Scuola Leonardo da Vinci Roma

Scuola Leonardo da Vinci Roma – Sa više od 40 godina iskustva, škola Leonardo da Vinci pruža širok spektar različitih kurseva italijanskog jezika. Ona je član ASILS (Associaton of language schools of Italian as a second foreign language). Ima četiri centra u Italiji – Rim, Milano, Fienca, Sijena. Profesori su visoko kvalifikovani i sa velikim iskustvom u podučavanju italijanskog jezika stranim polaznicima. Osoblje škole je veoma ljubazno i uvijek spremno da pomogne svojim polaznicima. U školama su dostupni kursevi za sve nivoe, tokom cijele godine i radi se u malim grupama (najviše 12 ili 14). Školu pohađaju đaci iz čitavog svijeta koji se svake godine uvjere u kvalitet ove škole.

Škole se nalaze u centru gradova čija neposredna okolina pruža gotovo neograničene mogućnosti. Leonardo da Vinci škola redovno organizuje obilaske lokacija od važne istorijske i umjetničke važnosti, poludnevne i celodnevne ekskurzije, biciklističke ture, pojsete vinskim podrumima, filmske večeri i druženja za vrijeme kojih učenici i nastavnici imaju prilike da se bolje upoznaju. Ovakav boravak, bogat vannastavnim aktivnostima, ostaće vam zauvijek u lijepom sjećanju pored znanja koje ćete ponijeti sa sobom.

https://www.youtube.com/watch?v=DEr9DF6F5S8

Lokacija – Scuola Leonardo da Vinci Roma

Glavni grad Italije, poznat još kao i „Viečni grad“, jedna je od najprivlačnijih gradova u svijetu. Zbog svog istorijskog, kulturnog i duhovnog značaja, kao i mnoštva turističkih atrakcija koje predstavljaju spoj tradicionalnog i savremenog, Rim predstavlja riznicu turističkih atrakcija.  Zgrada škole, staro aristokratsko zdanje, je smještena u pješačkoj zoni centra grada, u neposrednoj blizini najvećih atrakcija poput Piazza Navona, Castel S. Angelo i najpopularnijih restorana, kafića i butika.

U pokrajini Toskana nalazi se dom renesanse i centar istorije i kulture, što se može primjetiti na svakom koraku dok obilazite Firencu. Ovjde su živjeli i stvarali umjetnici Mikelanđelo i Leonardo da Vinči i pjesnici Dante i Bokačo. Firenca ima i drugu stranu života – popularne barove, pa posjetilac može kombinovati posjetu jednoj od turističkih atrakcija, a zatim odlazak u stare barove u italijanskom antičkom stilu. Škola u Firenci se nalazi u centru grada, u palati koja ima pogled na Katedralu. Mnoge znamenitosti su udaljene svega nekoliko minuta hoda.

Ovaj kosmopolitski grad važi za svjetski centar dizajna i mode, a izdvaja se od drugih bogatom kulturnom scenom. Veliki broj muzeja, pozorišta i umjetničkih galerija su se našli u ovom gradu. Milano ima dugu i slavnu istoriju i mnoštvo turističkih znamenitosti poput Katedrale, Teatro della Scala („hram opere“) i Santa Maria delle Grazie u kojoj se čuva „Tajna večera“ Leonarda da Vinčija. Veliki broj prestižnih univerziteta i akademija koji se nalaze u ovom gradu donijeli su mu titulu „mladog grada“ zbog studenata iz čitavog svijeta. Škola se nalazi u centru grada, u blizini trga Duomo i Corso di Porta Vigentina-poslovne i studentske četvrti.

Scuola Leonardo da Vinci Roma
Scuola Leonardo da Vinci Roma

Smeštaj – Scuola Leonardo da Vinci Roma

Škola svojim polaznicima nudi nekoliko tipova smeštaja: porodični u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama (noćenje sa doručkom ili polupansion), smeštaj u zajedničkim apartmanima (jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama) sa zajedničkim kupatilom i kuhinjom (koje polaznici dijele međusobno ili sa vlasnikom). Na zahtjev, pored ovog smeštaja, može da se rezerviše i hotelski smeštaj svih kategorija, privatni apartmani, rezidencije i sl. Moguće je obezbjediti transfer od aerodroma do smještaja.

Scuola Leonardo da Vinci Roma
Scuola Leonardo da Vinci Roma
Scuola Leonardo da Vinci Roma

KURSEVI I CIJENE

Kao što smo već napomenuli škola ima veoma bogat program kurseva, a to su:ž

  • Intenzivni kurs (20 časova nedjeljno);
  • Super intenzivni kurs jezika (30 časova nedjeljno);
  • Super intenzivni plus kurs (20 + 5 ili 20 +10 časova individualne nastave nedjeljno);
  • Super intenzivni kurs u malim grupama (30 časova nedjeljno);
  • Kurs jezika za seniore 50+ (20 časova nedjeljno + program aktivnosti);
  • Italijanska tura (20 časova nedjeljno, boravak u školskim centrima različitih gradova),
  • Program Gap Year (650 časova nastave jezika i italijanske kulture);
  • Ispitni kursevi (DELI, DILI, DILC, DALI, DALC);
  • Profesionalni kursevi (30 časova nedjeljno);
  • Individualna nastava.

Cijena kursa uključuje nastavu, nastavni materijal, izvještaje i sertifikate, studentsku karticu i internet.

Škole stranih jezika