FIDI Akademija

O univerzitetu

FIDI akademija je međunarodna škola dizajna u centru Firence u Italiji. Kao škola italijanskog dizajna, institut je specijalizovan za kurseve grafičkog dizajna, arhitekture, dizajna nameštaja i dizajna enterijera za studente iz cele Evrope i celog sveta.

Pružajući Master’s i Bachelor’s diplome i diplomske kurseve, ova škola se fokusira na međunarodne studente u Italiji, zbog čega nudi opcije kurseva na kojima se svi časovi predaju na engleskom jeziku. FIDI akademija sa zadovoljstvom nudi i onlajn kurseve ili učenje uživo u Firenci.

Osoblje na ovoj akademiji ima cenjenu reputaciju za dinamične nastavne metode, motivišući materijal na svojim kursevima i interaktivno učenje. Kursevi škole dizajna su posebno kreirani da daju detaljno razumevanje bogate italijanske dizajnerske kulture. Kursevi Instituta u Firenci podučavaju osnove dizajna enterijera kombinovanjem moderne tehnologije sa inventivnim tradicijama. U školi grafičkog dizajna podučavaju tradiciju, teoriju i najnoviji grafički softver.

Studiraj na FIDI Akademiji

Lokacija – FIDI Akademija

FIDI akademija je divan institut u još divnijem gradu – Firenci. Ovaj italijanski grad se često naziva rodnim mestom renesanse. Rani pisci i umetnici tog perioda potekli su iz ovog grada na severnim brdima Italije. Kao centar za evropsku trgovinu vunom, politička moć grada počivala je prvenstveno u rukama bogatih trgovaca koji su dominirali industrijom. Grad takođe sadrži brojne muzeje i umetničke galerije, kao što su Galerija Ufici i Palaca Piti, i još uvek ima veliki uticaj u oblastima umetnosti, kulture i politike.

Pored svoje neprikosnovene umetničke duše i arhitekture, Firenca nudi i izvrsnu kuhinju. Jedno od najpoznatijih jela koje treba probati je Bistecca alla Fiorentina: firentinski odrezak. Testenina i pica su očigledni dodaci vašoj listi, kao i poznati italijanski đelato. Pored hrane, treba spomenuti da je grad vrlo lak za snalaženje i nećete imati problema da se u njemu orijentišete.

Ako želite da naučite italijanski tokom vaših studija, ovo je pravi grad za vas, jer ćete posle malo učenja imati i prilike da aplicirate i za prakse koje su skroz na italijanskom.

Programi – FIDI Akademija

FIDI akademija u pondui ima dva Bachelor’s programa – Interior Design i Graphic Design. Nudi i jednogodišnje kurseve iz pomenutih oblasti, a i letnje kurseve.

Programi Osnovnih studija:

Bachelor’s Program – Interior Design

Kursevi dizajna enterijera se fokusiraju na tehnike i proces dizajna koji se koriste u italijanskoj profesiji dizajna enterijera. Svaki jednogodišnji kurs traje 30 nedelja sa svim kursevima na engleskom jeziku. I master i akademski kursevi daju studentu osnovu znanja i veština u svim oblastima dizajna nameštaja, unutrašnjeg uređenja i dizajna enterijera u Italiji.

Bachelor’s Program – Graphic Design

Školski program grafičkog dizajna pruža teorijski i praktičan pristup obrazovanju nudeći profesionalne veštine, teorijsku osnovu i opšte obrazovanje kako bi pomogli učenicima da razviju i sazrevaju njihove umetničke sposobnosti i učvrste njihove tehničke veštine. Akcenat je stavljen na učenje koncepata i veština za kreiranje kompjuterske grafike, veb dizajna i ilustracija. Jednogodišnji kurs grafičkog dizajna takođe traje 30 nedelja.

Summer Courses

•  Furniture Design

Dizajn nameštaja je jedna od najcenjenijih oblasti znanja u Italiji. Svrha kratkog letnjeg kursa je da razvije razumevanje i konceptualne veštine učenika o svim aspektima dizajna nameštaja – od dizajna, preko proizvodnje, pa do razvoja prototipova. Tokom četvoronedeljnog programa, studenti uče istoriju, teoriju, dela i trendova italijanskog i međunarodnog nameštaja.

•  Graphic Design

Kratki letnji kursevi grafičkog dizajna ili digitalne ilustracije su intenzivno istraživanje procesa dizajna. Kursevi grafičkog dizajna predstavljaju uvod u teoriju grafičkog dizajna i njenu primenu.

•  Digital Illustration

Kurs ilustracije ne samo da ispunjava zadatke koji uključuju ilustrovanje grafičkih elemenata, već i da inspiriše kreativni potencijal u ovoj ekspresivnoj oblasti dizajna. Tokom ovog kursa, studenti će naučiti različite osnovne tehnike digitalne ilustracije uz pomoć Adobe CS5 softvera. Lekcije i prezentacije podstiču učenike da istražuju različite stilove dok rade na razvoju svoje lične vizije.

•  Architecture

Kratki kurs arhitekture uči i tradicionalne i moderne analitičke veštine, zajedno sa opštim pregledom istorije arhitekture. Arhitektura, javni prostori i ukupna struktura grada se ispituju u smislu „namere dizajna“ tadašnjih arhitekti i urbanista, kao i na to kako je geografski, prostorni, kulturni, ekonomski, politički i verski kontekst uticao dizajn arhitekture i grada u celini.

FIDI Akademija
FIDI Akademija

FIDI akademija od master programa u ponudi ima nastavak studija Enterijera i Grafičkog Dizajna, kao i master it Dizajna Nameštaja.

Programi Master studija:

Master of Interior Design

Master dizajn enterijera je savršen za mlade diplomce ili profesionalce koji rade u dizajnu zainteresovane za pohađanje kursa specijalizacije. Cilj Mastera je da proizvede novi profesionalni kvalitet kombinovanjem kreativnih i tehničkih veština. Upis na master je samo za diplomirane studente sa kompatibilnom trogodišnjom diplomom iz dizajna.

Master of Digital Design

Master grafičkog dizajna je savršen za mlade diplomce ili profesionalce koji rade u dizajnu zainteresovane za pohađanje kursa specijalizacije. Cilj Master je da proizvede novi profesionalni kvalitet kombinovanjem kreativnih i tehničkih veština. Upis na master je samo za diplomirane studente sa kompatibilnom trogodišnjom diplomom iz dizajna.

Master of Furniture Design

Svrha ovog mastera je razvijanje znanja i veština studenata u vezi sa aspektima proizvodnje nameštaja, od razvoja i upravljanja prototipovima do završnog procesa proizvodnje. Master kurs daje studentima veliko znanje o italijanskom dizajnu nameštaja kroz mešavinu predavanja, dizajnerskih studija i istorije.

Kursevi italijanskog jezika

Studentima dizajna upisanim u ovu školu takođe se nude kursevi italijanskog jezika dok su na Institutu. Kursevi će se uglavnom fokusirati na govorni razgovorni italijanski, sa temama koje se odnose na zajednički život, putovanja i poslovne situacije, uključujući: pozdrave, dane u nedelji, traženje puta, hranu, pravljenje planova, sagledavanje vremena, kupovine i bavljenje novcem i brojevima. Časovi naprednog nivoa će se baviti opštim radom i poslovnim diskusijama.

Akreditacije – FIDI Akademija

FIDI diplomu, BA (hons) Dizajn je potvrđen od strane Univerziteta u Česteru.

FIDI Akademija

Zakaži konsultacije

    Saznaj više o zemlji univerziteta!

    Studiranje u Italiji