ili italijanskom, radi se teorijski i praktično, čas traje 45 minuta.  U Rimu i Firenci kao intenzivni kurs u trajanju od 4 sedmice, od ponedeljka do subote. Ukupno 140 časova, na engleskom ili italijanskom, radi se teorijski i praktično, čas traje 45 minuta. Polaganje testa može biti više puta tokom godine.  

 Cena: 

– 70 eur registraciona taksa (obuhvata: nastavni materijal, neogradničen pristup školskoj online platformi za one koji žele da usavrše svoj italijanski) i primenjuje se za svaki kurs

– 2.650 eur pripremni TOLC za studije medicine, farmacije i veterine – , u periodu 26.02. do 21.06. u trajanju od 17 nedelja, 230 časova, na italijanskom, može biti u školi ili online (Modul I)

– 1.440 eur pripremni TOLC za studije medicine, farmacije i veterine – priprema na određenim predmetima, u periodu od 15.04. do 21.06. u trajanju od 10 nedelja, 120 časova, na italijanskom, mođe biti u školi (onsite) ili online (Modul II)

– 1.870 eur ekstenzivni (opsežan) pripremni kurs TOLC-F za studije medicine i farmacije, u periodu od 15.04. do 21.06. u trajanju od 10 nedelja, 140 časova, na engleskom, može biti samo online

– 1.870 eur intenzivni pripremni kurs TOLC-F za studije medicine i farmacije, u periodu od 24.06. do 19.07. ili 29.07. do 23.08. u trajanju od 4 nedelje, 140 časova, na engleskom, može biti u školi (onsite) ili online

– 4.730 eur ekstenzivni kurs u trajanju od 20 sedmica, od ponedeljka do subote. Ukupno 400 časova, na italijanskom, radi se teorijski i praktično, čas traje 45 minuta, počinje polovinom novembra i traje polovine marta . 

– 1.570 eur intenzivni kurs u trajanju od 4 sedmice, od ponedeljka do subote. Ukupno 140 časova, na italijanskom, radi se teorijski i praktično, čas traje 45 minuta. U periodu od 04.03. do 29.03.  

Cena obuhvata:

 • časove, udžbenike i nastavni materijal,
 • uslugu smeštaja, punu orijentaciju nakon dolaska,
 • test za određivanje nivoa,
 • akademsko savetovanje za italijanske univerzitete,
 • pomoć pri upisu na prijemni ispit,
 • birokratsku proceduru,
 • kontakt sa međunarodnim studentskim kancelarijama pri univerzitetima,
 • sertifikati

Smeštaj za polaznike kursa One week only :

– 198 eur za 6 noći u standardnom apartmanu u dvokrevetnoj sobi sa deljenim kupatilom i kuhinjom

– 240 eur za 6 noći u standardnom apartmanu u jednokrevetnoj sobi sa deljenim kupatilom i kuhinjom

– 228 eur za 6 noći u porodičnom smeštaju u dvokrevetnoj sobi na bazi noćenja sa doručkom 

– 270 eur za 6 noći u porodičnom smeštaju u jednokrevetnoj sobi na bazi noćenja sa doručkom

– 324 eur za 6 noći u porodičnom smeštaju u dvokrevetnoj sobi na bazi polupansiona  (polaznici kursa “One week only”)

– 366 eur za 6 noći u porodičnom smeštaju u jednokrevetnoj sobi na bazi polupansiona (polaznici kursa “One week only”)

Dodatne opcije :

– 312 eur za 13 noći standardnom apartmanu u dvokrevetnoj sobi sa deljenim kupatilom i kuhinjom (polaznici kursa od dve sedmice)

– 403 eur za 13 noći standardnom apartmanu u jednokrevetnoj sobi sa deljenim kupatilom i kuhinjom (polaznici kursa od dve sedmice)

– 377 eur za 13 noći u porodičnom smeštaju u dvokrevetnoj sobi na bazi
noćenja sa doručkom (polaznici kursa od dve sedmice)

– 468 eur za 13 noći u porodičnom smeštaju u jednokrevetnoj sobi na
bazi noćenja sa doručkom (polaznici kursa od dve sedmice)

– 585 eur za 13 noći u porodičnom smeštaju u dvokrevetnoj sobi na bazi polupansiona (polaznici kursa od dve sedmice)

– 676 eur 13 noći u porodičnom smeštaju u jednokrevetnoj sobi na bazi polupansiona (polaznici kursa od dve sedmice)

Napomena:

u nekim smeštajima je nužno da se plati depozit. U nekim smeštajima je obavezno plaćanje boravišne – turitičke takse koja je limitirana na boravak od 7 ili 14 dana.