Gde na osnovne i MA studije arhitekture

Osnovne i MA studije arhitekture u inostranstvu su izuzetno popularne. Ako volite da proučavate zgrade i sanjate da ćete jednog dana vi osmisliti jednu, onda se sigurno pitate gde možete dobiti najbolje obrazovanje u oblasti arhitekture. Nadamo se da će vam ova lista olakšati neke dileme i biti polazna tačka u razmatranju univerziteta za koje ste zainteresovani.

The Bartlett School of Architecture, UCL (University College London)

Ova škola je globalno priznata i nagrađivana institucija za svoja istraživanja i veoma prestižna po kvalitetu predavanja. Pruža mnoštvo zanimljivih kurseva vezanih za arhitekturu i za osnovne i master studije. Svake godine organizuje veliku izložbu na kojoj i njeni studenti mogu da pokažu svoje radove.

S obzirom na to da je vodeća evropska institucija na listi arhitekstonskih škola, Bartlett School ove godine je na prvom mestu u svetu, dobivši izuzetno veliku ocenu po svim tačkama a posebno odličnu ocenu u kategoriji akademska reputacija.

https://www.mit.edu/
osnovne i master studije arhitekture
Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Poznat kao MIT, Institut tehnologije u Masačuestu je vodeći univerzitet, posebno u oblastima nauke, tehnologije i biznisa.

On trenutno zauzima drugo mesto na ovogodišnjoj svetskoj listi, postignuvši izvanredne rezultate u sve četiri kategorije. Sa programima kao što su arhitektura + urbanizam, MIT ima za cilj da podučava o arhitekturi i njenoj primeni i dizajn. Program je zasnovan na problemima današnjice poput globalnog zagrevanja, globalizacije, tehnologije i urbanizacije i pronalaskom rešenja za iste.

Osnovne i MA studije arhitekture
Osnovne i MA studije arhitekture
Delft University of Technology

Delft University of Technology (TU Delft), koji se nalazi nekoliko kilometara od Roterdama, osnovan je 1904, i poznat je po jednom od najvećih kampusa u svetu. Pore toga na kampusu su:
restorani,
parkovi,
botanička bašta,
novi medijski centar,
staza za biciklo, i čak simulator za letenje i aerodinamiku. 

Obiluje kursevima za arhitekturu, njegov program za osnovne studije stavlja akcenat na urbanizam i gradjevinstvo kao i na konvencionalne studije arhitekture. Zauzima treće mesto na listi i njegov Fakultet za arhitekturu je trenutno najveći sa blizu 2.900 upisanih studenata.

Osnovne i MA studije arhitekture
Osnovne i MA studije arhitekture
TU Eindhoven

TU Eindhoven je jedan od najboljih tehničkih univerziteta u Evropi. Nalazi se u malom gradu Eindhovenu u Holandiji i nudi vrhunske osnovne i master studije arhitekture na engleskom jeziku.

On je takođe jedan od najbolje rangiranih univerziteta po studijama za arhitekturu, podignuvši se za jedno mesto na listi ove godine. Njegov program arhitekture nudi revolucionarne metode podučavanja. Studentima su na raspolaganju prakse, takmičenja, interktivni pristup obrazovanju i vrhunski uslovi za rad. Školarina za NONEU I EU studente se razlikuje pa Vam savetujemo da zakažete konsultacije da biste saznali više.

Osnovne i MA studije arhitekture
Osnovne i MA studije arhitekture tu eindhoven
ETH Zurich (Swiss Federal Institute of Technology)

Smešten u Švajcarskoj, započeo sa radom davne 1855, i čuven po svojim istraživanjima, ETH je jedan od vodećih svetskih univerziteta za nauku, tehnologiju, inžinjerstvo i matematiku (Albert Einsten je bio jedan od njegovih studenata).

Četvrti je u svetu po studijama arhitekture, i njegova katedra za arhitekturu je jedna od nauglednijih, kombinujući vrhunska teorijska predavanja sa praktičnim delom.

University of California, Berkeley (UCB)

Istočno od San Franciska nalazi se Univerzitet Berkli, koji je iako je pao za jedno mesto na listi ove godine, konstantno među prvih pet univerziteta u svetu zbog svojih programa arhitekture i dizajna životne sredine.

POLITECNICO DI MILANO

Osnovan 1863, Politechnico di Milano je jedna od najčuvenijih evropskih škola po studijama inžinjeringa i dizajna. Sa osnovnim studijama arhitekture na engleskom međunarodno je orijentisana.

Studije su zasnovane na brojnim konferencijama, izložbama, i studentskim izletima kao i zagarantovanim probnim radom na poslednjoj godini. Nakon toga postoje četiri mastera za one koji žele da nastave da se usavršavaju.

London South Bank, UK

Na prvi pogled, mali broj upisanih studenata na osnovnim i master studijama arhitekture može da vas zavara, ali nema greške: LSBU bira samo najbolje. Fakultet se trudi da se što više fokusira na njihove lične karakteristike kako bi što bolje razvili njihov potencijal tako što je svakom studentu dodeljena njegova radionica. Akcenat je na praktičnim stvarima, a školarina je i više nego pristupačna za jedan UK univerzitet koji se nalazi u centru Londona.

Zakaži konsultacije