Studije biznisa u Engleskoj

Studije biznisa u Engleskoj u itekako tražene, a postoji zaista dosta razloga zašto je to tako. Iako važi za jednu od skupljih destinacija za studiranje, Engleska nudi vrhunski kvalitet obrazovanja, internacionalnu sredinu i i dalje najbolje svetski rangirane univerzitete.

Imati UK diplomu je zaista stvar prestiža, pogotovo sa univerzitera iz Rusel grupe.

Koje mi razloge izdvajamo za studije biznisa u Engleskoj :

studije biznisa u engleskoj

Vrhunski kvalitet diploma

Ako imate velike planove za karijeru u oblasti biznisa, naći ćete Englesku kao jednu od najboljih mogućih mesta za pripremu koja vam je potrebna. Ako želite da znate da li imate veštine, znanje i način razmišljanja koji su potrebni za uspeh bilo gde, diploma oz ove oblasti u Velikoj Britaniji je najbolja moguća investicija u vašu budućnost.

Globalni biznis hub

Velika Britanija je globalni poslovni centar, sa lokacijom i vremenskom zonom koje omogućavaju da se lako poveže sa poslovnim svetom širom palnete. Oni su takođe i nacija preduzetnika. Velika Britanija je priznata kao sedma najbolja zemlja za pokretanje biznisa i dom je najvećeg svetskog finansijskog grada – Londona – koji sam podržava više od 6 miliona radnih mesta.

Sa toliko mogućnosti, njihobi gradovi privlače preduzeća iz celog sveta, a oni su vodeći izvoznik ideja, tehnologije i talenata. Ova raznovrsna multikulturalna sredina omogućava da sa diplomom iz biznisa u Velikoj Britaniji da odete sa prenosivim veštinama koje se mogu primeniti bilo gde, od multinacionalnih organizacija do nevladinih organizacija.

Učite od eksperata iz ove oblasti

Mnogi studenti biznisa žele da završe studije spremni da uđu u veliku organizaciju, dok drugi imaju planove da pokrenu i razviju sopstveni biznis od nule. Šta god da ste planirali, diploma iz oblasti biznisa u Velikoj Britaniji će vam pomoći da svoje učenje prilagodite tim ciljevima.

Takođe, imaćete priliku da učite od najboljih biznis mozgova. Ono što je dodatno izuzetno dobro jesu karijerni centri na univerzitetima, koji imaju odlične odnose sa lokalnim firmama i velikim korporacijama. Osim što vam daju uvid u industriju , naučićete kako da primenite znanje u praksi. Pogotovo, jer je na primer 3. godina osnovih studija u Engleskoj namenjena upravo tome, radu u kompaniji.

Gde mi preporucujemo osnovne i master studije biznisa u Engleskoj?

1. Kings College

Od 1989. godine, King’s Business School je izrasla u vodeću instituciju za biznis – i jednu od najvećih u Londonu. Pojavili su se u prvih 10 za studije poslovanja i menadžmenta tri godine zaredom.

Oni su interncionalna zajednica posvećena najkvalitetnijem podučavanju i istraživanju. Ljudi iz preko 80 zemalja dolaze ovde da studiraju. Budući da su u srcu Londona, njihovi studenti i akademici imaju neograničene mogućnosti za saradnju, istraživanje i razvoj karijere.

Imaju više programa za biznis,mendžment, ekonomiju, marketing, e-commerce i mnoge druge programe na engleskom jeziku za osnovne i master studije.

Rok za osnovne studije je 15.januara za aplikaciju, a za master je taj rok duži skoro do juna svake godine. Školarine jesu veće od 25-35.000 funti, ali je diploma jedna od jačih ne samo u Evropi, nego i u svetu.

Kings College London
Kings College London

2. Imperial College London

Ovaj 10. univerzitet na svetu zaista ima šta da vam ponudi. Smatra se da po kvalitetu nastave dolazi na 3. mesto u Britaniji odmah posle moćnog dvojca Cambridge i Oxford univerziteta.

Imperial Business School košta u rasponu od 20-35.000 funti godišnje i nažalost stipendije za naše studente su zaista male. Obično umanjenje školarine do 5000 funti. Osnovne studije traju 3 godine, a masteri godinu dana ili 2. Nalazi se u Londonu.

Imperial College London
Imperial College London

3. UCL

UCL nema klasične studije biznisa za osnovne studije, već economics sa managementom ili drugim naukama. UCL zauzima 5. mesto u Britaniji po kvalitetu diploma i u top je 50 univerziteta na svetu. Naravno i on je u Londonu i nudi trogodišnje studije na engleskom jeziku i jednogodišnje i dvogodišnje mastere.

studije biznisa u engleskoj
studije biznisa u engleskoj

4. London South Bank

Ako želite državni univerzitet sa nižom školarinom u centru Londona, onda je to London South Bank . Školarine je 14900 funti, ali je umanjenje uz nas oko 3-4000 funti za osnovne i master studije. Ima studije biznisa na engleskom jeziku kao i ekonomiju i još mnogo opcija koje bi vam se sigurno svidele.

Ima 7 svojih domova u centru Londona i cena godišnja za smeštaj je oko 6000 funti. Linkovali smo univerzitet pa možete da pogledate kompletnu ponudu ovog univerziteta na našem sajtu.

studije biznisa u engleskoj
studije biznisa u engleskoj

5. Nottingham Trent

Ovaj univerzitet se nalazi u Nottinghamu na samo sat i po od Londona. Nudi odlične studije biznisa, menadžmenta, ekonomije i mnoge druge programe.

Studije su otrpilike kao i na London South Banku samo su troškovi života manji i univerzitet je bolje rangiran. Spada u top 200 na svetu, a 40. je kada je u pitanju biznis u Velikoj Britaniji. Ovo je jako lepa opcija za osnovne studije koja daje odličnu podlogu kasnije za master na nekom možda malo jačem univerzitetu.

I njega imate u našoj ponudi, pa pogledajte na sajtu što se tiče programa, smeštaja i drugih detalja.

studije biznisa u engleskoj
studije biznisa u engleskoj

Bitna informacija – studije biznisa u engleskoj

Nakon diplomiranja u Engleskoj možete da ostanete 2 godine na studentskoj vizi da tražite posao. Onog trenutka kada ga pronađete prebacujete se na radnu vizu i tako legalno ostajete da živite u UK. Ono što je prednost kod pretrage poslova u Britaniji jeste što je maternji jezik engleski pa to zaista ne bude prevelik problem.

Iskustva studenata pokazuju da posao u Londonu nije teško naći i da je zaista grad mogućnosti, pogotovo ukoliko završavate biznis ili ekonomiju.

Šta možete sve da radite sa diplomom iz oblasti biznisa?

  1. Business analyst
  2. Account manager
  3. Financial Analyst
  4. Marketing manager
  5. Project manager
  6. Sales manager
  7. Sales representative
  8. HR Manager
  9. Brand Manager
  10. Executive pozicije u okviru korporacije

U narednim blog postovima ćemo se baviti opisom svakih od ovih poslova, kako bismo vam približili zanimanja radi lakšeg odabira različitih kombinacija biznis diploma.

Ako želite da upišete neki od ovih univerziteta, javite nam se putem upitnika ispd ili na [email protected] mejl. Takođe, ako niste sigurni koje opcije su prave za vas na osnovu vašeg budžeta i kvalifikacija, zakažite početne konsultacije!

Zakaži konsultacije