Medija Dizajn Univerzitet

Studiranje u Nemačkoj

O univerzitetu

Media Dizajn Univerztiet (Mediadesign Hochschule) veruje da „kreativni ljudi kod njih pronađu svoj dom“. U ovo verovanje se kunu iznutra i spolja. Uspešni su na tržištu više od 35 godina i efikasno kombinuju praksu i univerzitetsku nastavu. Studenti svih relevantnih oblasti dizajna imaju koristi od njihovog dobro utemeljenog umrežavanja u nacionalnim i međunarodnim kreativnim industrijama. U budućnosti će nastaviti da šire svoje međunarodne kontakte, što znači da će se vaše prilike samo povećavati ukoliko izaberete ovaj univerzitet.

Ovaj univerzitet promoviše smelo razmišljanje! Oni su autentični, kredibilni i kompetentni kako u životu tako i u nastavi, i podržavaju inovativnost i pružaju orijentaciju i motivaciju. Znaju kako funkcioniše kreativna ekonomija i donose vam pravo iskustvo iz prve ruke kroz nastavu koju nude. Svi predavači su radoznali i otvoreni za sopstveni profesionalni razvoj i nove metode prenošenja znanja.

Media Dizajn University

Lokacija – Media Dizajn Univerzitet

Media Dizjan univerzitet, iliti Mediadesign Hochschule (MDH), ima svoje centre za obuku u Berlinu, Diseldorfu i Minhenu. Lokacije imaju obimnu medijsku tehnologiju visokog kvaliteta, uključujući profesionalno opremljene studije za sliku i zvuk u Berlinu i Minhenu. Njihovi vodeći principi u nastavi i istraživanju kombinuju dizajn i tehnološko znanje.

Poslednjih godina Nemačka je postala pravi magnet za internacionalne studente iz celog sveta, i nametnula se kao raj za visoko obrazovanje. Ne iznenađuje činjenica da je Nemačka već duži niz godina među najbolje rangiranim destinacijama za internacionalne studente, a ovde možete pročitati više o studijama u Nemačkoj.

Programi – Media Dizajn University

Media Dizajn Univerzitet nudi pet programa osnovnih, i dva programa master studija. Ovaj univerzitet primenjenih nauka spaja tehnologiju i dizajn i daje vam svu pripremu koja je potrebno da odete u pravac odabrane karijere i uspešno lansirate svoje snove.

Osnvone studije:

 • Media Design
 • Media Management
 • Fashion Management
 • Digital Film Design VFX
 • Game Design Legal tech

Master studije:

 • Design Management
 • Digital Leadership

Evo gde su dostupni koji programi na osnovu lokacije i jezika:

Na engleskom jezikuNa nemačkom jeziku
OSNOVNE STUDIJE
Game DesignBerlinDiseldorf i Minhen
Digital Film DesignBerlinDiseldorf i Minhen
Fashion ManagementBerlinDiseldorf i Minhen
Media DesignBerlinDiseldorf i Minhen
Media ManagementBerlinMinhen
MASTERI
Design ManagementBerlinDiseldorf i Minhen
Digital LeaderhipBerlinDiseldorf i Minhen

Media Dizajn Univerzitet
Berlin, Nemačka

Školarina – Media Dizjan Univerzitet

Po semestruPo godiniPlaćanje odjednom
OSNOVNE STUDIJE
Game Design€ 4.710,00€ 9.137,40€ 31.321,50
Digital Film Design€ 4.710,00€ 9.137,40€ 31.321,50
Fashion Management€ 4.110,00€ 7.973,40€ 27.331,50
Media Design€ 4.110,00€ 7.973,40€ 27.331,50
Media Management€ 4.110,00€ 7.973,40€ 27.331,50
MASTERI
Design Management€ 4.110,00€ 7.973,40€ 27.331,50
Digital Leaderhip€ 4.110,00€ 7.973,40€ 27.331,50

Stipendije – Media Dizajn Univerzitet

Medija Dizjan Univerzitet nudi stipendije, ali dobra stvar je što ima mnogo eksternih stipendija za koje možete aplicirati van univerziteta.

BAFÖG 

Nemački studenti imaju pravo na finansijsku podršku prema Saveznom zakonu o pomoći u obuci (Bundesausbildungsforderungsgesetz) – kao što je slučaj na državnim univerzitetima – kada studiraju na Mediadesign Hochschule. Isplata se odobrava u zavisnosti od prihoda i imovine.

Internacionalni studenti takođe imaju pravo na novčanu pomoć. Nadležna kancelarija BAfoG-a će vas rado obavestiti o potrebnim zahtevima. Odlučujući faktor za prijavu je lokacija univerziteta, a ne mesto stanovanja. Za Mediadesign Hochschule, odgovorno je Amt fur Ausbildungsforderung u Berlinu.

Sa BAfoG kalkulatorom, zainteresovani studenti mogu saznati da li ispunjavaju uslove za BAfoG i koliki će verovatno biti iznos.

Studentski kredit

Važna opcija za sve studente, bez obzira na sopstvene prihode ili prihode njihovih roditelja, je studentski kredit od KfV-a. Ovi krediti su veoma atraktivni, posebno zato što se mogu vraćati u periodu do 25 godina.

Najvažnije karakteristike ovih kredita:

 • Mesečne uplate između 100 i 650 evra
 • Nisu potrebne hartije od vrednosti
 • Početak otplate 6 do mak. 23 meseca nakon diplomiranja
 • Fleksibilne opcije otplate do 25 godina
 • Može se kombinovati sa BAfoG i drugim studentskim kreditima

MDH SCHOLARSHIP

Možete se prijaviti za mdh stipendiju. Ove stipendije imaju za cilj da podrže posebno talentovane i finansijski ugrožene buduće studente koji još nisu započeli svoje studije na mdh. i zainteresovani su za sticanje diplome.

Medija Dizajn Univerzitet
Berlin, Nemačka

Aplikacija

SAT Agencija je od nedavno počela da sarađuje sa ovim univerzitetom i tu je da vam pomogne da ga upišete! Ovo znači da je svim našim klijentima koji se odluče da ovde studiraju olakšan upis i aplikacija za stipendije.

Za više informacija o ovom univerzitetu i samom procesu apliciranja, možete nas kontaktirati na [email protected] 😁

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Nemačkoj