5 zemalja sa najboljim obrazovnim sistemom

5 zemalja sa najboljim obrazovnim sistemom –

Kako odlučujete koje zemlje imaju najbolje obrazovne sisteme na svetu i kako da izaberete savršenu za sebe? To je upravo ono što ćete naučiti u ovom blogu. Nelson Mandela je jednom rekao: „Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promenite svet.“ On je bio u pravu!

Današnji mladi ljudi postaće vođe sutrašnjice. Njihova razmišljanja i postupci oblikovaće sutrašnju globalnu ekonomiju. I tu dolazi do idealnog obrazovnog sistema. Najbolji obrazovni sistemi na svetu ne samo da obrazuju studente u svojim oblastima, već ih i pripremaju za blistavu karijeru.

Zbog toga je toliko važno naučiti o obrazovnom sistemu bilo koje zemlje pre nego što se odlučite za studiranje. Ali prvo…

Kako obrazovni sistem jedne zemlje utiče na VAS?

Obrazovni sistem koji podržava kvalitetne programe i profesore može povećati vaše teorijsko, praktično i opšte znanje. Studenti širom sveta žele studirati u zemljama sa najboljim obrazovnim sistemom i steći visokokvalitetno obrazovanje. U današnje vreme mnogi studenti razmišljaju o pristupanju inostranom obrazovnom sistemu radi poboljšanja svog obrazovanja i mogućnosti za karijeru. Prošireni vidici, novi jezik i internacionalni drugari su nešto što ćete dobiti za ceo život!

Kako su rangirane zemlje sa najboljim obrazovnim sistemima u svetu?

Obrazovni sistem različitih zemalja varira. Kada planirate da nastavite visoko obrazovanje u inostranstvu, važno je znati da studiranje u bilo kojoj zemlji ima svoje prednosti i nedostatke. Iako infrastruktura može biti dobra u jednoj zemlji, druga može ponuditi raznovrsne programe.

Ako uzmemo u obzir parametre kao što su kvalitet života, dostupnost resursa za studije i odnos nastavnika i učenika, na listi najboljih zemalja za obrazovanje naći će se zemlje poput Finske, Norveške, Japana, Danske, Rusije itd. Dakle, ako vaše pitanje je „Koja zemlja ima najbolji obrazovni sistem?“ nema tačnog odgovora.

Mi smo ipak na osnovu našeg iskustva izdvojili ovih 5 zemalja:

Zemlje sa najboljim obrazovnim sistemima na svetu

Sjedinjene Američke Države (SAD) – 5 zemalja sa najboljim obrazovnim sistemom

pionir u savremenom obrazovanju, SAD su prioritet za studente koji žele da studiraju u inostranstvu. Skoro polovina od 50 najboljih univerziteta u svetu nalazi se u SAD. U zemlji se nalaze univerziteti poput-

 1. Harvard University
 2. Stanford University
 3. MIT
 4. University of California, Berkeley
 5. University of California, Los Angeles
 6. Yale University
 7. Columbia University
 8. Princeton University
 9. New York University
 10. University of Pennsylvania

Univerziteti nude širok spektar programa i imaju visoko renomirane fakultete. SAD svake godine ugosti preko milion međunarodnih studenata.

Neki od najpopularnijih programaa među stranim studentima u SAD -u uključuju inženjerstvo, biznis administraciju, IT, umetnost i pravo. Štaviše, obrazovni sistem SAD stavlja naglasak na istraživanje i razvoj. Kao rezultat toga, univerziteti ovde nude mnoge istraživački orijentisane diplomske programe, poput STEM programa na diplomskim, postdiplomskim i doktorskim studijama.

Američki univerziteti pružaju podršku međunarodnim studentima. Studenti se usmeravaju i uče engleski jezik, što ih priprema za programe dublje. Fakulteti takođe pomažu stranim studentima da produže boravak kako bi mogli da grade svoju karijeru u SAD -u i to čak godinu dana posle diplomiranja!

SAD jeste zemlja koja nudi puno, ali nekada zaista za naše tržište finansije koja ovazemlja iziskuje umeju da budu veliki problem za naše studente. Međutim, ako ste zaista dobar student ili sportista imate velike šanse da dobijte njihove internacionalne stipendije!

5 zemalja sa najboljim obrazovnim sistemom

Velika Britanija (UK) – 5 zemalja sa najboljim obrazovnim sistemom

Velika Britanija je jedan od vodećih kandidata na ovoj listi, sa jednim od najboljih obrazovnih sistema na svetu. To je centar učenja već dugi niz godina. Nekoliko vrhunskih univerziteta nalazi se u Velikoj Britaniji. Neki od najprestižnijih univerziteta u Velikoj Britaniji uključuju-

 1. University of Oxford
 2. The University of Cambridge
 3. Imperial College London
 4. UCL
 5. The University of Edinburgh
 6. University of Manchester
 7. King’s College London
 8. The London School of Economics and Political Science
 9. University of Bristol
 10. The University of Warwick

Oko pola miliona međunarodnih studenata upisuje univerzitete u Velikoj Britaniji. Obrazovni sistem u zemlji ima izrazitu mešavinu raznolikih iskustava u učenju i bogate engleske kulture. Ostrvska država poznata je po kursevima umetnosti, dizajna i književnosti.

Diplome i kvalifikacije univerziteta u Velikoj Britaniji priznate su u celom svetu. Osim visokokvalitetnog obrazovanja, UK svojim studentima nudi i odličan način života. Zemlja je topionik kultura i ima raznovrsnu kuhinju. Studenti tokom praznika mogu čak pohađati festivale popularne muzike i razne međunarodne sportske događaje.

Mi je volimo takođe jer dozvoljava ostanak u zemlji i do čak 2 godine nakon diplomiranja! Obavezno pogledajte i naš Nottingham Trent uni koji nudi umanjenja i stipendije baš za naše studente!

studije u uk
studije u uk

Australija – 5 zemalja sa najboljim obrazovnim sistemom

Šesta po veličini država na svetu, Australija nudi visokokvalitetno obrazovanje međunarodnim studentima. Odlične mogućnosti za karijeru čekaju studente koji žele da studiraju u Australiji.

Zemlja nudi različite kurseve u oblastima kao što su administracija, arhitektura, inženjering, mediji, komunikacija i umetnost. Australija je popularna destinacija za studiranje u inostranstvu. Australijski obrazovni sistem se smatra jednim od najboljih na svetu. Neki od najboljih univerziteta u Australiji su-

 1. Australian National University
 2. University of Sydney
 3. The University of Melbourne
 4. University of New South Wales
 5. The University of Queensland
 6. Monash University
 7. University of Western Australia
 8. The University of Adelaide
 9. University of Technology, Sydney
 10. The University of Wollongong

Australijski univerziteti imaju istraživačke centre u mnogim zemljama. Nalazi se među tri vodeće destinacije u svetu za inostrane studente, a od te 3 troškovi života u Australiji su najniži.

5 zemalja sa najboljim obrazovnim sistemom
5 zemalja sa najboljim obrazovnim sistemom

Nemačka – 5 zemalja sa najboljim obrazovnim sistemom

Nemačka je najpopularnija destinacija za studije među studentima koji ne govore engleski. Međutim, popularna je i među studentima koji govore engleski. Zemlja ima jedan od najboljih obrazovnih sistema na svetu.

Neki od faktora koji je čine omiljenom među stranim studentima su odlične mogućnosti za posao, niske školarine, stipendije i visok kvalitet života. Osim toga, ovde se nalaze neki od najstarijih univerziteta na svetu. Skoro svaki veći grad u zemlji ima barem jedan univerzitet svetske klase, neki od njih uključuju-

 1. Ludwig Maximilian University, Munich
 2. Technical University of Munich
 3. Heidelberg University
 4. Humboldt University Berlin
 5. Charite Universitatmedizin Berlin
 6. University of Freiburg
 7. Jacobs University Bremen

Nemački instituti su poznati u oblastima kao što su inženjering, dizajn, automobilska industrija, mašinstvo, psihologija itd. Zemlja je središte svetskih otkrića i inovacija.

studiraj u Nemačkoj
studiraj u Nemačkoj

Kanada – 5 zemalja sa najboljim obrazovnim sistemom

Kanada je poznata po svojim prirodnim lepotama, čistoći i kulturnoj raznolikosti. Kanadski obrazovni sistem je jedan od najboljih u svetu.

Zemlja se smatra vrhunskom studijskom destinacijom u svetu koja privlači veliki broj stranih studenata. Univerziteti u Kanadi se svrstavaju među vodeće obrazovne institucije u svetu po tome što nude širok spektar diploma iz različitih disciplina. Neki od vodećih univerziteta u zemlji uključuju –

 1. University of Toronto
 2. McGill University
 3. University of British Columbia
 4. Université de Montréal
 5. University of Alberta
 6. McMaster University
 7. University of Waterloo
 8. Western University
 9. Queen’s University
 10. University of Calgary

Svaki od ovih kanadskih univerziteta nudi stotine kurseva u oblastima poput inženjeringa, medicine, biznisa, umetnosti itd. Kanada je omiljena destinacija među stranim studentima zbog jednostavnog procesa prijavljivanja, super studentskog života i standarda, velikih mogućnosti za karijeru nakon studija i prihvatiljivih troškova života.

studiraj u Kanadi
studiraj u Kanadi

Bonus imena zemalja sa najboljim obrazovnim sistemima na svetu

Osim ove liste, nekoliko evropskih zemalja ima dobro izbalansiran sistem visokog obrazovanja. Nekoliko zemalja ima nišu za određene vrste programa, poput Francuske koja je poznata po svojim poslovnim kursevima, Švedska i Holandija su poznate po kursevima automobilskog inženjeringa, a Finska je poznata po programima veštačke inteligencije.

Dakle, na osnovu vaših interesa i ciljeva u karijeri, izaberite najbolju zemlju za svoje obrazovanje, a zatim i program po vašem izboru. Odaberite zemlju koja nudi odlično obrazovanje i obećava mogućnosti za karijeru u vašem polju interesovanja.

A ako vam je potrebna pomoć pri odlučivanju koja bi od ovih zemalja najbolje odgovarala vašim planovima studiranja u inostranstvu, kontaktirajte nas ili već danas zakažite naše konsultacije za studije u inostranstvu!

Zakaži konsultacije