Studiraj Dizajn u Berlinu- Media Design University

Studiraj dizajn u Berlinu i sebi zagarantuj uspešnu karijeru u umetnosti. Ova prestonica kulture privlači velikane industrije i pruža jedinstvene prilike ljudima koji se ovde oblikuju. Poslednjih godina Nemačka je postala pravi magnet za internacionalne studente iz celog sveta.

Kao što to nije slučaj ni u jednoj drugoj zemlji sveta, u Nemačkoj možete pronaći mnoge visoko-rangirane univerzitete. Ne iznenađuje činjenica da je Nemačka već duži niz godina među najbolje rangiranim destinacijama za internacionalne studente. Shodno poslednjim javnim statističkim podacima, postoji nešto preko 357,000 inostranih studenata koji marljivo uče kako bi se domogli diplome.

Zato je SAT Agencija odlučila da napravi BESPLATNU PREZENTACIJU o ovome, i u Beograd dovodi Media Design Univerzitet 26. marta 2023. u Courtyard by Marriott Hotel sa početkom u 19h!

PRIJAVI SE

Media Dizajn Unvierzitet – Studiraj dizajn u Berlinu

Media Dizajn Univerztiet (Mediadesign Hochschule) veruje da „kreativni ljudi kod njih pronađu svoj dom“. U ovo verovanje se kunu iznutra i spolja. Uspešni su na tržištu više od 35 godina i efikasno kombinuju praksu i univerzitetsku nastavu. Studenti svih relevantnih oblasti dizajna imaju koristi od njihovog dobro utemeljenog umrežavanja u nacionalnim i međunarodnim kreativnim industrijama. U budućnosti će nastaviti da šire svoje međunarodne kontakte, što znači da će se vaše prilike samo povećavati ukoliko izaberete ovaj univerzitet.

U programe osnovih studija spadaju:

  • Media Design
  • Media Management
  • Fashion Management
  • Digital Film Design VFX
  • Game Design Legal tech

Master programi su:

  • Design Management
  • Digital Leadership

Školarina na Media Dizajn Univerzitetu je € 4.710,00 po semestru, za osnovne studije, a master studije su € 7200€ godišnje. Ovaj univerzitet nudi stipendije, ali dobra stvar je što ima mnogo eksternih stipendija za koje možete aplicirati van univerziteta. Više o stipendijama ovde.

Studiraj dizajnu u Berlinu

Život u Nemačkoj – Studiraj Dizajn u Berlinu

Sa malo umešnosti u vođenju ličnih finansija i uzdržavanja od ranijih navika, troškovi života za internacionalne studente u Nemačkoj su dosta prostupačni. Normalno je očekivati da su urbana gradska jezgra nešto skuplja od perifernih delova zamlje. 

Rentiranje smeštaja je glavna finansijska prepreka kojoj ćete trebati da se posvetite na samom početku. Ipak, postoji veliki broj različitih opcija koje vam stoje na raspolaganju i trošak rentiranja svakako varira od same lokacije apartmana. Da bi sa sebe skinuli teret celokupne rente možete pronaci cimera sa kim ćete deliti apartman ili sobu, dok troškovi prehrambenih porizvoda, odeće i obuće, bjele tehnike i javnog transporta i nisu toliko visoki u poredjenju sa evropskim prosekom. 

Viza – Studiraj Dizajn u Berlinu

Ako ste evropski student i želite studirati u Nemačkoj, uživaćete ista prava kao nemački državljanin ili EU/EFTA državljanin što se tiče slobodnog ulaska, studiranja i rada bez ikakvih dodatnih dozvola. Ako, pak, niste EU student, već NONEU, moraćete aplicirati za vizu. Nakon toga sledi aplikacija za boravak što će vam omogućiti da se nesmetano krećete po teritoriji Nemačke. 

Odobreni boravak će vam omogućiti da nesmetano putujete bez viza u zoni Šengena. Čim pre primite pismo u kojem vas nemački univerzitet obaveštava da ste primljeni na školovanje, preporučljivo je da odmah aplicirate za studetsku vizu, ovde možemo i mi da vam pomognemo jer naši paketi uključuju i to.

Što se tiče boravišne dozvole, sva neophodna dokumentacija biće poslata Imigracionoj kancelariji u regionu Nemačke u kom se univerzitet nalazi i nakon što se kompletira birokratska procedura biće vam izdat boravak u dužini trajanja studija.

Na osnovu činjenice da postoji veliki broj univerziteta, Nemačka nudi i bezbroj različitih programa koji su dizajnirani da zadovolje bilo koje interesovanje. Kao zemlja industrije, Nemačka je investirala jako puno u razvoj inženjeringa i takvi programi su ujedno i najpopulariniji. U svakom slučaju, postoji još jako mnogo programa koji su u ponudi, poput medicine i farmacije.

Studiraj dizajnu u Berlinu

BESPLATNA PREZENTACIJA

Ukoliko ste zainteresovani da studirate dizajn u Berlinu, slobodno se prijavite za našu besplatnu prezentaciju u Beogradu, i upoznajte sve što Media Dizajn i Berlin nude!

Prijava je laka, samo popunite formular klikom OVDE.

Studiraj dizajnu u Berlinu

Zakaži konsultacije