Britannia English Academy

Britannia English Academy postoji od 2012. godine u samom srcu centra Mančestera i od tada je ugostila i obučila veliki broj polaznika iz više od 60 zemalja sveta. Samo prošle godine ih je bilo preko 2.100. Ona je najbolja nezavisna škola engleskog jezika u Mančesteru, akreditovana od British Coucil-a, sa odličnim profesorskim kadrom dugogodišnjeg iskustva. Polaznici su zadovoljni i srećni jer imaju potpunu podršku i brigu od celokupnog školskog tima i zato se osećaju kao kod svoje kuće.

Nastava se odvija u malim grupama – maksimalno 10 polaznika, mešanih nacionalnosti, fleksibilnog rasporeda časova, po povoljnoj ceni. Kursevi počinju ponedeljkom, a dolasci i odlasci su nedeljom. 

Britannia English Academy letnja škola engleskog jezika

Pitate se zašto učiti jezik u Mančesteru? Evo i odgovora: 

– najfantastičniji grad severnog UK-a

– univerziteti svetske klase

– lako ga je istražiti

– sportski grad – pasioniran za fudbal

– dobra udaljenost od ostalih UK gradova i dobra povezanost sa njima

– kulturna žarišta, čuveni po muzici, umetničkim izložbama i festivalima

– izuzetni tržni centri i pijace

– odlični i pristupačni uslovi života

– samo dva sata od Londona

Školski sadržaji: 17 fantastičnih učionica, biblioteka,  soba za druženje i društvene igre,  kuhinja,  trpezarija,  prostorija za molitvu,  free wi-fi zone,  PC and tv pristup,  video igrice       i tv fudbal igrice i  usluge štampanja. 

Kursevi koji se organizuju:

Opšti engleski

namenjen polaznicima koji žele da usavrše svoj engleski u svim oblastima, ovde ćete učiti:

čitanje, pisanje, govor, slušanje, razumevanje, gramatiku i rečnik. Ovaj kurs će vam olakšati da se dokažete i ostvarite sebe u znanju jezika kroz razne materijale, vežbu i izazove koje će profesori i ostali polaznici postaviti pred vas.

Namenjen je uzrastu od 16 i više godina, nivo znanja: A1-C1, grupe su od 7 polaznika, početak kursa kada vam odgovara, jer traje tokom cele godine, metod: interaktivni.

IELTS ispiti

kurs će vam pomoći da se pripremite za sva četiri dela ispita.

Obuhvata:

 • pisani materijal,
 • strukturisanje rada,
 • davanje mišljenja,
 • koristi akademski rečnik,
 • brzo pregledanje, skeniranje i predviđanje-sve ovo će vas pripremiti za akademski život u zemlji engleskog govornog područja (budućih studija).

Namenjen je uzrastu od 16 i više godina, nivo znanja: B1-C2, grupe su od 7 polaznika, početak kursa kada vam odgovara, jer traje tokom cele godine, metod: kombinovanje učenja jezika sa ispitnim tehnikama i praksom.

BEA je jedina škola u kojoj možete uraditi dva tipa IELTS kursa: uvodni-minimum B1 nivo, omogućava da vežbate svaki od četiri dela ispita, kurs pripreme za ispit-minimum B2 nivo, cilj je da izgurate svoj IELTS rezultat od nivoa 5 do 9. Praksa je pokazala da  99% polaznika ostvari rezultat ispita koj je želeo.

Cambridge ispiti – Britannia English Academy

ovaj kurs je odličan put da uspostavite svoj nivo engleskog jezika kako biste dobili priznati certifikat, pomaže da se pripremite za sve delove ispita: Prvi certifikat (FCE), napredni certifikat (CAE) i stručni certifikat (CPE).

Obuhvata:

 • pisanje neformalnog i formalnog teksta,
 • izgradnja znanja engleskih kolokacija,
 • brzo pregledanje, skeniranje kao i saradnja sa partnerom u govornom ispitu.

Namenjen je uzrastu od 16 i više godina, nivo znanja: B1-C2, grupe su od 7 polaznika, početak kursa kada vam odgovara, jer traje tokom cele godine, metod: različite ispitne tehnike i interaktivna predavanja.

Za starije polaznike aktivnosti su: konverzacijski klub, poseta BBC-u, zanimljiva mesta u Mančesteru, subotnje radionice, časovi latino plesa.

Britannia English Academy

Junior letnji kursevi

ovaj fantastičan program je napravljen sa željom da našim najmlađim polaznicima pruži najbolje iskustvo, organizuje se tokom juna, jula i avgusta, u periodu od: 23.06. do 01.09,  minumum jednu sedmicu. Obuhvata:

 • 20 časova jezika sedmično tokom prepodneva,
 • popodne su aktivnosti i obilasci (Mančester tura, bioskop, karting, poseta BBC-u, poseta fudbalskom stadionu), a vikendom celodnevne ekskurzije: Liverpul, Nort Wales, Čester, York.

Namenjen je uzrastu od  7-17 godina, grupe su od 10-15 polaznika, nivo jezika: početni do srednjeg. Obuhvata:

 • placement test i BEA paket dobrodošlice,
 • besplatnu sim karticu i wi-fi,
 • sertifikat o položenom kursu,
 • smeštaj u porodici na bazi polupansiona tokom nedelje i punog pansiona vikendom. 

 Poseban letnji kurs – Britannia English Academy

učenje engleskog uz uživanje u svom omiljenom fudbalskom klubu – 

4 sedmice kursa plus fudbal, intenzivni kurs sa 20 časova nedeljno, smeštaj, test nivoa jezika, ture: Manchester City tour, Manchester United tour, karta za utakmicu Mančester junajteda, karta za utakmicu Mančester sitija, karta za nacionalni muzej fudbala, certifikat za kraj kursa. 

Smeštaj:

– porodici –

sve porodice su engleskog govornog područja, prijateljske, smeštaj je u blizini škole, komforna samostalna soba, kupatilo, free wi-fi, vežba se jezik i sa porodicom, obroci su na bazi polupansiona, besplatno pranje odeće, uči se o britanskoj kulturi, bezbedno za maloletne polaznike

– studentskoj rezidenciji –

dinamičan i aktivan studentski život uz vršnjake, nezavisno od roditelja i odraslih, mala udaljenost od škole i centra grada, komforne sobe sa pisaćim stolom i ormanom, kupatilo, free wi-fi, vežba se jezik sa ostalim studentima, živahan i društven način života, zajednička kuhinja i self-catering, servis pranja veša, samo za punoletne polaznike

Aktivnosti tokom popodneva u periodu od 14.30-17.00 časova uz pratnju vođe grupe:

 • fudbal, kuglanje
 • bioskop, poseta akvarijumu
 • poseta muzeju ili obilazak grada
Britannia English Academy smeštaj

Cenovnik:

– 280 funti – za kurseve opšti engleski, IELTS i Cambridge test za uzrast 16 i više godina.         

U cenu je uključeno: 20 časova engleskog jezika nedeljno, test nivoa jezika za raspored u grupu, paket dobrodošlice, certifikat na kraju kursa (uz uslov 80% pohađanja časova), izveštaj o napretku (nakon 4 nedelje boravka), studentska kartica i UK sim kartica za mobilni.

–  420 funti – za kurseve opšti engleski, IELTS i Cambridge test za uzrast 16 i više godina. U cenu je uključeno:

30 časova engleskog nedeljno test nivoa jezika za raspored u grupu, paket dobrodošlice, certifikat na kraju kursa (uz uslov 80% pohađanja časova), izveštaj o napretku (nakon 4 nedelje boravka), studentska kartica i UK sim kartica za mobilni.

Ostale cene – Britannia English Academy

– 360 funti – junior kurs tokom leta, samo kurs za uzrast od 7 godina naviše. U cenu je uključen samo kurs, 20 časova opšteg engleskog i konverzacija nedeljno, registraciona prijava, certifikat na kraju kursa, test nivoa jezika za raspored u grupi, nastavni materijal, bez ishrane

– 635 funti – junior kurs tokom leta, kurs i smeštaj u porodici za uzrast od 14 godina naviše. U cenu je uključeno kurs 20 časova opšteg engleskog i konverzacija full time, registraciona prijava, certifikat na kraju kursa, test nivoa jezika za raspored u grupi, nastavni materijal, smeštaj u zasebnoj sobi sa zajedničkim kupatilom u porodici na bazi polupansiona tokom radne nedelje i punog pansiona vikendom, udaljenost 30-50 minuta od škole

– 660 funti – junior kurs tokom leta, kurs i smeštaj u studentskoj rezidenciji za uzrast od 11 godina naviše za grupe ili 16 godina naviše za pojedince. U cenu je uključeno 20 časova opšteg engleskog i konverzacija full time, registraciona prijava, certifikat na kraju kursa, test nivoa jezika za raspored u grupi, nastavni materijal, smeštaj u zasebnoj sobi sa kupatilom u studentskoj rezidenciji udaljenoj 5 minuta autobusom ili 15 minuta hodom od škole, taksa za rezervaciju smeštaja, bez ishrane

– 880 funti – junior kurs full board, uzrast od 11 godina naviše za praćene grupe ili 16 godina naviše za pojedince. U cenu je uključeno: 20 časova opšteg engleskog i konverzacija full time, nastavni materijal, registraciona prijava, certifikat na kraju kursa, test nivoa jezika za raspored u grupi, smeštaj u studentskoj rezidenciji u centru grada udaljenoj 15-25 minuta od škole, u zasebnim sobama sa kupatilom na bazi punog pansiona

Poseban letnji kurs sa fudbalom – mesec dana all inclusive – – 2.349 funti

Britannia English Academy sat agencija

Dodatni troškovi za ostale kurseve:

– 55 funti –  registraciona taksa

– 40 funti – udžbenik

– 10 funti – zdravstveno i putno osiguranje nedeljno (opciono)

– 125 funti –  povratni transfer od aerodroma do smeštaja i nazad (polaznici mlađi od 18 godina su u obavezi da rezervišu transfer)

– 100 funti – raznovrsne društvene aktivnosti u popodnevu radnim danima ili

– 150 funti – raznovrsne društvene aktivnosti u popodnevu radnim danima i celodnevna ekskurzija u subotu 

– 185 funti – smeštaj u jednokrevetnoj sobi u porodici na bazi noćenja sa doručkom, nedeljno

– 200 funti – smeštaj u jednokrevetnoj sobi u porodici na bazi polupansiona, nedeljno

– 185 funti – smeštaj u dvokrevetnoj sobi u porodici na bazi polupansiona, po osobi, nedeljno

– 260 funti – smeštaj u jednokrevetnoj sobi sa kupatilom na bazi sopstvene ishrane u studentskoj rezidenciji, nedeljno

Ukoliko ste zainteresovani za upis na kurs na ovu školu engleskog jezika, pišite nam na [email protected] mejl ili popunite upitnik ispod. SAT Agencija je direktni predstavnik ove škole.