Univerziteti koji ne traže test engleskog jezika

Univerziteti koji ne traže test engleskog jezika – test engleskog jezika je nešto što morate da imate ako razmišljate o studijama u inostranstvu. Međutim postoje univerziteti koji imaju svoj interni test engleskog jezika i koji je mnogo lakši da ga uradite nego na primer TOEFL test.

Koji su to međunarodno priznati sertifikati engleskog jezika?

To su:

  • Cambridge ispiti i to : FCE, CAE I CPE. Ne mogu nivoi ispod B2 pa nekad i FCE ume da bude nedovoljan za upis. Imaju bodove do 210 i to je maksimalno – ali zapravo se ocenjuju sa A,B ili C od čega je C najlošiji rezultat ali ćete dobiti sertifikat bez obzira na ocenu pa će biti – CAE ocena C na primer
  • TOEFL – Američki test engleskog jezika koji polažete ili od kuće ili u centru. Ima 120 bodova i vama je uvek za upis potrebno 80-100 zavisi od univerziteta do univerziteta. Košta 200€ i radite ga 3,5 sata.
  • IELTS – Britanski test engleskof jezika. Maksimalna ocena je 9.0 , košta 200€ i radite ga u testing centru. Jednako je priznat kao i ostala 2, ali po iskustvu za nijansu kompleksinij. Vama je za upis uglavnom potrebno 6.0-7.5 što je B2 na C1 nivo engleskog jezika.

Kada ovo uzmemo u obzir, ako univerzitet ne traži neki od ovih testova engleskog jezika štedite i novac i vaše vreme. Što na same pripreme za test tako i dodatne finansije za samo polaganje testa.

Koji to univerziteti ne traže da imate sertifikat jezika uopšte ili vam dozvoljavaju da radite njihov interni?

1. LUISS Univerzitet u Rimu – Univerziteti koji ne traže test engleskog jezika

Ovaj privatni univerzitet koji nudi političke nauke,marketing i menadžment programe ne traži sertifikat engleskog jezika, naravno ako želite njihove fantastične stipendije onda je vrlo poželjno da ga imate položenog na nivou B2. (bilo koji od gore navedenih bi bio validan).

Univerziteti koji ne traže test engleskog jezika
LUISS Uni

2. IULM univerziter u Milanu – medjunarodni test engleskog jezika

Ovo je fakultet za medije i komunikacije, turizam i jezike. Ima svoj interni test engleskog jezika koji se ne plaća i koji je mnogo lakši nego bilo koji od gore navedenih testova engleskog jezika. Priznat je i u italijanskoj ambasadi kada idete za vizu i generalno dobićete stipendiju i samo njega da položite.

Univerziteti koji ne traže test engleskog jezika
medjunarodni test engleskog jezika

3. IBS Budapest – medjunarodni test engleskog jezika

Ova biznis škola u Mađarskoj ima svoj test engleskog jezika koji zaista nije previše kompleksan. Nudi biznis, marketing, mendžment programe i osnovnih i master studija i dobijate uk diplomu na kraju studija. Svakako ne utiče na dobijanje njihove stipendije, a uštedeće i vreme i novac.

Univerziteti koji ne traže test engleskog jezika
medjunarodni test engleskog jezika

4. Nottingham Trent – Univerziteti koji ne traže test engleskog jezika

Ovaj britanski univerzitet ima svoj test engleskog jezika koji nije ni približno težak kao IELTS na primer. Ne košta ništa dodatno sam mora bit urađen na nivou B2 za osnovne studije i C1 za master studije. Ovaj univerzitet nudi stipendiju od 4000 funti i pregršt programa na engleskom jeziku u gradu Nottinghamu na samo 2 sata od Londona.

medjunarodni test engleskog jezika
medjunarodni test engleskog jezika

5. Torino Univerzitet

Ovaj univerzitet za većinu programa neće tražiti sertifikat engleskog jezika. Imate mogućnost da to nadoknadite kroz samu nastavu i u januaru u zimskom semestru položite engleski kao poseban ispit koji zaista nije komplikovan. Ovaj državni, italijanski univerzitet nudi super program prava na engleskom jeziku i to osnovne studije i pored toga je izuzetno moderan i futuristički za jedan državni univerzitet! Školarina vam je samo 1500€ godišnje!

Univerziteti koji ne traže test engleskog jezika
medjunarodni test engleskog jezika

6. Geneva Business School -Univerziteti koji ne traže test engleskog jezika

Ova predivna biznis škola koja se nalazi na čak 3 lokacije : Madrid, Barselona i Ženeva ima svoj interni test engleskog jezika i zaista je za bitnis školu tog kvalieta i pristupačna u poređenju sa IE biznis školom u Madridu. Studije BA su 13.800€ godišnje, a master studije su oko 16.500€ godišnje. Nudi programe digitalnog biznisa, menadžmenta, medjunarodnih odnosa, marketinga i mnoge druge. Imate i mogućnost stipendije preko naše agencije do 25%.

medjunarodni test engleskog jezika
medjunarodni test engleskog jezika

7. UCAM – Mursija Univerzitet

Ovaj prelepi španski univerzitet traži poznavanje engleskog na B2 nivou koji se dokazuje putem intervjua sa admission ofificerom – osobom koja evaluira vašu aplikaciju. Ima fenomenalne studije psihologije za BA nivo, i vrhunske programe za sportski menadžment i turizam i to na engleskom jeziku za 6000€ godišnje!

medjunarodni test engleskog jezika
medjunarodni test engleskog jezika

Ako ipak želite univerzitete poput :

Ca Foscari, Padova univerziteta, Bocconi-ja, Amsterdamskog i ostalih vrhunski rangiranih univerziteta medjunarodni sertifikat engleskog jezika je nešto bez čega aplikacija jednostavno ne može da se uradi! U tome vam isto pomažemo tako što možete da se pripremate za TOEFL i IELTS test kod nas. Imamo vrhunske rezultate koji idu i preko 100 bodova za TOEFL i preko 7.5 za IELTS.

Ako vas zanimaju ovi univerziteti ili pripreme za navedene testove popunite upitnik ispod i zakažite konsultacije!

Zakaži konsultacije