GEA COLLEGE

O UNIVERZITETU

Gea College je smešten u Ljubljani. Priča o ovom univerzitetu počinje 1989.godine kada je grupa slovenačkih strastvenih preduzetnika došla na ideju da se osnuje centar za obuku budućih preduzetnika. 16.februara 1990.godine je osnovan GEA College i on danas spada među najbolje univerzitete u Sloveniji. Misija GEA univerziteta je da opremi preduzetnike novim preduzetničkim znanjima i veštinama u oblasti poslovanja, kako bi bili korak ispred konkurencije i tako ostvarili uspešnu karijeru u savremenim tržišnim privredama.

Istražuje i razvija nova znanja, prenosi postojeće znanje i pruža obrazovanje i obuku ambicioznim ljudima. GEA univerzitet se nalazi na 2. mestu najboljih univerziteta u Ljubljani a na 7. mestu u Sloveniji.

Programi – GEA COLLEGE

U sklopu studija univerzitet nudi dve vrste programa za osnovne studije preduzetništva koje traju 3 godine, kao i Master studije koje traju 18 meseci.

U programe osnovih studija spadaju:

 • Entrepreneurship in Perspective Sectors
 • Entrepreneurship
 • Digital Marketing

Master programi su:

 • Entrepreneurial Management

Što se MBA studija tiče, možete izabrati između sledećih programa:

 • MBA in Entrepreneurship
 • MBA in Marketing
 • MBA in Management

GEA COLLEGE vodi time da je praksa u današljem modernom svetu sve, te imate mogućnost rada u kompanijama, mogućnost da pokrenete svoj biznis, da imate pravog biznis mentora, budete član Alumni Cluba i još mnoge druge pogodnosti. Odlikuje ih velika posvećenost ka razvijanju preduzetničkih, liderskih i menadžerskih veština.

Studije su vrlo interaktivne i nikada se neće samo zasnivati na učenju teorije. Dostupan vam je i e-portal gde se nalaze svi materijali potrebni za spremanje vaših ispita. Ono što je definitivno najveća prednost jeste mogućnost odlaska u USA na radnoj vizi kao i produžetak vize posle diplomiranja do godinu dana radi potrage posla u Sloveniji.

GEA COLLEGE
GEA COLLEGE

Smeštaj – GEA COLLEGE

Što se smeštaja tiče, GEA COLLEGE nema svoj studentski dom u Ljubljani te studenti moraju sami da pronađu odgovarajući smeštaj u nekom od privatnih stanova ili omladinskih domova. Iznajmljivanje stana na mesečnom nivou košta oko 200 – 400 evra, zavisno od vrste smeštaja i njegove lokacije. Ali ako želite, takođe možete da se prijavite da dobijete smeštaj u studentskim domovima. Dobiti dom u Sloveniji kao stranac je zaista teško, te vam savetujemo da odaberete opciju pronalaženja privatnog smeštaja.

Školarina i stipendija

Školarina na GEA COLLEGE- u za osnovne studije za zemlje bivše Jugoslavije iznosi 4.950 evra po akademskoj godini dok za Master studije iznosi 6150€ godišnje.GEA univerzitet takođe nudi i stipendijestudentima u iznosu od 1.200 evra godišnje.. Stipendija je namenjena studentima sa boljim prosekom.

GEA COLLEGE
GEA COLLEGE

Ukoliko vam se dopada ovaj univeritet i želite da saznate više, javite nam se preko upitnika ispod ovog teksta.

SAT AGENCIJA je ekskluzivni predstavnik ovog univerziteta, što znači da svaka prijava iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore mora da ide preko nas. Ono što je velika pogodnost, to je da SAT Agencija radi paket dokumentacije, slanje aplikacije i vizu BESPLATNO za ovaj univerzitet!

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studije u Sloveniji