Ca Foscari stipendija

Ca Foscari stipendija Univerziteta u Veneciji

Ca’ Foscari stipendija – državni Univerzitet u Veneciji, osnovan je davne 1868. godine, a smešten je u srcu Venecije, u velelepnoj venecijanskoj palati Ca’ Foscari po kojoj je i dobio ime.

Kao prva italijanska institucija sa jedinstvenim obrazovnim sistemom iz oblasti ekonomije i poslovanja, 1968. dobila je status Univerziteta. 

Univerzitet nudi mnoštvo programa kako na osnovnim tako i na master studijama na Engleskom jeziku. Ključne koje želimo istaći, a koji su ujedno i najpopularniji, su biznis administracija, političke nauke, IT, itd. Za tačan spisak svih programa klikniti ne link u prilogu.

Ca Foscari stipendija
Ca Foscari stipendija

STIPENDIJE ZA STUDENTE SA VISOKIM PROSEKOM ZA 2022/2023 GODINU

Novi paketi stipendija Ca’ Foscari univerziteta su sačinjeni kako bi ovaj univerzitet učinili finansijski pristupačnijim za međunarodne studente pogotovo one sa visokim prosekom i kao takvi će biće dostupni na jesen 2022.

Univerzitet nudi ciljanu finansijsku pomoć zasnovanu na dosadašnjem uspešnom školovanju za međunarodne studente još od 2016. Za studente sa visokim prosekom koji se upišu na osnovne ili master studije na jesen 2022., ovi podsticaji će biti u obliku obnovljivih godišnjih stipendija koje su dizajnirane da podrže njihove studije tokom celokupnog trajanja njihovih studija.

Za nove studente master programa univerzitet će ubuduće nuditi:

  • Dve Ca’ Foscari stipendije za akademsku izvrsnost: 8.500 evra godišnje tokom dve godine (jedna je za studenta koji se upisuje na master studije na engleskom, a druga za studenta koji se upisuje na master studije na italijanskom)
  • Dvadeset osam Ca’ Foscari Honors stipendija: 7.000 evra godišnje tokom dve godine (za studente koji studiraju na engleskom ili italijanskom)

Za nove studente osnovnih studija koji se upisuju na programe na engleskom ili italijanskom jeziku, univerzitet će uniditi sledeće stipendije:

  • Deset Ca’ Foscari Honors stipendija: 6.500 evra godišnje tokom tri godine

Za studente Foundation godine na Ca’ Foscari univerzitetu koji se upisuju na osnovne studije, nudimo:

  • Tri stipendije Ca’ Foscari fondacije: 6.500 evra godišnje tokom tri godine
Ca Foscari stipendija
Ca Foscari stipendija

Da biste se prijavili, moraćete da:

  • imate trenutni prosek koji je ekvivalentan ili veći od 8,5/10 u trenutku kada se prijavljujete za stipendiju ili prosek od 4.5 ili preko za srednjoškolce.
  • obezbediti dve akademske preporuke koje su pripremili profesori;
  • obezbedite pažljivo pripremljen motivacioni video kao odgovor na specifične zahteve.

Da biste bili uzeti u obzir za jednu od stipendija, moraćete da sprovedete posebnu proceduru prijave — univerzitet neće sprovoditi uobičajnu proceduru evaluacije svih aplikanata odjednom.

Poziv za podnošenje prijava, u kojem će biti navedeni svi uslovi, biće objavljen u decembru na veb stranici univerziteta. Imajte na umu da će platforma za prijavu appli.unive.it biti otvorena za prijem novih od 7. decembra. 2021.

Kao direktni partneri Ca Foscari Univerziteta mi radimo aplikacije na programe ovog univerziteta, slanje stipendije,svu potrebnu dokumentaciju i vizu! Ako želite da se prijavite, javite nam se putem upitnika ispod ili putem i[email protected] mejla!

Studije u Italiji
Studije u Italiji

Zakaži konsultacije