Bocconi stipendije

Bocconi vodič za stipendije mislimo da ćemo biti neophodan ukoliko želite da aplicirate na iste usled nekih noviteta. Bocconi stipendije na koje smo navikli – Bocconi Merit Award i Bocconi International Award sada imaju novi oblik za koji bi studenti morali da znaju pre nego se odluče na ovakav vid aplikacije, jer Bocconi svoje školarine svake godine povećava te su osnovne studije za 2024-25 godinu 16.500 evra.

Univerzitet Bocconi je posvećen omogućavanju pristupa visokom obrazovanju svim motivisanim i talentovanim studentima kroz sistem finansijske pomoći zasnovan na uspehu kandidata i finansijskim potrebama. Program podrške „Bocconi4Access to Education“ koji predstavlja novost u odnosu na ranije Bocconi Merit Award i Bocconi International Award ipak daje značajne finansijske olakšice.

Studije u Milanu

Mogućnosti finansiranja za akademsku godinu 2024-25 – Bocconi stipendije

Mogućnosti finansiranja mogu varirati svake godine u zavisnosti od sredstava koja donatori obezbede Univerzitetu. Dostupne mogućnosti za akademsku godinu 2024-25 nude različite vrste finansijske podrške porodicama, često uzimajući u obzir ekonomske i imovinske prilike porodica studenata. U prevodu to znači što su manja primanja porodice, broj nekretnina i ukupno imovinsko stanje to je veća verovatnoća da ćete dobiti stipendiju. U tom smislu, aplikacija je i dalje kao za ISU stipendiju gde se dokumenta prevode na italijanski jezik i apostiliraju haškim apostilom u prvom osnovnom sudu mesta odakle vadite dokumentaciju. Nakon poslate prijave za ovu stipendiju, možete da pošaljete prijavu za regionalnu stipendiju. Za takvu uslugu pogledajte naš članak OVDE.

Rokovi za ovu stipendiju su:


Early Session: od 15. januara do 5. februara 2024.
Winter Session: od 11. do 25. marta 2024.
Spring Session: od 15. maja do 25. juna 2024.

Svaka mogućnost uključuje potpuno ili delimično oslobađanje od školarine, zasnovano na ekonomskim potrebama studenta i njegove porodice. Predlažemo da svaka porodica, koja to smatra odgovarajućim, podnese prijavu putem jedinstvene aplikacije „Bocconi4Access to Education“. Sve se radi preko tog portala, ne preko njih više kao što je to bio slučaj ranijih godina.

Sve prijave će biti evaluirane, a benefiti će biti dodeljeni dok se raspoloživi budžet ne iscrpi.

Bocconi4Access to Education Stipendije – Bocconi Stipendije

Univerzitet Bocconi teži da podrži studente koji su spremni da ulažu u svoju budućnost, čak i u izazovnim i potencijalno ograničavajućim ekonomskim uslovima porodice i sada na osnovu evaluacije porodične imovine imate ovu mogućnost umanjenja školarina od:

 • 100% potpuno oslobađanje od školarine
 • 80% delimično oslobađanje od školarine
 • 60% delimično oslobađanje od školarine

Studenti koji ne ispunjavaju uslove za ovu podršku zbog ograničenosti resursa biće razmotreni za jednu od drugih dostupnih beneficija. Program podrške „Bocconi4Access to Education“ je veoma detaljan; Univerzitet će razmotriti svaku prijavu za sve benefite očevši od najveće dok se svi raspoloživi resursi ne iscrpe. Univerzitet će nastojati da dodeli ono umanjenje koje najviše odgovara ekonomskoj i imovinskoj situaciji procenjenoj na osnovu dostavljene dokumentacije.

Zahtevi:

Studenti koji ispunjavaju sledeće zahteve mogu biti razmotreni za dodelu ove finansijske podrške:

 • Međunarodni kandidati upisani u prvu godinu osnovnih studija ili pravnih programa tokom akademske godine 2024-25
 • Studenti koji su podneli jedinstvenu prijavu: Bocconi4Access to Education a.y. 2024-2025 i zahtev dostupan na linku ispod

Korist može biti dodeljena tek nakon detaljnog pregleda sve potrebne dokumentacije koju je podneo podnosilac prijave u okviru aplikacije „Bocconi4Access to Education a.y. 2024-2025“, kao što je ovde navedeno. Student i njegova porodica će moći da podnesu prijavu isključivo u jednom od perioda navedenih u nastavku ovog blogposta i tek nakon što završe proceduru upisa.

Rezultati će biti objavljeni otprilike 10 nedelja nakon roka za prijavu. Prioritet, u smislu vremenskog rasporeda, će biti dat potpunim prijavama koje su podnete i prijavama studenata koje zahtevaju značajniju finansijsku podršku. Rezultati će biti objavljeni na MyApplication portalu, gde je prijava podneta.

Oslobađanje od školarine biće dodeljeno dok se ne iscrpe raspoloživi ekonomski resursi, uzimajući u obzir broj primljenih prijava, i dajući prioritet porodicama sa najtežim ekonomskim i finansijskim uslovima u odnosu na one sa manje teškim uslovima. Univerzitet, stoga, zadržava pravo da odloži rezultate vezane za „Boost your future scholarships“ ako, iz administrativnih razloga, postane neophodno da se dodatno prouče specifični elementi prijava. Preporučujemo periodično proveravanje MyApplication portala.

Rokovi za aplikaciju :

Early Session

od 30. Oktobra do 20. Novembra 2023. a odluka stiže do 28. Februara 2024.

Winter Session

od 11. Marta do 25. Marta a odluka stiže do 7. Juna 2024.

Spring Session

do 21. Maja do 4. Juna 2024. godine i rezultati dolaze do 4. Jula 2024. godine

Bocconi stipendije

Boost your Future Stipendije

Kroz ove stipendije, Bocconi podržava studente kojima je, čak i uz podršku porodice, potrebna značajna dodatna pomoć kako bi mogli da nastave studije bez briga:

 • 40% delimično oslobađanje od školarine
 • 20% delimično oslobađanje od školarine

Uslovni su isti kao i za Bocconi4access to Education stipendiju.

Ostale dostupne stipendije – Bocconi stipendije

Oslobađanje od školarine za studente sa specifičnim karakteristikama, bez obzira na finansijsku situaciju porodice:

– Nagrada za žene iliti women awards

– Oslobađanje od školarine za studente sa invaliditetom od 66% ili više

100% oslobađanje od školarina, OVDE možete da pronađete sve uslove za ovu stipendiju.

– Delimično oslobađanje od školarine za istovremeno upisane braće i sestre

Umanjenje školarine od 20% za decu koja istovremeno pohađaju Bocconi Univerzitet (ne moraju biti na istom programu, niti na istoj godini studija).

– Delimično oslobađanje od školarine za decu zaposlenih na Bocconi i/ili Egea

Umanjenje školarine od 20%.

– Programi podrške za studente sportiste

Nagrada za žene

Univerzitet Bocconi stoga podržava celu studentsku populaciju, a posebno ovom beneficijom, žene koje žele da nastave karijeru u oblastima studija koje se često, pogrešno, smatraju pretežno muškim.

Zahtevi:

Nagrade za žene na Bocconi univerzitetu su zapravo 100% oslobađanje od školarine za zaslužne studentkinje upisane za akademsku godinu 2024-2025 u prvu godinu programa u sledećim oblastima:

– Ekonomija, Menadžment i Računarske Nauke

– Međunarodna Ekonomija i Finansije

– Matematičke i Računarske Nauke za Veštačku Inteligenciju

– Ekonomske i Društvene Nauke

Stipendija ne mora biti eksplicitno zatražena, već će biti dodeljena po neupitnoj odluci Komiteta za stipendije, dajući prioritet zaslužnim studentkinjama koje su takođe pokazale finansijsku potrebu putem online aplikacije „Bocconi4Access to Education a.y. 2024-2025“ (iskazivanje potrebe, međutim, nije neophodan zahtev za dodelu stipendije, univerzitet zadržava pravo da dodeli nagradu za žene na Bocconi univerzitetu i na osnovu samog zasluga kada je to odgovarajuće).

Programi podrške za studente sportiste

S ciljem unapređenja prakse i kulture sporta, Univerzitet Bocconi promoviše vanškolske aktivnosti kroz sistem podrške za studente-atlete uključene u takmičarske sportove, koji učestvuju na različitim nivoima: regionalnim, nacionalnim i međunarodnim.

Za akademsku godinu 2023/2024 Univerzitet Bocconi nudi sledeće programe podrške za student-atlete:

– Bocconi Sport Athletes

– Bocconi Sport Talent

Primaoci:

Kandidati koji su primljeni u prvu godinu jednog od sledećih programa za referentnu akademsku godinu (2024-25):

 • Osnovne studije
 • Master studije
 • Integrisane master studije

Studenti upisani u jedan od sledećih programa:

 • Osnovne studije
 • Master studije
 • Integrisane master studije

Studenti koji su primljeni ili već upisani na postdiplomske univerzitetske master programe (I i II nivoa), postdiplomske i specijalizovane master programe SDA Bocconi Škole za menadžment i doktorske programe.

Kategorije od interesa:

Ova kategorija uključuje student-atlete koji se bave takmičarskim sportovima u timovima koji su deo Bocconi Sport Teama. Timovi uključeni u program „Bocconi Sport Athletes“ za akademsku godinu 2024-25 su:

 • muška košarka
 • ženska košarka
 • ženska odbojka
 • muška odbojka
 • muško vaterpolo

Dostupne usluge podrške

Atlete odabrane za program podrške Bocconi Sport Athletes imaće pravo na sledeće benefite:

 • Mogućnost prioritetnog pristupa rezidencijama Univerziteta Bocconi
 • Studentska nagrada i naknada troškova za sportiste
 • Besplatno korišćenje fitnes zone u Team Sport Areni sa posvećenim trenerima
 • Korišćenje usluga u „Bocconi Sport Centru“ (bazen, teretana, fitnes) po posebnim uslovima
 • Treninzi za razvoj igrača
 • Premium Line za tehničku sportsku opremu
 • Lekarski sertifikat za takmičarske sportove
 • Posebni benefiti za dijagnostičke preglede
 • Posebne konsultacije sa nutricionistom
 • Medicinske i/ili fizioterapijske usluge

Kako se prijaviti i informacije o prijemu

Prijem u program „Bocconi Sport Athletes“ će se obaviti podnošenjem prijave na specifičan konkurs. Program podrške Sportskim Atletama je kompatibilan i može se kombinovati sa drugim stipendijama koje dodeljuje Univerzitet Bocconi. OVDE se nalaze svi detalji prijave.

Sportske stipendije Bocconi

Pomoć oko upisa

Ukoliko želite da upišete Bocconi univerzitet ili ste se upisali, a potrebna vam je pomoć oko stipendija, tu smo za sva pitanja. Da pošaljete upit popunite upitnik ispod blog posta ili nam pišite na [email protected] mejl! Bocconi ne mora da bude nedostižno mesto za studije uz našu pomoć!

Zakaži konsultacije