Piccola škola jezika

O školi

Piccola škola jezika – Škola italijanskog jezika osnovana je 1993. godine u Tropei od strane Antonia Lamantea kao “Caffe Culturale” kao mesto za učenje italijanskog jezika u ugodnoj, opuštenoj atmosferi. U to vreme Caffe Italiano Club je obezbedio ovaj poseban ambijent korišćenjem učionica koje su izgledale više kao kafe. Jezički centar je ponudio mesto za zanimljive, stimulativne razgovore, kulturnu razmenu i opuštenu atmosferu koja je pružala učenicima jezika svake nacije i starosti osećaj kao kod kuće.

Ovaj centar je postao sve popularniji i nedugo nakon što je nagrađen državnom akreditacijom 2004. godine italijanski centar za jezik postao je I zvanično državno akreditovan od strane Ministarstva za obrazovanje Italije i pretvorio se u školu jezika.

Da bi se naglasila profesionalnost škole italijanskog jezika, škola je preimenovana 2004. godine i postala Piccola Universita Italiana. Ime bi trebalo da odražava atribute škole jezika. Tako je jezički i kulturni centar postao prava škola jezika sa sertifikovanim časovima italijanskog jezika čiji su profesori akademski diplomci koji su izvorni govornici italijanskog jezika. Ambijent na Piccola Universita Italiana ostao je isti još od osnivanja Caffe Italiano Cluba 1993. godine. ,Antonio Lamante, direktor i osnivač ove škole italijanskog jezika pridaje najveći značaj zadovoljstvu učenika i efikasnosti učenja u jezičkom centru. Škola jezika u Tropei odlikuje se profesionalnošću ponuđenih kurseva, prostorije imaju renoviran i  tipično italijanski dekor, njihovo osoblje je vrlo srdačno, mesto ima prijatnu, opuštenu atmosferu. U januaru 2013. godine otvorena je škola talijanskog jezika u Trstu Piccola Universita Italiana – Le Venezie u sjevernoj Italiji u regiji Friuli Venezia Giulia.

Škola u Tropei je otvorena od Marta do Novembra, dok je škola u Trstu otvorena tokom cele godine!

Lokacija – Piccola škola jezika

Kao što smo već i napomenuli, škola se nalazi u Trstu i Tropei. Ono što je odlično što deca sa naših prostora imaju direktne letove do Ljubljane i potrebno je oko 2 sata vožnje do Trsta, a postoje i mini ture letenja iz Trsta to Tropee. Trst je mali gradić, sa prelepim trgom i prostranim šetalištima. Glavno prevozno sredstvo je vespa, a najomiljenija poslastica je sladoled! Tropea je slikovit i šarmantan srednjovekovni grad sa oko 7000 stanovnika na 42 metra visokoj steni. Nalazi se na vrhu italijanske čizme i nalazi se na istoj nadmorskoj visini kao i poznata Eolski ostrva(npr. Stromboli). Italijani nazivaju Tropeu „biserom Kalabrije“. Ovde ćete naći čiste prirodne pejzaže sa bujnom zelenom vegetacijom, formirajući veličanstven kontrast sa dubokim plavim, kristalno čistim morem i belim peščanim plažama.

Tropea je opušteno mesto gde učenici mogu uroniti u autentični italijanski život. Celi stari grad je pešačka zona. U gradu se nalaze brojni barovi, restorani i tipični “trattorie” u kojima učenici uživaju u ukusnoj mediteranskoj hrani.

Kalabrija je regija sa netaknutom prirodnom i kulturnom ljepotom i poznata je po zanimljivim arheološkim nalazištima Magne Graecia i rimskih ostataka, koje će učenici otkriti na izletima koje organizuje škola.

Kursevi – Piccola škola jezika

Kursevi su koncipirani u vidu grupne nastave, online časova, individualne nastave, napravljeni po želji svakog pojedinačnog klijenta ili priprema polaganja međunarodno priznatih sertifikata italijanskog jezika (CELI, CILS).

Čas traje 55 minuta i ukoliko je u pitanju grupna nastava, dozvoljeno je maximum 8 osoba. Individualni časovi su dostupnu u grupi 2 učenika sa 2 profesora ili 1 na 1. Prvi čas počinje uvek ponedeljkom u 8 ujutru i tada se radi usmeni i pismeni test kako bi se testiralo znanje italijanskog jezika svakog pojedinačnog učenika.

Standardni kurs

A. Kurs razgovora (2 sata dnevno / 5 dana nedeljno) *:

Časovi: ponedeljak – petak 11:10 – 13:00 ili 18:10 – 20:00

2 nastavne jedinice od po 55 minuta, u malim grupama od 3 do max. 8 studenata. Za učenike srednjih i naprednih nivoa (B1, B2, C1, C2), ukjjučeno je čitanje novina i diskusija o temama kao što su umetnost, kultura, politika i socijalna pitanja.

Trajanje: 1 – 12 nedelja

Glavni (komletni) kurs

mini-grupe (4 sata dnevno / 5 dana nedeljno) *:

Časovi: ponedeljak – petak 09:00 – 13:00 ili 16:00 – 20:00

4 nastavne jedinice od po 55 minuta, sa pauzom od 20 minuta, male grupe od 3 do max. 8 studenata. Nastava pokriva gramatičke i praktične vježbe, vokabular i idiomatske izraze, usmeni i pisani stil. Srednji i napredni časovi takođe uključuju čitanje novina i diskusije o temama kao što su umetnost, kultura, politika i socijalna pitanja.

Trajanje: 1 – 52 nedelje

Intenzivni kurs

20 + 6 (B. Glavni kurs + 6 privatnih lekcija) *:

Učenici pohađaju glavni kurs, nakon čega slede 2 nastavne jedinice od po 55 minuta individualne nastave na 3 popodneva svake nedelje. Ovaj kurs omogućava da se pojedinačni obrazovni ciljevi pojedinca detaljno obrade; na primer : Na samom početku kursa postavljen je prilagođeni nastavni program koji se fokusira na različite teme: književnost i filmska istorija, muzika, mediji, komercijalni ili tehnički italijanski za studente koji rade u turističkoj industriji. Intenzivni kurs je veoma efikasan kurs za motivisane učenike.

Kurs dva na jedan

Ako postoje dva učenika na istom jezičkom nivou, nudimo vrlo konstruktivnu alternativu individualnoj nastavi. Jedan nastavnik koji prati potrebe oba učenika. Ovaj kurs je ne samo posebno pogodan za kolege na poslu, već je veoma popularan kod parova i prijatelja.

Trajanje: 1 – 52 nedelje

Individualna obuka

Ovo je najefikasniji oblik nastave za studente koji žele da postignu maksimalne rezultate u najkraćem mogućem roku. Prilagođen individualnim zahtevima učenika, kurs se fokusira na svakodnevni italijanski ili na italijanski za specifične svrhe.

Trajanje: 1 – 52 nedelje

Prilagođeni jezički kursevi 

Na raspolaganju su i kursevi POSLOVNOG italijanskog jezika koji posebno naglašavaju vokabular koji se koristi u turističkoj industriji, hotelijerstvu, komercijalnom italijanskom za uvoz / izvoz, medicini. Dostupni su i prilagođeni jezički kursevi za kulturološke aspekte, kao što su italijanska umetnost, književnost i istorija.

Takođe škola nudi PRIPREMNE KURSEVE za sve italijanske testove. Za pripremu ispita preporučuje se intenzivan kurs, koji se sastoji od 6 sati individualne nastave nedeljno pored normalnog kursa mini grupe ili individualnih časova. Nastavni materijal za ove kurseve je svakako uvek aktuelan!

POSEBNI PROGRAMI

Program kursa Active-Silver-language za SENIOR studente | Trajanje 2 nedelje

Za one koji su mladi duhom ova škola nudi takozvani kurs Active-Silver-Language, koji je posebno dizajniran za ciljnu grupu 60+ koja odgovara potrebama i željama seniora.

ERASMUS + | Trajanje: 1 nedelja ili 2 nedelje

Specijalni program obuke namenjen strancima koji predaju italijanski jezik , Trajanje: 1 nedelja ili 2 nedelje

L’Italiano Navigando | Trajanje: 1 nedelja

Program produženja kursa namenjen je studentima koji žele kombinovati kurseve italijanskog jezika sa predivnim jedrenjem oko Eolskih ostrva.

Ispit italijanskog kao stranog jezika (AIL)

Piccola Universita Italiana u Tropei  i Trstu je ovlašćeni ispitni centar za AIL ispite (DELI, DILI, DILC, DALI, DALC) i pruža studentima mogućnost da zvanično procene stručnost i kompetentnost na italijanskom jeziku na različitim nivoima.Ispiti se održavaju 3 puta godišnje u martu, aprilu i junu.

Pripremni kursevi za italijanske ispite

Pored pripreme svih AIL ispita, studenti mogu pohađati pripremne kurseve za ispite CILS, CELI i PLIDA. Generalno preporučujemo minimalno trajanje od 3 nedelje:

OSNOVNI : Kurs: 3 nedelje (60 sati grupnih časova + 18 individualnih časova)

INTENZIVNI Kurs : 4 nedelje (80 sati grupnih časova + 24 individualna časa)

Italijanski PLUS kursevi (italijanski + aktivnosti)

Aktivni kursevi se nude onima koji žele kombinovati kurseve italijanskog jezika sa posebnim aktivnostima / specijalnim kursom. Osim toga, moguće je rezervisati samo aktivnost / kurs. Zbog toga su ovi kursevi veoma popularni kod parova i prijatelja koji imaju različite interese.

Svi kursevi se organizuju u saradnji sa specijalizovanim nastavnicima ili dobro uspostavljenim školama, kako bi se garantovao profesionalizam i na ovim kursevima.

Kao najbolji deo ove škole jeste nedeljni kulturni program koji nudi obilje mogućnosti za uranjanje u italijansku kulturu. Bioskopske večeri sa italijanskim filmovima, privatni koncerti klasične muzike u školi, izleti motornim čamcima za otkrivanje netaknutih belih peščanih  kao i izleti na Eolska ostrva i veliki broj kulturnih izleta u Kalabriji, na Siciliju ili Kampanju . Ove kulturne ekskurzije se sprovode sa vlastitim mini-autobusima (8-sedišta).

U ponedeljak uveče u 20.00 časova svi novi studenti su po tradiciji škole pozvani na čašu penušavog vina da učestvuju u prezentaciji nedeljnog vannastavnog programa. Ovi izleti se naplaćuju dodatno na cenu kursa i smeštaja i uglavnom nisu preko 50 evra, u zavisnosti šta odaberete. Možete naravno da uključite i više vannastavnih aktivnosti.

CENE KURSEVA

Piccola škola jezika
Piccola škola jezika

Za cene ostalih kurseva slobodno nas kontaktirajte!

Cena osiguranja je 12 evra po nedelji. Viza vam nije potrebna ukoiko ostajete manje od 3 meseca!

Smeštaj

Piccola ima svoje rezidencije, tj apartmane gde su učenici smešteni, ali takođe postoji izbor da budete smešteni u nekoj lokalnoj , italijanskoj porodici, što je bolje jer ste okruženi toplinom doma i ujednom imate priliku da se družite sa njihovom decom i da ubrzate učenje jezika. Za one koji žele luksuzniji  smeštaj, dostupni su i hoteli sa 4 I 5 *.

Za cene smeštaja potrebno je da popunte uptnik koji se nalazi ispod ovog teksta, jer ce cene razlikuju u zavisnoti od toga da li biste da budete smešteni u Trstu ili Tropei kao i od samog izbora smeštaja.

Ono što je uključeno u cenu smeštaja i cenu kursa jeste transfer od aerodroma do škole bilo da dolazite sa aerodroma u Ljubljani ili Veneciji. Uvek vas čeka neko od osoblja škole sa minibusom i bezbjedno vozi do škole.

Piccola škola jezika
Piccola škola jezika

Škole stranih jezika