International Business School

Mađarska & Austrija

O univerzitetu

Od škole koja je osnovana 1991. kao prvi privatni visokoškolski fakultet u Srednjoj Evropi, Međunarodna poslovna škola (International Business School) prerasla je u zaista modernu i dinamičnu poslovnu školu. Potpuno renovirane, preuređene i dobro opremljene zgrade u parku Grafisoft su savršeno mesto za studije, kao i za rekreaciju okružene rekom i baštom. 2013.godine IBS otvara svoja vrata i u Beču.

Ovaj spoj kooperativnog timskog rada, akademske strogoće, preduzetništva, raznolikih i stalnih inovacija predstavlja pravo mesto za poslovno usavršavanje, ali i atraktivno mesto za učenje. Akademsko iskustvo koje studenti iz preko 100 zemalja sveta dobijaju su ne samo diplomska i postdiplomska diploma, već i različite veštine koje mogu da usavršavaju, kao i mogućnost zaposlenja i umrežavanja sa najvećim kompanijama na svetu.

Vizija IBS-a je da budu regionalno priznati, višestruko akreditovani, kao i da pruže usluge visokog obrazovanja iz oblasti poslovanja i menadžmenta.

Misija IBS-a je da pruže ekonomski i kulturološki relevantno obrazovanje o poslovanju i menadžmentu na engleskom jeziku, kao i da poboljšaju nastavne programe i pristupe učenju kroz građenje samopouzdanja studenata kojima se pruža prilika da ulažu u sebe i studiraju u ovoj prestižnoj školi.

Ovo je škola koja ceni kreativnost i inovativnost, koja neguje potencijal svakog svog studenta, a gde su stručnost i posvećenost profesora i mentora na prvom mestu i doprinose obučavanju profesionalaca koji će svojim odličnim jezičkim, kulturnim i marketinškim veštinama biti izuzetno uspešni u svojoj karijeri.

IBS je postao priznati privatni fakultet u Mađarskoj sa pravom da izdaje mađarske fakultetske diplome, kao i engleske.

LOKACIJA – International Business School

International Business School je multikulturalna studentska institucija koja ima svoja predstavništva u Budimpešti i u Beču. 

Zahvaljujući svojoj neposrednoj blizini, ali i zbog veoma dobre povezanosti kako sa ostatkom Evrope, tako i sa Srbijom, kao i velike prisutosti naših naroda u pomenutim državama, na svega par sati od nas, ova dva grada predstavljaju jedne od najzanimljivijih destinacija u srednjoj Evropi.

Zbog svoje zajedničke istorije Austougarskog carsva, Budimpešta i Beč dele ljubav prema blistavim i glamuroznim kafićima, a zajednička im je i Bazilika Svetog Stefana, sa čijeg vrha možete uživati u pogledu na grad.

Ukoliko vas uzbuđuje vožnja Dunavom sa kojeg se vide neke od najlepših građevina Budimpešte, kao što su čuveni mađarski parlament, dvorac Buda i Bazilika Svetog Stefana, onda je Budimpešta vaš najbolji izbor. Uz veličanstvenu arhitekturu koja je prikladno smeštena jedna uz drugu, na samom Dunavu, ovaj grad nudi više od samog upečatljivog pogleda. Za zaljubljenike u noćni život, Budimpeštski barovi pružaju nesvakidašnje iskustvo. 

Sa druge strane, prelep kraljevski Beč, predstavlja izvor i žarište evropske istorije, što se može videti i po samoj arhitekturi grada. Ukoliko ste zaljubljenik u muzeje, Beč je pravi grad za vas, gde se nalaze i Prirodnjački muzej, pa sve do Muzeja primenjene umetnosti i samih kraljevskih palata. Takođe, za obožavaoce muzike, bečka muzička kultura gotovo je bez premca gde se mogu posetiti dom Mocarta, Betovena i mnogih drugih. Bečka čokolada samo će učiniti ceo užitka življenja i boravka u ovom gradu još zanimljivijim i ukusnijim. 

SMEŠTAJ- International Business School

IBS kampus u Budimpešti, koji se sastoji od 3 renovirane zgrade, nalazi se u parku Grafisoft, odmah pored Dunava, i predstavlja pravu oazu mira i pravo je mesto za učenje i odmor. Pored toga, ovaj park je sedište preko 60 međunarodnih i mađarskih kompanija, uključujući Microsoft, SAP, Canon i Samsung i pruža živo poslovno okruženje za sve studente ovog fakulteta. Kampus takođe sadrži rezidencijalnu salu namenjenu studentima, koja se nalazi na samo 30 minuta od centra grada. 

U podrumu zgrade nalazi se menza koja svakodnevno nudi najmanje 10 vrsta kuvanih jela, vegetarijanske hrane, salate i slatkiša. Za studente omogućen je udoban smeštaj u dobro opremljenim sobama, koje su jednokrevetne ili dvokrevetne, i pristup internetu u zajedničkim prostorijama. Svaka soba ima svoje kupatilo, a studentima su na raspolaganju i zajedničke kuhinje.

Možete se odlučiti za 5-mesečni ili 10-mesečni ugovor uz plaćanje depozita i to po sledećim cenama:

International Business School
International Business School

Dodatno- International Business School

Studentima je na raspolaganju i biblioteka koja sadrži svu neophodnu literaturu: 15 000 knjiga, 3 000 disertacija i 30 naslova časopisa. Pored toga, na raspolaganju su i štampane kopije najpoznatijih međunarodnih poslovnih časopisa. Biblioteka nudi i širok spektar elektronskih izdanja knjiga, poslovnih web stranica i časopisa. 

U računarskoj sali biblioteke nalazi se 12 računara. Svakog semestra zaposleni u biblioteci drže edukacije studentima o upotrebi biblioteke i njenim informacionim resursima. Osoblje pruža podršku studentima u njihovom
istraživačkom radu,
pisanju izveštaja,
pisanju disertacija, i tako dalje, a bibliotekari imaju mogućnost i da pregledaju zalihe drugih biblioteka i na taj način pozajmljuju knjige iz istih za potrebe studenata ovog fakulteta. Svaki student IBS-a automatski je član biblioteke.

Mesečni budžet studenta je oko 150 000 HUF što je oko 450 EUR. To sve zavisi od individualnih navika potrošnje studenta. Ova suma pokriva smeštaj, komunalije, gradski prevoz, ishranu i lične troškove.

IBS kampus u Beču smešten je u srcu grada, okružen istorijom i kulturom. Bečki IBS kampus nudi nešto drugačije iskustvo u odnosu na onaj u Budimpešti. Studentski život na IBS kampusu u Beču je poput modernog korporativnog iskustva. Studenti imaju priliku da uče u prostorijama koje liče na kancelarije, imaju besplatnu kafu i vodu, kao i užinu i mogućonost korišćenja biblioteke, što sve zajedno čini učenje prijatnijim i udobnijim.

Osoblje iz Budimpešte redovno posećuje bečki kampus kako bi pomogli studentima u postizanju ciljeva i prilagodili svoje iskustvo njihovim potrebama. Kampus je renoviran, moderan i nudi svojim studentima dobro opremljene učionice.

PROGRAMI I CENE

Svi programi na osnovnim studijama su trogodišnji pri čemu se stiče diploma Bachelor of Science koju dodeljuje University of Buckingham. Jezik na kome se studije odvijaju je engleski. One počinju prvom godinom, koja je opšta, a koja će vam omogućiti da donesete odluku u vezi sa svojim konačnim izborom programa. U petom semestru, imate mogućnost da birate između nastavka studija ili stažiranja, ili ove dve mogućnosti možete kombinovati.

Svaki program traje, kako smo naveli, 6 semestra odnosno 3 godine. Cena po semestru je 3 300 EUR. Za non-EU državljane uplaću je jednokratna kotizacija u iznosu od 900e. Svaki od programa nudi priliku da usavršite svoje sposobnosti razumevanja finansijskih izveštaja, procenjivanja poslovnih predloga i sticanja znanja o tome kako funkcionišu tržišta kapitala i novca. 

IBS je osnovala SIDE (Skills Identification Development Exhibition) koja poboljšava i razvija veštine koje su najtraženije u ovom poslu. Na taj način osigurava prednost prilikom zapošljavanja naših diplomiranih studenata u odnosu na druge. Diplomirani studenti sa ovom diplomom imaju priliku i da se upoznaju sa međunarodnim poslovanjem i usavršavaju veštine koje se zahtevaju u međunarodnoj diplomatiji. U marketingu, kao i da unapređuju svoje organizacione veštine.

U ponudi su:

 1. Bachelor of Science in Financial Management 
 2. Bachelor of Science in Business and Diplomacy
 3. Bachelor of Science in Management 
 4. Bachelor of Science in Management with Arts
 5. Bachelor of Science in Management with Tourism
 6. Bachelor of Science in Management with HRM and Business Psychology
 7. Bachelor of Science in Management with Marketing

Master studije

Ako govorimo o master programima, u ponudi su 4 master programa. Svi programi su na engleskom jeziku i svaki student koji završi neki od ovih kurseva dobija diplomu Master of Science partnera The University of Buckingham.

Ovi master programi mogu se završiti u roku od 12 meseci. Raspored predavanja prilagođen je i studentima koji su zaposleni.

Studenti nekog od ovih master programa imaju mogućnost da unaprede svoje znanje u oblasti ljudskih resursa, uspešno mešajući teoriju i praksu. Diplomirani studenti mogu nastaviti svoje karijere u nekoj od korporativnih organizacija. Ovi programi namenjeni su i za one koji rade u finansijama. Budući da na nekom od ovih programa studenti imaju priliku da poboljšaju svoju efikasnost.

Kako smo naveli, master studije traju 12 meseci,a cena mastera u Budimpešti po semestru iznosi 4 700e. Gde postoji doplata jednokratne kotizacije za non-EU studente koja iznosti 900 EUR. Master studije internacionalnog menadžmenta postoje i u Beču gde cena po semestru iznosi 5 900e uz doplatu jednokratne kotizacije za non-EU studente koja iznosti 900e.

U ponudi su:

 1. Master of Science in Human Resource Management
 2. Master of Science in International Management
 3. Master of Science in Financial Management
 4. Master of Science in Marketing Management

MBA programi

MBA program koji nudi IBS ima za cilj da razvije suštinske profesionalne veštine neophodne za svakom uspešnom lideru 21.veka.

Ovaj jednogodišnji program namenjen je svim profesionalcima sa 3 do 5 godina radnog iskustva.

Jedan deo programa fokusiran je na “osnovne veštine”, odnosno potrebne kvalifikacije za komunikaciju i saradnju sa drugim ljudima, sticanje organizacionih veština, finansijskih i analitičkih. A drugi deo programa pokusiran je na “funkcionalne veštine”. Odnosno napredne veštine za upravljanje u korporativnim organizacijama, za saradnju sa klijentima i veštine strateškog odlučivanja.

Kako smo naveli, program traje godinu dana, a cena po semestru iznosi 6 200e uz doplatu jednokratne kotizacije za non-EU studente koja iznosti 900e.

Doktorske studije

IBS nudi i doktroske studije na engleskom jeziku gde po završetku studenti stiču diplomu partnera The University of Buckingham. Student doktorant na ovom fakultetu radi uz nadzor namanje 2 akademska osoblja, a sam program kombinuje dvomesečne istraživačke radionice i individualne konsultacije. Studentima je takođe omogućen rad na pozicija asistenta za nastavu kako bi se lakše pripremili za svoju akademsku karijeru.

U ponudi su: 

 1. PhD in Business and Management
 2. PhD in International Affairs

Nakon prve godine studije, procenjuje se istraživački rad studenta i donosi se odluka o prelasku na redovnog doktoranta. 

Cena doktorskih studija koje traju 6 semestra, odnosno 3 godine, iznosi 3 100e po semestru uz doplatu jednokratne kotizacije za non-EU studente koja iznosti 900e.

Prijave počinju od 15.10.2019. god., ukoliko želite da se upišete u februaru 2020.godine.

Ukoliko imate plan da upišete doktorske studije u septembru 2020., prijave traju do 15.04.2020.god.

Studije na mađarskom jeziku

Studenti IBS mogu birati između engleskih ili mađarskih predavanja na osnovnim, master i doktorskim studijama, budući da pored britanskih kurseva, IBS nudi i mađarske diplome.

Ostali kursevi

IBS nudi svojim studentima i mogućnost jednogodišnjeg pohađanja programa za potrebe poboljšanja engleskog jezika, a koji sadrži 16 časova nedeljno. Nastavnici su vrlo posvećeni i obraćaju pažnju na individualne potrebe svakog studenta.

Programi nude učenje engleskog jezika i to na četiri nivoa:

 1. Osnovni nivo 
 2. Niži srednji nivo
 3. Srednji nivo 
 4. Viši srednji nivo

Kako smo naveli, program traje godinu dana, odnosno 2 semestra, gde se kao početak uzima Februar ili Septembar. Cena ovog programa je 2750 € po semestru uz doplatu jednokratne kotizacije za non-EU studente koja iznosi 900€.

AKREDITACIJE

SAT Agencija je direktni predstavni ovog univerziteta. Upis preko nas je olakšan i direktan. Za više informacija popunite upitnik ispod.

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Austriji

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Mađarskoj