Università degli Studi di Roma Tor Vergata

Studiranje u Italiji

O Univerzitetu

Univerzitet degli Studi di Roma Tor Vergata, smešten u večnom gradu Rimu, predstavlja istaknuti centar akademske izvrsnosti i inovacija za studije u Italiji. Osnovan 1982. godine, univerzitet je mlad, ali nosi duboko ukorenjenu tradiciju italijanskog visokog obrazovanja. Nazvan po brdu Tor Vergata, na kojem se nalazi glavni kampus, ova obrazovna institucija je postala sinonim za kvalitet, predstavljajući jedan od najcenjenijih univerziteta u Italiji.

Jedinstvenost Univerziteta Tor Vergata ogleda se u spoju tradicionalnih vrednosti i savremenih pristupa u obrazovanju. Njegov angažman u interdisciplinarnim istraživanjima, povezivanje sa globalnom poslovnom zajednicom i fokus na preduzetništvu čine ga posebnim. Ovaj univerzitet pruža studentima jedinstveno iskustvo u susretu sa bogatom istorijom Italije, dok istovremeno težeći ka stvaranju budućnosti inovacija. Univerzitet Tor Vergata se ističe i po svojim specijalizovanim programima. Sa renomiranim fakultetima za inženjering, ekonomiju, medicinu, i mnoge druge oblasti, univerzitet nudi širok spektar kurseva prilagođenih savremenim potrebama tržišta rada.

Uz svoj očaravajući kampus u srcu Rima, Univerzitet Tor Vergata poziva studente da se pridruže zajednici koja spaja prošlost, sadašnjost i budućnost kroz vrhunsko obrazovanje i istraživanje.

Università degli Studi di Roma Tor Vergata

Lokacija – Università degli Studi di Roma Tor Vergata 

Univerzitet degli Studi di Roma Tor Vergata smešten je u srcu večnog grada Rimа, predstavljajući spoj bogate istorije i savremene pulsirajuće energije. Osnovan 1982. godine, univerzitet se prostire na više lokacija, sa glavnim kampusom smeštenim na pitoresknom brdu Tor Vergata, pružajući studentima jedinstvenu perspektivu Rimskog pejzaža.

Kampus Tor Vergata odiše živopisnom atmosferom i arhitektonskim izuzecima. Prostrane zelene površine, moderno opremljene učionice i istraživački centri stvaraju inspirativno okruženje za učenje i istraživanje. Blizina centra Rima dodatno obogaćuje studentsko iskustvo, omogućavajući pristup kulturnim blagodatima, istorijskim znamenitostima i živopisnom noćnom životu. Sa izuzetnom povezanošću i praktičnom lokacijom, Univerzitet Tor Vergata postaje ne samo mesto obrazovanja već i uživanja u jednom od najuzbudljivijih gradova sveta.

Programi – Università degli Studi di Roma Tor Vergata

Undergraduate i Graduate programi

Univerzitet degli Studi di Roma Tor Vergata privlači studente iz celog sveta svojom izuzetnom ponudom obrazovnih programa koji spajaju tradiciju sa savremenim trendovima. Sa fokusom na interdisciplinarnosti, kreativnosti i inovacijama, programi studija na Tor Vergata nude studentima jedinstvenu priliku da istraže i razvijaju svoje stručne veštine.

Osnovne Studije: Top 20 Programa

 1. Bachelor in International Business and Economics
 2. Bachelor in Computer Science and Artificial Intelligence
 3. Bachelor in Cultural Heritage Management
 4. Bachelor in Environmental Engineering
 5. Bachelor in Global Governance
 6. Bachelor in Digital Communication and Marketing
 7. Bachelor in Biomedical Engineering
 8. Bachelor in International Relations
 9. Bachelor in Astrophysics
 10. Bachelor in Fashion Design and Management
 11. Bachelor in Renewable Energy Engineering
 12. Bachelor in Applied Linguistics
 13. Bachelor in Data Science
 14. Bachelor in Economics and Finance
 15. Bachelor in Cybersecurity
 16. Bachelor in Neuroscience
 17. Bachelor in Sustainable Architecture
 18. Bachelor in International Development Studies
 19. Bachelor in Robotics Engineering
 20. Bachelor in Food Science and Technology

Master Studije: Top 20 Programa

 1. Master in Business Administration (MBA)
 2. Master in Artificial Intelligence and Robotics
 3. Master in Cultural Heritage Preservation
 4. Master in Environmental Sustainability
 5. Master in International Relations and Global Politics
 6. Master in Data Science and Big Data Technologies
 7. Master in Biomedical Sciences
 8. Master in Global Economics and Markets
 9. Master in Astrophysics and Space Science
 10. Master in Fashion and Luxury Management
 11. Master in Renewable Energy Systems
 12. Master in Applied Linguistics and Translation
 13. Master in Finance and Banking
 14. Master in Cybersecurity and Privacy
 15. Master in Cognitive Neuroscience
 16. Master in Sustainable Urban Planning
 17. Master in International Development and Cooperation
 18. Master in Robotics and Automation Engineering
 19. Master in Food Innovation and Management
 20. Master in Global Business and Sustainability

Ovi programi, između ostalog, naglašavaju multidisciplinarni pristup, stvaranje mostova između teorije i prakse, te podstiču kritičko razmišljanje i rešavanje realnih izazova. Studiranje na Tor Vergata pruža ne samo stručno usavršavanje već i nezaboravno iskustvo u internacionalnom okruženju.

Università degli Studi di Roma Tor Vergata

Školarina – Università degli Studi di Roma Tor Vergata

Univerzitet degli Studi di Roma Tor Vergata pruža pristupačno visokoobrazovno iskustvo sa raznolikim mogućnostima finansijske podrške. Školarine se kreću u okviru razumnih cifara, prilagođavajući se potrebama studenata i specifičnostima programa.

Za osnovne studije, školarine se obično kreću od 1.000 do 4.000 evra godišnje, u zavisnosti od fakulteta i programa. Master programi, s obzirom na njihovu specifičnost, mogu imati školarine od 2.000 do 6.000 evra godišnje.

Aplikacija – Università degli Studi di Roma Tor Vergata

Università degli Studi di Roma Tor Vergata

SAT Agencija je uspešno ostvarila partnerstvo sa Università degli Studi di Roma Tor Vergata što vama proces aplikacije čini mnogo lakšim. Ukoliko imate pitanja o ovom univerzitetu ili možda želite da ga upišete — možete zakazati svoje BESPLATNE početne konsultacije već danas.

Za više informacija o ovom univerzitetu i samom procesu apliciranja, možete nas kontaktirati na [email protected] 😁 ili popunite upitnik ispod.

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Italiji