Gde na studije dizajna enterijera?

Studije dizajna enterijera postaju sve popularnije sa novim generacijama. Kako raste trend društvenih mreža, tako i boravak u mestu koje je „instagramično“ sve više biva popularno.

Programi dizajna enterijera nesumnjivo postaju popularni među studentima koji traže najbolje obrazovanje u ovoj oblasti. Svi želimo prostor koji je udoban, ali funkcionalan, i međunarodni univerziteti to razumeju. Hajmo dublje da zaronimo u to šta je dizajn enterijera, kako odabrati pravi program i koje su to veštine koje su vam potrebne da biste se prijavili i još mnogo toga!

studije dizajna enterijera
studije dizajna enterijera

Ko je dizajner enterijera? – studije dizajna enterijera

Dizajner enterijera čini unutrašnje prostore spektakularnijim tako što ih organizuje sa odgovarajućom strukturom, nameštajem, šemama boja, a takođe dodaje i lične dodire kako bi stvorio savršen prostor za vas. Program dizajna enterijera uči studente umetnosti da znaju kako da poboljšaju unutrašnje karakteristike mesta.

Šta mogu da radim sa diplomom dizajna enterijera? – studije dizajna enterijera

Mnogi dizajneri enterijera blisko sarađuju sa arhitektama kako bi im pomogli u planiranju unutrašnjosti objekta. Odabir programa dizajna enterijera omogućava vam da istražite karijere poput

 1. Dizajn prostora, gde ćete dizajnirati unutrašnji prostor, opremiti mesto, poboljšati strukturu i još mnogo toga.
 2. Dizajn izložbi, gde ćete raditi i dizajnirati velike poslovne prostore.
 3. Dizajn pozorišta i filmskih scenografija, gde ćete biti scenograf . Ovo takođe uključuje rad sa rediteljem i producentom na dizajniranju i smišljanju ideja koje će odgovarati priči.
 4. Dizajniranje robe, gde ćete morati da razvijete teme i vizuelne koncepte za događaje povezane sa marketingom.

Zašto biste trebali da odaberete program dizajna enterijera?

U svetu koji želi da pohađa STEM kurseve i tehničke programe poput inženjeringa i arhitekture, koji su, bez obzira na sve plemenita zanimanja, ako vas čine srećnim, ipak programi dizajna enterijera pružaju vam zadovoljstvo da od kuće napravite dom za svoje klijente.

Dizajneri enterijera poboljšavaju i ulepšavaju okruženja. Znate onaj osećaj kad ugledate instagramično mesto, znajte da ga je sigurno uredio enterijerista. U vremenu koje zahteva da sve ima svoju lepotu i draž dizajneri enterijera su konačno dobili zaduženja i mesto koje im pripada.

Ranije, nije baš bila praksa da kada otvarate restoran ili frizerski salon, da angažujete enterijeristu. Danas je to već uveliko trend i nešto što je itekako poželjno. Ovu diplomu ćete itekako moći da iskoristite.

studije dizajna enterijera

Šta podrazumeva program dizajna enterijera?

Na univerzitetu vas uče znanju i tehnikama dizajna enterijera. Često se studenti prvo odlučuju da završe trogodišnje studije arhitekture, a za master biraju ovu oblast. Tako postaju kompletne arhitekte. Jako je bitno da dok studirate ovaj program gradite vaš lični stil i pečat, nešto po čemu ćete biti prepoznatljivi. Program uglavnom podrazumeva učeneje modelovanja, autocad programa, stvaranja osećaja za prostor, učenje o bojama, tekstilima i svemu onome što može da doprinese da unutrašnjost jednog prostora izgleda skladno.

Važno je napomenuti da možete biti dizajner enterijera bez diplome. Međutim, prednost imaju oni sa stručnom spremom. Diplomirani inženjer enterijera ne samo da vam daje prednost, već vam omogućava i da naučite mnogo više i od mnogo kvalifikovanijih stručnjaka nego da samo pohađate kurs u trajanju od godinu dana.

Koje su veštine potrebne da biste postali dizajner enterijera?

Da biste postali dizajner enterijera, trebalo bi da posedujete veliki broj međusobno povezanih veština. Evo 15 najtraženijih veština na koje se morate usredsrediti-

 1. Estetski osećaj
 2. Kreativnost i pažnja prema detaljima
 3. Organizacija i upravljanje vremenom
 4. Osnovne veštine crtanja rukom
 5. Poznavanje rada na računaru
 6. Veštine vizualizacije
 7. Identifikacija trenda
 8. Veštine rešavanja problema
 9. Fleksibilnost i prilagodljivost
 10. Komunikacione veštine
 11. Međuljudske veštine
 12. Veštine upravljanja
 13. Osnove boja
 14. Razumevanje prostorne ravnoteže, i
 15. Veštine budžetiranja
studije dizajna enterijera

Koji su to univerziteti koje preporučujemo?

 1. Royal Academy of Art – Hag

Kraljevska akademija umetnosti, Hag (KABK) je lider u obrazovanju umetnika i dizajnera od 1682. Visokokvalifikovano stručno osoblje sa međunarodnom profesionalnom praksom vodi i prati studente tokom studija. Ima mnogo programa za dizajn, medju njima i za enterijer. Školarina je 8500€ i studije osnovne traju 3 godine. Za EU studente školarina je 2000€.

2. Griifith College- Irska, Dublin

Studije BA traju 3 godine, cena za EU studente je oko 5000€, za NON EU oko 9.000€. Ovo su osnovne studije dizajna enterijera. Univerzitet se nalazi u Dablinu i nudi fenomenalno okruženje za studije ovog programa.

3. Nottingham Trent

Ovo je prelepi univerzitet u Notingemu u Engleskoj. Nudi osnovne studije enterijera i košta oko 15500 funti godišnje. Odlično je rangiran i preko naše agencije imate stipendije do 4000funti.

4. Florence Design Academy

Ova akademija nudi osnovne i master studije dizajna enterijera. Školarina godišnje za osnovne studije je 6500€ , dok je za master oko 10.500€. Studije su na engleskom jeziku naravno i za aplikaciju vam je potreban portfolio kao i za ostale naše predloge.

Da biste upisali studije dizajna enterijera morate pored želje i talenta da imate i dobar portfolio. Takođe potrebno je da imate i CV, motivaciono pismo i pisma preporuke kao i položen sertifikat engleskog jezika.

Ukoliko mislite da je ova oblast studija za vas i svidjaju vam se naše opcije, zakažite konsultacije već danas!

Zakaži konsultacije