Yasar Univerzitet

O Yasar univerzitetu

Yasar Univerzitet je osnovan 1999.godine i nalazi se u prelepom Izmiru u Turskoj. Na ovom univerzitetu predavanja se održavaju na engleskom jeziku, sa programima i na osnovnim studijama kao i na postdiplomskom studijama. Fondacija za sport i obrazovanje Selcuk Yasar odlučila je da 1999. godine osnuje Univerzitet Yasar, kao savremeni univerzitet u gradu Izmiru.

Yasar Univerzitet
Yasar Univerzitet

Yasar univerzitet mnogi smatraju univerzitetom svetske klase upravo iz razloga što je posvećen dizajniranju i definisanju budućnosti. Studije u Turskoj spadaju među najboljim mestima za nastavak studija, a Yasar univerzitet spada među najbolje univerzitete u Turskoj.

Programi – Yasar Univerzitet

Na Yasar univerzitetu možete upisati Bachelor studije i Master studije na engleskom jeziku. Bachelor studije mogu trajati od 3-4 godine zavisno od programa koji odaberete. Master studije mogu  trajati od 1-2 akademske godine. Što se programa tiče njih možete da odaberete u okviru nekih od sledećih fakulteta:

 • Faculty of Science and Letter
 • Faculty of Communication
 • Faculty of Economic and Administrative Science
 • Faculty of Human and Social Science
 • Faculty of Business
 • Faculty of Law
 • Faculty of Art and Design
 • Faculty of Engineering
 • Faculty of Architecture
Yasar Univerzitet
Yasar Univerzitet

Smeštaj – Yasar Univerzitet

Studentski domovi Yasar univerziteta po prvi put su otvoreni u akademskoj 2010-2011 godini. Izgrađeni u skladu sa propisima, studentski domovi nude siguran, miran, inovativan, zabavan i udoban smeštaj svojih studenata  u sobama sa po dva kreveta površine 17 kvadratnih metara i sobama za tri osobe površine 21 kvadratnog metra. Svakako da je Izmir, grad sa prelepim pogledima na more odlična destinacija za Vaše buduće studije.

Univerzitet Yasar ima objekat za pripremu hrane na kampusu. Za ručak se služe supa, glavno jelo, prilog, voće, jogurt, salata i desert. .Na kampusu Selcuk Yasar takođe postoje menze i kafeterije. Zdravstvene usluge se administriraju u okviru Direkcije za zdravlje, kulturu i sport.

Ambulanta Univerzitetskog zdravstvenog centra Univerziteta IYasar prvo je mesto gde se studenti mogu konsultovati u vezi sa bilo kojim zdravstvenim problemom. Kao deo ponuđenih zdravstvenih usluga, Odeljenje za psihološko savetovanje i vođenje pridaje veliku važnost zaštiti psihološkog blagostanja studenata. Ovaj aspekt za roditelje može biti zaista jako bitan pri odlučivanju pravog univerziteta za svoje dete.

Dodatno o smeštaju

Cene dvokrevetne sobeiznosi 2.750 eura po akademskoj godini. Postoje odvojene muške i ženske rezidencije. Osim domova, na Yasar univerzitetu takođe imate i plesni studio i teretanu tako da možete da iskoritite višak energije na ovaj način.

Depozit: 200 $
Jednokrevetna soba: 3.000 $
Naknada pokriva period smeštaja od 9 meseci koji se poklapa sa akademskom godinom. Kako je broj jednokrevetnih i trokrevetnih soba ograničen, uvek moramo ranije da se raspitamo o raspoloživosti. Povraćaj novca neće biti izvršen u slučaju prevremenog odlaska. Naknada za depozit biće vraćena na kraju perioda smeštaja. U slučaju oštećenja ili propadanja imovine spavaonica ili pokretanja disciplinskog postupka, depozit se ne može vratiti.

Naknada uključuje grejanje / hlađenje klima uređaja, upotrebu električne energije i vode, neprekidnu uslugu tople vode tokom 24 sata, noćenje sa doručkom, neograničen pristup Internetu i nedeljno čišćenje soba, uključujući sveže čaršafe, jastučnicu i pokrivače .

Naravno, ukoliko ne želite da živite u domu već smatrate da je bolje da iznajmite stan onda postoji i ta mogućnost. Cene stanova zavise od njihove lokacije i stanja ali ukoliko želite da iznjamite jednosoban  stan u centru grada onda će vas on koštati oko 300 eura. 

Školarina i stipendije

Što se tiče školarine za Bachelor i Master studije, ona izosi oko 5.800 eura po akademskoj godini i postoje i umanjenja koja možete da dobijete preko naše agencije ukoliko ste bolji kandidat. Svakako, kako bi svojim studentima olakšali studije a i omogućili da studiraju na Yasar univerzitetu, postoje razne stipendije za koje možete da aplicirate ukoliko ispunite određene uslove.

Stpendije se kreću od 25% pa čak i do 100% umanjena školarine. Zato ako želite da studirate na ovom  univerzitetu zakažite konsultacije i mi ćemo Vam pomoći da  obezbedite mesto na ovoj prestižnoj instituciji kao i da dobijete najbolju stipendiju. SAT Agencija je jedini predstavnik ovog univerziteta na Balkanu!

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Turskoj