Global Village

Global Village English Centar za učenje engleskog se nalazi na tri lokacije u Kanadi (Vankuveru, Viktoriji, Kalgariju) i na Havajima. Osnovna filozofija u učenju jezika ove škole jeste da ozbiljno učite, ali i da se ozbiljno zabavljate. Uz učenje engleskog jezika polaznici se podstiču na učešće u raznim aktivnostima u cilju poboljšanja svojih jezičkih sposobnosti. Druga specifičnost programa jeste autentučno englesko okruženje i obilje kurseva koje ova škola nudi.

Program takođe uključuje i veliki raspon kvalitetnih mogućnosti smeštaja tokom boravka u Kanadi i nudi na desetine uzbudljivih aktivnosti tokom boravka u gradu u kojem pohađate kurs. Bilo da ste početnik ili spadate u naprednu grupu engleskih govornika ovaj sjajan kurs će vam pružiti veštine i samopouzdanje koji su vam potrebni kako bi poboljšali svoje trenutno znanje jezika.

Za Global Village možemo da kažemo da je akreditovana škola engleskog jezika. Od svog osnivanja, škola je posvećena učenju engleskog jezika i svojim polaznicima nudi pravu edukativnu avanturu. Svojim dolaskom polaznici postaju deo porodice u kojoj su smešteni, dok ujedno uče engleski jezik u toploj, prijateljskoj i sigurnoj atmosferi.

LOKACIJE – Global Village

VANKUVER

Global Village
Global Village

Vankuver ima odlike modernog, kosmopolitskog i evropski stilizovanog grada, u kojima ćete uživati dok ga istražujete. Njegova jedninstvenost je u tome što je okružen prirodom, tu se nalaze: Tihi okean, zelene šume koje obiluju divljim svetom i snegom prekrivene planine. Ekskurzije koje se nude polaznicima u školi, obično uključuju Ostrvo Viktorija/Vankuver, Sijetl, Visler ski rezort i Stenovite planine.

Čim kročite u predivan kampus, postajete deo dinamične zajednice mladih i pametnih ljudi i nastavnog kadra iz čitavog sveta, koji žele da poboljšaju svoje jezičke sposobnosti u cilju boljih karijera, daljeg školovanja i ličnog obogaćivanja.

VIKTORIJA

Global Village School u Viktoriji je smeštena u jednom od najšarmantnijih kanadaskih gradova. Ona se nalazi na svega nekoliko minuta hoda od živopisne luke u unutrašnjosti grada kao i mnogobrojni kafići, pabovi, radnje, restorani i tržni centri. Viktorija je takođe poznata kao najtopliji grad u Kanadi koji krasi moderna arhitektura. Grad je potpuno bezbjedan i u sebi ima veoma razvijen osećaj društvene odgovornosti za životnu sredinu.

Global Village
Global Village

Polaznici mogu da uživaju na Zapadnoj obali i učestvuju u neverovatnim prirodnim doživljajima kao što su gledanje kitova, vožnja kajakom, planinarenje i vožnja biciklom, kao i skijanje i snoubording. U susjedne gradove Vankuver i Sijetl možete stići u okviru 2-3 sata najviše.

Studenti se odmah po dolasku osjećaju prijatno u ovoj engleskoj školi. Akademsko osoblje podstiče polaznike da se druže i na taj način razvijaju jak osjećaj zajednice i prijateljstva tokom pohađanja kursa.

CALGARY

Kalgari je rastući ekonomski grad sa blizu 1.4 miliona stanovnika. On je grad koji ne spava, jer funkcioniše punih 24 sata. Okružen je zapanjujućom prirodom što veoma pogoduje stanovnicima. Svetski poznati Banf u veličanstvenim Stenovitim planinama je samo 90 minuta udaljen.

Global Village
Global Village

Poznat po svojoj prijateljski nastrojenoj strani, Kalgari pruža sjajne uslove za život. Grad i škola su potpuno bezbjedni, i veoma tolerantni i prihvatljivi. Sa svoja četiri izrazita godišnja doba, Kalgari ima dodatne prednosti sa više od 300 sunčanih dana u godini. Za one koji traže autentičan boravak u kanadi, Kalgari je pravo mesto, a škola u Kalgariju prava za učenje engleskog jezika.

Škola je na prelepoj lokaciji u samom centru. Okružena je modernom arhitekturom i uličnom umetnošću, a preko puta škole se nalazi ogroman park.

HAVAJI

Global Village
Global Village

U gradu Honolulu škola Global Village Hawaii se nalazi u centru grada nadomak svetske poznate plaže – Vaikiki i šoping centra Ala Moana, hotela, radnji i restorana. Ako volite sunce, sitan beli pesak, tirkizno more, nježne havajske plesove i još nježniji jezik i njihovu tradicionalnu muziku, onda je ovo prava škola za vas. Škola je moderno opremljena, učionice su svetle sa predivnim pogledom na okean. Krasi ga izvandredna atmosfera za sticanje novog znanja, odlično opremljen kompjuterski centar, puno interesantnih mesta za druženje i odmor studenata.

SMEŠTAJ – Global Village

Global Village preporučuje i osigurava uslugu smeštaja u kanadskim porodicama i na Havajima takođe. GV Homestay pruža sigurno i prijateljsko okruženje za polaznike, dajući polaznicima priliku da iskuse i uživaju u lokalnoj kulturi dok su smešteni u tradicionalnim kanadskim kućama. Takav tip smeštaja uključuje privatnu sobu s krevetom, upotrebu kuhinje (pun pansion), mogućnost odlaska na izlete vikendom sa porodicom i transfer sa aerodroma.

Osim ovog tipa smeštaja, dostupan je i smeštaj u apartmanima, hotelima, stanovima ili hostelima.

Global Village
Global Village
Global Village
Global Village

KURSEVI I CENE – Global Village

Pripremni kursevi

Ovi intenzivni kursevi pripremaju vas za različite ispite koji su priznati širom sveta. Visoko kvalifikovano osoblje je posvećeno u nameri da vam pomogne i olakša postizanje što boljih rezultata.

English for academics

Ovaj program vam pomaže da se pripremite za studije na engleskom i ima za cilj da poboljša vaše znanje pravopisa i čitanja, a naročito konverzacijske sposobnosti.

Dodatni programi obuhvataju sljedeće programe:

  • Teen Activity program,
  • IELTS Exam and Processing
  • English for Business,
  • College and University Pathway Program
  • Cambridge Materials, Exam, Administration only
Global Village
Global Village

Tako je npr. škola u Kalgariju zvanični centar za IELTS ispite i nudi vam dnevne i noćne kurseve za pripremu polaganja ovog ispita.      

Svi navedeni programi zastupljeni su u sve četiri škole.

U školi na Havajima nastava se odvija u grupama od 15 polaznika u učionici i van nje u nekom od predivnih cvetnih parkova. Standardni kurs engleskog jezika uključuje 15 časova engleskog jezika od ponjedeljka do petka u periodu od 09:00h do 11:50h. Nastava je potpuno kreativno osmišljena, kako bi polaznici mogli da unaprede sve jezičke veštine – govor, pisanje, čitanje i slušanje. Kroz zanimljive vežbe, igre i prezentacije, polaznici unapređuju engleski jezik, ali i uče o kulturi i običajima Havaja.

Dodatne aktivnosti tokom trajanja kursa

Kao deo ove usluge polaznicima je na raspolaganju bezbroj uzbudljivih i istinski nezaboravnih aktivnosti svakog meseca kako bi doživeli lokaciju na kojoj se nalazite u punom smislu. Na Havajima možete učiti da svirate ukulele, u Kalgariju snoubording ili da idete na rafting, u Vankuveru da učestvujete u brodskim trkama.

AKREDITACIJE

Škole stranih jezika