5 razloga zbog čega treba koristiti usluge studentskog savetovanja

Studentsko Savetovanje

Studentsko savetovanje je jedana jako važna usluga. Ukoliko imate poteškoće oko prijave na program studija u inostranstvu, ova usluga je savršena za Vas. Ne brinite, jer savetinici za akademsku mobilnost i školovanje u inostranstvu su tu da vam pomognu. Razmotrimo neke od glavnih razloga zbog čega potražiti stručnu pomoć kada je ovaj jako važan proces u pitanju. 

Mnogim mladim ljudima sama pomisao o odlasku na dalje školovanje u inostranstvo budi veliki entuzijazam. Ipak, potrebno je jako puno truda i vremena kako biste osigurali mesto na željenom univerizitetu. Takođe, za savršenu aplikaciju koja osigurava gotovo izvestan prolaz potrebno je pr svega znanje i iskustvo u apliciranju. 

Agencije za visoko obrazovanje, poput SAT agencije, su pouzdan partner koji će vas uputiti u pravom akademskom smeru kako biste doneli najbolju moguću odluku.

studije u inostranstvu studentsko savetovanje
usluge apliciranja na studije u inostranstvu

Bukvalno, postoji armija iskusnih profesionalaca na globalnom nivou, koji su svoje karijere posvetili upravo ovoj oblasti, kao jednom od ključnih segmenata uspješnog obrazovnog sistema.

Ova profesija je poslednjih godina itekako dobila na popularnosti, a razlozi za to su brojni. Nedavno je objavljen podatak da se nevjerovatnih 75% svih internacionalnih studenata u Australiji prijavilo u protekloj godini koristeći upravo pomoć savetnika za obrazovanje. 

Ako još uvek niste potpuno uvereni, nudimo vam pet ključnih razloga zašto su savetnici u obrazovanju bitan deo svake prijave:

1. Za ovaj posao trenirani i iskusni

Savetnici za obrazovanje u renomiranim agnecijama često posjeduju svijetski priznate sertifikate, a ne u malom broju slučajeva su sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti, kao predstavnici admission kancelarije neke renomirane obrazovne institucije.

konsultacije studentsko savetovanje SAT agencija
konsultacije SAT Agencija

To znači da su prošli rigorozna treninge koji ih dovode u situaciju da vam mogu pomoći ako se vaša aplikacija nađe u problemu u bilo kojoj fazi aplikacionog procesa. Dobar agent je usko specijalizovan za apolikacioni proces, ali sa širokim poljem znanja i interesovanja iz povezanih oblasti. Važna referenca za mlade savetnike da su i sami bivši internacionalni studenti, tako da vam iz prve ruke mogu dati informacije koje vas interesuju o učenju i životu u odabranoj zemlji.

2. Pomoći će vam da pronađete pravu obrazovnu instituciju

Neretko je slučaj da studenti dođu sa idejom na koji univerzitet žele da se upišu, ali i nakon svog istraživanja nije im do kraja jasno kako čitav proces teče. Oni upravo dolaze kako bi čuli mišljenje stručnih lica, koji će im najbolje izložiti sve prednosti i nedostatke.

Ako, pak, studenti nemaju ideju gde bi nastavili svoje studije, ova vrsta savetovanja je neizbježna stanica na putu u inostranstvo. 

Postoji veliki broj pitanja koje se mogu pojaviti u toku procesa evaluacije postojećih opcija, a koja bi presudno mogla uticati na izbor univerziteta. Od:

  • rangiranja programa i same obrazovne institucije,
  • komplikovanog procesa upisa na univerzitet,
  • do mogućnosti zapošljavanja nakon studija i
  • usluga studentske podrške.

Upravo Vam studentsko savetovanje za obrazovanje u inostranstvu može dati sve ove informacije kako bi odluka koju ćete doneti bila što uveriljivija.

Konsultacije – studentsko savetovanje

Studenti i učenici srednjih škola najčešće traže uporedne analize više škola i akademskih programa. Saveti i sama obuka agenta, kako i njegova priprema pred same konsultacije na zadate teme, je ključna. Sve da biste nakon konsulatacija imali jasniju sliku.

Ovaj pristup je jako bitan kada kandidati imaju želju da studiraju na engleskom jeziku i u govornom području široke primene istog, pa jednostano nisu sigurni da li bi to trebala da bude:
Severna Amerika (USA, Kanada),
Australija ili
UK. 

Gotovo identično korisne, konsultacije su neizbežna faza i za same roditelje, jer oni donose krajnju odluku u odnosu na porodični budžet.

Čak i za roditelje koji imaju dilemu, a deca su spoznala potrebu, savetnici su ti koji ukazujući na sve benefite nastavka školovanja u inostranstvu.

Mogu da pomognu da se roditelji u potpusnoti uključe u svaku pojedinačnu fazu ovog procesa. Ipak, radi se o investiciji koja može da može da promeni budućnost njihove dece, naravno na bolje.

3. Dobićete najbolje saveta kako da pristupite aplikaciji – studentsko savetovanje

Zbog itekako velikog značaja koje studiranje u inostranstvu ima u životu jednog studenta, slanje aplikacije sa sobom nosi određenu dozu strepnje.

Šta ako uradim nešto pogrešno?
Šta ako se nisam fokusirao na prave stvari?
Da ću stići da sve odradim u zadatim rokovima?
To su sva pitanja koja studentima prolaze kroz glavu, znajući da je najčešća konsekvenca čekanje na upis u sledećoj školskoj godini.

Najbolje vreme za kontaktiranje savetnika za obrazovanje je čim se pojavi spoznaja za nastavkom studija u inostranstvu. Tada proces činite najefikasnijim, jer bez nepotrebnog rasplinjavanja i sanjarenja se fokusirate na najrealnije opcije i odmah krenete u pravom smeru. Ali, gde god da se nađete u samoj proceduri aplikacije, savetnici su uvek spremni da vam priskoče u pomoć. 

Kako vam pomaže savetnik oko aplikacije?- studentsko savetovanje

Postoji mnogo načina na koji vam savetnici mogu pomoći prilikom sastavljanja odlične aplikacije. Na primer, agencije za visoko obrazovanje kao što je naša, nude radionice u saradnji sa univerzitetima kako bi potencijalnim aplikantima objasnili šta se od njih traži.

Tu se poseban akcenat stavlja na ličnom pečatu pilikom pisanja motivacionog pisma, kao i šta treba da sadrže sve preporuke i kako će one biti dostavljene univerzitetu. Poslednjih godina mnogo se promenilo na ovom polju, jer su se pojavile zloupotrebe.

Većina renomiranih obrazovnih institucija danas izričito zahtevaju da, sve akademske i profesionalne reference i preporuke se salju u originalnoj verziji sa poslovnih email naloga (.edu), dok iste poslate sa privatnih naloga gmail i sl. neće biti prihvaćene.

Takođe, nakon toga se osobi koja je uputila preporuku na istu email adresu salje upitnik gde se odgovara niz odnosnih pitanja o:
dužini vašeg poznanstva,
prirodni odnosa,
zajedničkim poslovima i pojektima i sl.

Neretko je slučaj da profesori dobiju i telefonski poziv kako bi na ista pitanja odgovorili i time povrdili sopstveni identitet. Jako bitan savet je da iz tog razloga birate profesore sa tečnim znanjem engleskog jezika koji će vam dati preporuku.

4. Dobićete ključne savete i pripremu za aplikaciju za studentsku vizu

Aplikacija za vizu je neizbježna u svakom procesu studiranja u inostransvu pogotovo za mlade ljude sa ovih prostora. Iako se katkad čini da je u pitanju izuzetno komplikovan proces, savetnici za obrazovanje su tu da vam sve pojedinosti predoče na vreme. Postoji nekoliko koraka za apliciranju za vizu, a redosled koraka i način na koji ćete sam proces privesti kraju zavisi od države do države. 

Kako se zahtevi za studentske vize menjaju iz godine u godinu savetnici su neko ko će osigurati da imate pristup imigracionim veb stranicama.

Da bi vam olakšali čitav proces savetnici mogu ponuditi asistenciju u prevođenju, kompletiranju i slanju vaših aplikacija. Savetnik je tu da vam predoči sve prave alate za sastavljanje adekvane aplikacije.

5. Imaćete mentora koja će vas pratiti tokom svakog koraka avanture studiranja u inostranstvu

Uspeli ste da upanete na program studija u inostranstvu i to bas na univerzitet koji vam je dugogodišnja želja nakon timskog rada sa vašim savetnikom. Tu se ovoj odnos ne završava. Naprotiv!

Velika je šansa da ćete nakon ovakvog iskustva teći poverenje i razumevanje sa vašim savetnikom.

Od stvari koje treba da uradite neposredno pre odlaska, do stvari koje se završavaju neposredno nakon sletanja, savetnik vam je tu poput vašeg mađioničara koji se stvori da vam prezentira soliciju.

Otvaranje računa,
kartice za plaćanje,
najmanje provizije,
zdravstveno osiguranje,
javni prevoz, smeštaj u kampusu ili neposrednoj blizini,
part time poslovne prilike,
školsko budžetiranje,
popusti za studente,
lista ide dalje i dalje u nedogled.

Zakaži konsultacije