Studiraj preduzetništvo u Sloveniji – Gea College u Beogradu

Studiraj preduzetništvo u Sloveniji i otvori sebi vrata ka uspešnoj karijeri! Slovenija je izuzetno popularna destinacija za naše studente i studije u Sloveniji podrazumevaju da studenti dobijaju bonove za hranu i subvencije za smeštaj! Univerziteti imaju dugu tradiciju i lepo su rangirani. Slovenija važi za mirnu zemlju sa dobrim uređenjem. 

Zato je SAT Agencija odlučila da napravi BESPLATNU PREZENTACIJU o ovome, i u Beograd dovodi Gea College 25. februara 2023. u Hotel Marriott sa početkom u 12h! Prijave putem linka OVDE!

Gea College – Studiraj preduzetništvo u Sloveniji

Gea College je smešten u Ljubljani. Priča o ovom univerzitetu počinje 1989.godine kada je grupa slovenačkih strastvenih preduzetnika došla na ideju da se osnuje centar za obuku budućih preduzetnika. 16.februara 1990.godine je osnovan GEA College i on danas spada među najbolje univerzitete u Sloveniji. Misija GEA univerziteta je da opremi preduzetnike novim preduzetničkim znanjima i veštinama u oblasti poslovanja, kako bi bili korak ispred konkurencije i tako ostvarili uspešnu karijeru u savremenim tržišnim privredama.

U sklopu studija univerzitet nudi dve vrste programa za osnovne studije preduzetništva koje traju 3 godine, kao i Master studije koje traju 18 meseci.

U programe osnovih studija spadaju:

  • Entrepreneurship in Perspective Sectors
  • Entrepreneurship
  • Digital Marketing

Master programi su:

  • Entrepreneurial Management

Što se MBA studija tiče, možete izabrati između sledećih programa:

  • MBA in Entrepreneurship
  • MBA in Marketing
  • MBA in Management

Školarina na GEA COLLEGE- u za osnovne studije za zemlje bivše Jugoslavije iznosi 4.950 evra po akademskoj godini dok za Master studije iznosi 6150€ godišnje.GEA univerzitet takođe nudi i stipendije studentima u iznosu od 1.200 evra godišnje. Stipendija je namenjena studentima sa boljim prosekom.

Više o Gea Collegu pročitaj ovde.

Studiraj preduzetništvo u Sloveniji
Studiraj preduzetništvo u Sloveniji

Obrazovanje – Studiraj preduzetništvo u Sloveniji

Studije u Sloveniji nude državni univerziteti  (Univerzitet u Ljubljani, Univerzitet u Mariboru, Univerzitet na Primorskom) i privatni univerziteti (Gea College), kao i druge visokoškolske ustanove, i to na fakultetima, umetničkim akademijama. Univerziteti, fakulteti i umetničke akademije pružaju studijske programe svih ciklusa: nivo bachelor, master i doktorski (PhD). 

Univerziteti u Sloveniji navikli su na strane studente. Profesori uvek odvoje dodatno vreme za vas i (neslužbeno!) obično su manje zahtevni prema stranim studentima.

Većina Slovenaca tečno govori barem jedan strani jezik – obično engleski ili nemački, ali takođe italijanski ili mađarski, u zavisnosti od regiona. Nećete imati problema da lepo razgovarate sa ljudima na engleskom. Takođe, ljudi su vrlo otvoreni i ljubazni, spremni da vam pomognu kad mogu. Kao što je pomenuto, master studije na engleskom postaju sve popularnije, što studije u Sloveniji čini vrlo dostupnim. Vlada subvencionira studentske obroke, smanjujući ukupne troškove života. Na primer, kao student možete uživati u pici, piću, supi, salati i desertu za pola cene u otmenom restoranu.

Možete uživati u studentskim pogodnostima u skoro 80% restorana u studentskim gradovima poput Ljubljane, Maribora, Celja, Kopra ili Kranja. Ali šta god da radite, morate probati sočnu pastrmku i kolače poput potice i krempite!

Na videu ispod možete videti utisak studenata sa Gea Collega!

Viza – Studiraj preduzetništvo u Sloveniji

Studije u Sloveniji zahtevaju studentsku vizu za one državljane koji su NONEU. Ti studenti koji žele da studiraju u Sloveniji moraju dobiti boravišnu dozvolu. Imate dve mogućnosti da biste se prijavili za nju:.

Primer 1: Želite da dobijete dozvolu privremenog boravka u svrhu studiranja i podnosite zahtev u Sloveniji. Za prijavu plaćate 4,50 EUR, a za izdavanje dozvole za privremeni boravak u svrhu studija 67,00 EUR, a za boravišnu kartu 12,00 EUR.

Primer 2: Želite da dobijete dozvolu za privremeni boravak u svrhe studija i podnesete zahtev u inostranstvu (kod nas u konzulatu). Za prijavu plaćate 13,00 EUR, a za izdavanje dozvole za privremeni boravak u svrhu studija 127,00 EUR, a za boravišnu kartu 12,00 EUR.

Gea College u Sloveniji

BESPLATNA PREZENTACIJA

Ukoliko ste zainteresovani da studirate preduzetništvo u Sloveniji, slobodno se prijavite za našu besplatnu prezentaciju u Beogradu, i upoznajte sve što Gea College i Slovenija nude!

Prijava je laka, samo popunite formular klikom OVDE.

Studije preduzetništva u Sloveniji
Studije preduzetništva u Sloveniji

Zakaži konsultacije