Alpadia škola jezika

Alpadia škola jezika – U Evropi se nalaze neke od najboljih škola jezika koje svojim učenicima pružaju visokokvalitetno obrazovanje i veliki izbor programa, a takva je i Alpadia. Ova škola vam nudi spajanje ugodnog s korisnim kombinujući odmor i kurs stranog jezika i sve to na nekoliko različitih kampusa u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i Švajcarskoj. U zavisnosti od uzrasta deteta, nivoa znanja i interesovanja, savetnici će napraviti individualne preporuke deci i roditeljima kako bi im pomogli u pronalaženju najboljeg programa obrazovanja.

Kursevi jezika u inostranstvu omogućuju najbrži i najlakši način učenja jezika. U trajanju od dve nedjelje, na potpuno drugačiji i zabavan način, deca mogu učiti engleski, francuski, nemački ili italijanski jezik, a sve u neposrednoj blizini Ženevskog jezera, u predivnim Alpima, u kulturološkoj prestonici Evrope – Londonu, divnom Berlinu ili u šarmantnom gradu Inji.

Dodatno o školi

Svi programi letnih škola detaljno su razrađeni i jasno definisani, a sprovodi ih nastavno osoblje koje je odabrano po visokim kvalifikacijama i akademskoj reputaciji u svom području. Programi su ispunjeni s puno praktičnih radionica koje će uz zabavu polaznicima pružiti i odmor od učenja.

Tako Alpadia svoje kurseve deli u nekoliko grupa. Adult school 16+ i Summer kapuse za mlađe polaznike. Tu su i programi koje je osmislila za najmlađe od 8 – 14 godina, s dosta raznih aktivnosti, kako bi što lakše kroz igru i radionice savladali jezik.  

Učenje, kampovanje, logorovanje, putovanja, mogućnost kombinovanja odabranog jezika s određenim akademskim predmetom, sportom ili čak hobijem kao i odlična iskustva dosadašnjih polaznika letnih programa su ono što svake godine privlači sve više novih polaznika u ovu školu.

LOKACIJA – Alpadia škola jezika

ŠVAJCARSKA

U letnim kampovima Alpadia deca mogu da usavrše znanje stranih jezika na više lokacija u Švajcarskoj zavisno od toga koji jezik žele bolje da nauče. Leto mogu da provedu u planinskom gradiću Engelberg, Lejzinu u blizini Ženeve, Askoni na obali jezera Mađore ili u Montrou.

Smeštena na obali jezera Mađore, u bajkovitom zalivu, Askona je postala jedna od najlepših destinacija u italijanskom govornom području Švajcarske. Tu možete uživati u prelepoj prirodi, kao i u mnogobrojnim umjetničkim, kulturnim i sportskim aktivnostima.

Na samo nekoliko koraka od uzanih uličica starog grada i pristaništa na obali jezera Mađore, školski centar u Askoni nalazi se u Collegio Papio. Glavna zgrada koja se nalazi u renoviranom manastiru iz XVI veka, smeštena je uz savremeni školski kompleks u kome se nalaze učionice i spavaonice. Čitava struktura kampusa idealna je za boravak tinejdžera i uključuje komforne učionice sa projektorima i audio i video opremom, sobu sa računarima i besplatnim internetom, prostoriju za odmor sa stonim fudbalom i bilijarskim stolom kao i fudbalski, košarkaški i odbojkaški teren.

Montro

Montro je predivan grad na obali Ženevskog jezera, smešten u francuskom govornom području Švajcarske. Prijatna klima koja je karakteristika ovog grada daje poseban mediteranski doživljaj, a Montre je poznat i po imenu „biser švajcarske rivijere“. Uživaćete u panorami grada, jer oduzima dah pri samom pogledu. Duž keja se proteže egzotično rastinje, dok prostor između jezera i planina pruža brojne mogućnosti za sportske i kulturne aktivnosti.

Od poznatijih događaja u ovoj oblasti izdvajaju se Montro džez festival u letnjim mjesecima i božićno selo u zimskom periodu, koji su doprinjeli da ovaj grad bude prava turistička destinacija. Od znamenitosti tu je dvorac Chateau de Chillon, vinogradi Corniche Lavaux, stari grad Vieille-Ville, statua Fredija Merkjurija, a Montro odlikuju i prelepa priroda, mogućnost bavljenja ekstremnim sportovima, šoping i mnoštvo zabavnih aktivnosti za različite uzraste.

Letnja škola francuskog jezika nalazi se u centru grada u blizini lepe promenade duž Ženevskog jezera. Škola je moderno opremljena, učionice su prostrane i svetle, dostupni su besplatan internet, fitnes sala i kantina gdje polaznici imaju ručak pre popodnevnih vannastavnih aktivnosti.

Alpadia škola jezika
Alpadia škola jezika

Alpadia škola jezika
Alpadia škola jezika

NEMAČKA

Alpadia vam nudi mogućnost da učite njemački otkrivajući ovaj jedinstveni grad. Berlin važi za centar zabave, kulture i trendova. Sa preko 165 muzeja, 300 galerija i 150 pozorišta, on je vrelo kulturnog života. Grad je prepun fascinantnih istorijskih lokacija, od Brandenburške kapije do ostataka zida koji je delio grad na dva dela punih 28 godina i Checkpoint Charlie prelaza između Istočne i Zapadne Njemačke. Ako vas više zanima šoping, biće vam drago da saznate da je Berlin jedan od najjeftinijih glavnih gradova u Evropi.

Smeštena u distriktu Schöneberg koji je blizu svih glavnih atrakcija, škola Alpadia omogućava polaznicima da budu u žiži berlinskog gradskog života. Osim legendarnih noćnih klubova, u blizini škole moći ćete uživati u mnogim zanimljivim kafićima i restoranima, uličnoj umjetnosti koja je veoma uzela maha, fascinantnoj arhitekturi i multikulturalnoj atmosferi grada.

Alpadia škola jezika
Alpadia škola jezika

FRANCUSKA

Škola Alpadia takođe nudi učenje francuskog jezika u neposrednjoj blizini Pariza. Kampus Saint Nicholas je zatvorenog tipa u njegovanom parku od 5 hektara, u mjestu Inji koga nazivaju „Grad Bašta”, i udaljen je od Pariza svega 40 minuta lokalnim vozom. Železnička stanica je na pet minuta hoda od kampusa. Kampus je nedavno renoviran i ima moderne učionice, udobne spavaonice i sportske terene za košakru, fudbal, odbojku. Posjete Parizu su svakodnevne. Kada se umorite od pariske vreve i vrućine, možete nazad u mir i svežinu udobnog kampusa gdje ćete u uživati u druženju sa vršnjacima iz celog sveta.

Alpadia škola jezika
Alpadia škola jezika

SMEŠTAJ – Alpadia škola jezika

Smeštaj u Askoni je u dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama sa kupatilom na bazi punog pansiona. Naročita pažnja se poklanja sigurnosti tinejdžera. Od prvog dana, tim specijalno obučenog školskog osoblja je tu da pruži djeci svaku vrstu pomoći i da nadgleda sva dešavanja. Nadzor je prilagođen godinama i vrsti odabranog smeštaja, osoblje se trudi da bude vrlo diskretno, tako da deca imaju osećaj slobode u sigurnom i bezbjednom okruženju.

Alpadia škola jezika
Alpadia škola jezika

Smeštaj dodatno:

Što se tiče smeštaja u Montrou, polaznici su smešteni u porodicama što je ujedno i prilika za upoznavanje sa načinom života porodice, kao i za dodatno vežbanje jezika kroz svakodnevnu upotrebu. Porodice su pažljivo odabrane od strane školskog osoblja.

Smeštaj podrazumjeva dvokrevetne sobe i zajedničku upotrebu dnevne sobe, kupatila i kuhinje sa članovima porodice. U okviru porodice, polaznik ima obezbjeđen doručak i večeru, dok se ručak služi u školskoj kantini. Smeštaj je obezbjeđen od nedelje pre početka do subote po završetku programa.

Alpadia škola jezika
Alpadia škola jezika

Smeštaj u Berlinu je u studentskoj rezidenciji, sa jednokrevetnom sobom (postoji mogućnost i dvokrevetne sobe). Ova lokacija vam nudi veoma dobru polaznu tačku za otkrivanje grada i drugih turističkih atrakcija koje su u samoj blizini.

Pored toga, imate i smeštaj u porodici koji vam nudi bogato iskustvo, upoznavanje sa načinom života kao i unapređenje njemačkog jezika na svakodnevnom nivou. Raspolažete s jednokrevetnom ili dvokrevetnom sobom, a kupatilo i kuhinju delite sa članovima porodice. Imate mogućnost izbora između polupansiona i samo doručka.

Tu su naravno i hoteli, od onih jeftinijih do skupljih za sve one polaznike koji ne žele u studentske rezidencije, kao i zajednički smeštaj sa nekim od polaznika u vidu stana za izdavanje po vašem izboru.

Cene ovih smeštaja se kreću od EUR 300 do EUR 11.000 u zavisnosti od dužine boravka.

Alpadia škola jezika
Alpadia škola jezika

Smeštaj u Parizu

S obzirom na to da je ovo stara francuska škola sa internatom, imaćete priliku da se družite sa mladim Francuza koji ovdje borave preko godine. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa lavaboom i zajedničkim kupatilima tako da je smeštaj jednostavan, funkcionalan i čist. Sva tri obroka polaznici dobijaju u školskom restoranu. Sala za gimnastiku i sportski tereni se nalaze nedaleko od rezidencije.

KURSEVI

                                                          

Alpadia škola jezika
Alpadia škola jezika

Nemačka:

Za mlađe postoji mogućnost učenja i engleskog jezika, za razliku od programa za odrasle gdje u ponudi imaju samo njemački. Iz tog razloga ponuda je višestruka:

 • Berlin – Werbellinsee (engleski)
 • Berlin – Werbellinsee (nemački)
 • Berlin – Wannsee (nemački)
 • Frankfurt – Lahntal (engleski)
 • Frankfurt – Lahntal (nemački)
 • Freiburg (nemački)
Alpadia škola jezika
Alpadia škola jezika

Program škole u Berlinu se sastoji od testa poznavanja jezika, koji se radi odmah po dolasku u centar, na osnovu koga se polaznik raspoređuje u određenu grupu sa drugima, a prema nivou znanja. Polaznicima se pruža mogućnost izbora standardnog ili intenzivnog kursa. Standardni kurs jezika podrazumeva 20 časova, dok intenzivni kurs podrazumeva 25 časova nastave nedjeljno od ponedjeljka do petka.  Čas traje 45 minuta. Na kraju boravka svaki polaznik dobija sertifikat o pohađanju kursa i postignutom nivou znanja.nNastavni materijali su uključeni u cenu kursa.

Između svakodnevnih obaveza, uključeni su izleti po gradu koji vam dozvoljavaju da upoznate sva lica Berlina. Posjete muzejima, izložbama, večeri u Biergarten-u, bioskop na otvorenom u Kreuzberg-u, kao i razgledanje malo rustičnije strane Berlina, ekskurzije do Drezdena i čuvene palate Zwinger ili do Potsdama i njegovog zamka Sans souci pružiće vam priliku da se upoznate sa istorijom i duhom ove zemlje.

Švajcarska:

 • Engelberg (nemački)
 • Engelberg (engleski)
 • Leysin (francuski) programi za juniore (8 – 14)
 • Leysin (engleski)  programi za juniore (8 – 14)
 • Leysin (francuski)
 • Leysin (engleski)
 • Montreux (francuski)
 • Ascona (italijanski)
 • Ascona (engleski)

Program u Askoni se sastoji od jezika po izboru (italijanski ili engleski), punog pansiona, smeštaja, nadzora, vannastavne aktivnosti i izleta. Nastavni programi su posebno osmišljeni za mlade polaznike i prilagođeni svim nivoima znanja. Predavači su mladi i energični ljudi koji predaju na svom maternjem jeziku i odabrani su prema svojim predavačkim sposobnostima, entuzijazmu i pažnji koju posvećuju svakom polazniku.

Dodatno – Alpadia škola jezika

Po dolasku u centar, polaznik radi test poznavanja jezika na osnovu koga se raspoređuje u određenu grupu sa drugim polaznicima, a prema nivou znanja. Polaznicima se pruža mogućnost izbora standardnog ili intenzivnog kursa. Standardni kurs jezika podrazumeva 20 časova, dok intenzivni kurs podrazumeva 25 časova nastave nedjeljno od ponedjeljka do petka. Čas traje 45 minuta. Na kraju boravka svaki polaznik dobija sertifikat o pohađanju kursa i postignutom nivou znanja.

Škola u svojoj ponudi ima i Premium Plus programe koji se organizuju uz doplatu.

U ponudi su programi kreativne umjetnosti, tenis i sportovi na vodi. Program kreativne umjetnosti je za one polaznike koji žele da razviju svoje kreativne veštine kroz umjetničke i dizajnerske radionice. Program tenis uključuje dodatne časove tenisa uz nadzor i pomoć iskusnog trenera. Program sportovi na vodi uključuje časove jedrenja, skijanja na vodi i stand-up paddling. Svaki od izbornih programa podrazumeva 3 časa nedjeljno iz odabrane Premium Plus ponude.

Alpadia škola jezika
Alpadia škola jezika

Montro – Alpadia škola jezika

Škola u Montrou za ponudu ima standardni kurs jezika koji se sastoji od 20 časova nedjeljno i intenzivni kurs koji se sastoji od 25 časova nedjeljno. Nastava je namenjena mladim i dinamičnim polaznicima koji žele više praktične upotrebe jezika. Teme koje se obrađuju su aktuelne i zabavne i profesori se trude da svaki polaznik na najbolji mogući način pokaže i usavrši svoje znanje francuskog jezika i pokaže što brži napredak.

Kursevi su dostupni za polaznike svih nivoa znanja (od početnog do naprednog nivoa). Prvog dana nastave radi se test škole kojim se procenjuje nivo jezika kod polaznika, a rezultati svrstavaju polaznika u odgovarajuću grupu. Provere napretka jezičkih sposobnosti se vrše na nedjeljnom nivou. Profesori su mladi, dinamični i obučeni da predaju francuski kao strani jezik. Na kraju programa dobija se sertifikat Alpadia škole, kojim se potvrđuje pohađanje programa, postignut nivo jezika i rezultati školskih testova.

Za polaznike su u ponudi sportske aktivnosti poput košarke, odbojke, stonog tenisa, mini golfa, fudbala, vožnje kajaka. Organizovana su sportska takmičenja i posjeta zabavnom parku. Uz doplatu je moguće izabrati i dodatne aktivnosti. Ekskurzije i izleti podrazumjevaju posjetu obližnjem akva parku, obilazak muzeja čokolade, fabrike sira, muzeja prirodnih nauka, obilazak zamkova, šoping i drugo. Svako veče organizuju se brojne zabavne aktivnosti, poput disko večeri, zabave uz roštilj, zabave na plaži pored jezera i slično.

Francuska:

 • Paris – Igny (francuski)
 • Biarritz (francuski)

Program učenja francuskog jezika je bogat vanškolskim aktivnostima uz redovne provere znanja. Po dolasku se radi test znanja kako bi se polaznik svrstao u određenu grupu. Nastava se odvija u malim grupama od najviše 14 polaznika. Program ima za cilj da produbite i usavršite svoje znanje francuskog. U tome će vam pomoći veoma stručno osoblje uz prijatnu i motivišuću atmosferu.

U zavisnosti od vaših ciljeva, možete izabrati standardni kurs u trajanju od 20 časova ili intezivni u vidu 25 časova.  Osim sportova kojima mogu da se bave u kampusu (fudbal, odbojka, košarka), polaznici imaju svakodnevne posjete Parizu i celodnevni izlet u Diznilend, što posebno privlači sve uzraste, ili mogu da obilaze neke od zamkova Loare koji oduzimaju dah.

Kada su u pitanju programi za odrasle, ponuda je sledeća:
 • Nemački jezik i kampusi u Berlinu i Freiburgu
 • Francuski jezik i kampusi  Montreux i Lyon

AKREDITACIJE