IULM University

Italija

O UNIVERZITETU – IULM University

IULM University je 1968. osnovala Visokoškolska fondacija za tumače i prevodioce (Fondazione Scuola Superiore per Interpreti e Traduttori), a njegov  pun naziv je University Institute of Modern Languages. Fakultet je osnovan s težnjom da zadovolji aktuelne potrebe tržišta i pruži obrazovanje koje će da omogući međunarodnu saradnju, ulazak u međunardno tržište i da unapredi poznavanje kulture. 

IULM University
IULM University

Osamdesetih godina 20. veka IULM je bio prvi univerzitet u Italiji koji je uvideo da su studije komunikacije i PR-a neophodno. Tako je na univerzitetu osnovan Fakultet za komunikacije, a kasnije i Fakultet za strane jezike i književnost. Od 2000. godine univerzitet nastavlja da pruža svojim studentima neophodna znanja iz oblasti culture, komunikacije i jezika. Prvobitno osnovan kao polazna tačka za studije jezika i komunikacije, danas je postao i vodeći centar za oblasti turizma i kulturnog nasleđa. 

IULM University
IULM University

Raspoređeni na tri fakulteta, Univerzitet nudi veliki asortiman trogodišnjih programa osnovnih studija kao i programe master studija. 

Misija IULM Univerziteta jeste da obrazuje i obuči profesionalce sposobne da odgovore na sve izazove međunarodnog tržišta i iskoriste sve prilike za napredak koje im se ukažu u internacionalnom okruženju. Pored detaljne teorijske obuke, IULM gradi kulturnu svest svojih studenata ujedno pospešujući veru u sebe i svoje vrednosti. Znanje se usvaja kroz integrisani pristup, koji se pokazao veoma korisnim za lakše zapošljavanje studenata, kao i njihov lični razvoj. 

LOKACIJA – IULM University

Milano, koji je poznat širom sveta po znamenitostima poput La Scala operske kuće, takođe ima značajnu ulogu u svetu mode kao vodeći svetski modni centar. Milano ima jedinstvenu geografsku poziciju što omogućava lako putavanje ka svim delovima Italije i Evrope. IULM Univerzitet nalazi se na samo 10 minuta hoda od centra, dok je od glavne autobuske stanice udaljen 30 minuta

SMEŠTAJ

Postoji veliki izbor kompanija, agencija i platform koje vam mogu pomoći da pronađete smeštaj u Milanu: MilanHousing, Dotstay, Spotahome, Uniplaces, ERASMUSU.

PROGRAMI I CENE

IULM University
IULM University

Bachelor programi:

Faculty of Interpreting and Translation 

 • Interpreting and Communication 
 • Modern Languages for Digital Humanities 

Faculty of Communication 

 • Communication, Media and Advertising 
 • Corporate Communication and Public Relations

Faculty of Arts and Tourism 

 • Arts, Media, Cultural Events
 • Fashion and creative industries
 • Tourism, Management and Culture 

Master programi:

Faculty of Interpreting and Translation 

 • Specialized Translation and Conference Interpeting 

Faculty of Communication

 • Marketing Consumption and Communication
 • Strategic Communication
 • Television, Cinema and New Media 

Faculty of Arts and Tourism

 • Art, Valorisation and Market
 • Hospitality and Tourism Management 

Školarina iznosi is €8400 godišnje za osnovne studije i €9800 godišnje za master studije. Moguće je dobiti stipendiju koja će omogućiti umanjenje školarine za 50%. Dodatno univerzitet dozvoljava kombinovanje univerzitetske stipendije sa regionalnom stipendijom Italije u iznosu od 5200€ godišnje.

IULM University
IULM University

AKREDITACIJA – IULM University

IULM Univerzitet je akreditovan od strane Ministarstva obrazovanja, univerziteta i istraživanja Italije (Ministero dell’Istruzione, dell’Università e della Ricerca, Italia). 

Univerzitet se nalazi na prvom mestu u Italiji i četvrtom mestu u Evropi kada je u pitanju kategorija Engagement (zasnovana na zadovoljstvu studenata). Na celokupnoj tabeli The Europe Teaching Ranking je # 201+.

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Italiji