University of Primorska

Studiranje u Sloveniji

O Univerzitetu

Univerzitet Primorska, smešten duž jadranske obale u Sloveniji, ima bogatu istoriju koja seže unazad do 2003. godine kada je osnovan. Tokom svojih godina postojanja, univerzitet je proširio svoj uticaj i postao ključna institucija za visoko obrazovanje u regionu. Njegova osnivanja bila su odgovor na potrebu za akademskim centrom koji će podržati multidisciplinarnost i pružiti kvalitetno obrazovanje studentima iz različitih oblasti.

Ono što izdvaja Univerzitet Primorska jeste njegova posvećenost inovacijama, saradnji sa privredom i fokus na međunarodnom povezivanju. Ova institucija se ponosi svojim internacionalnim karakterom i otvorenošću prema različitim kulturama, pružajući studentima priliku da stvaraju veze širom sveta. Njegova saradnja sa lokalnom privredom omogućava studentima stvarni svet iskustva kroz prakse i istraživačke projekte.

Univerzitet Primorska nudi raznovrsne programe na svim nivoima studija, od osnovnih do doktorskih, pokrivajući područja kao što su društvene nauke, prirodne nauke, humanističke nauke, informacione tehnologije i još mnogo toga. Sa naglaskom na interdisciplinarnosti, univerzitet promoviše raznolikost studija i omogućava studentima da stvore prilagođene akademske putanje. Takođe, istraživački centri na univerzitetu pružaju platformu za inovativna istraživanja i doprinose globalnom akademskom dijalogu.

Univerzitet Primorska je mesto gde se tradicija, inovacija i internacionalizacija susreću, čineći ga inspirativnim mestom za razvoj i ostvarivanje akademskih ciljeva.

Lokacija – University of Primorska

Univerzitet Primorska smešten je duž predivne jadranske obale u Sloveniji, pružajući studentima jedinstvenu priliku da uče u okruženju koje odiše prirodnom lepotom i kulturnim bogatstvom. Sa svojim kampusima raspoređenim u više gradova, univerzitet je uklopio svoje objekte u šarmantne sredine koje istovremeno podstiču učenje i pružaju inspiraciju.

Jedan od zapaženih kampusa je onaj u Kopru, živopisnom primorskom gradu. Kampus je smešten u blizini obale, pružajući studentima ne samo pristup kvalitetnom obrazovanju već i spektakularne pejzaže. Uz moderno opremljene učionice, biblioteke i istraživačke centre, studenti imaju priliku da uče u stimulativnom okruženju koje spaja tradiciju i savremen pristup obrazovanju.

Praktičnost lokacije univerziteta dodatno je naglašena dobro povezanim gradskim infrastrukturnim mrežama i blizinom kulturnih i rekreativnih sadržaja. Uz to, lokalna zajednica pruža izuzetnu podršku studentima, stvarajući atmosferu koja je istovremeno prijateljska i podsticajna. Univerzitet Primorska pruža ne samo obrazovanje vrhunskog kvaliteta, već i životno iskustvo koje obogaćuje studente na svakom koraku.

Programi – University of Primorska

Osnovne i master studije

Univerzitet Primorska predstavlja dinamičnu akademsku sredinu koja nudi raznovrsne programe studija na osnovnim i master nivoima, prilagođene interesima i ambicijama studenata. Svojim inovativnim pristupom i fokusom na interdisciplinarnost, univerzitet pruža izuzetno obrazovno iskustvo.

Osnovne Studije: Osnovni programi na Univerzitetu Primorska obuhvataju širok spektar disciplina, pružajući studentima temeljno razumevanje svoje oblasti. Od društvenih nauka i humanističkih disciplina do prirodnih i tehničkih nauka, univerzitet nudi programe koji istražuju suštinske koncepte i podstiču kritičko razmišljanje. Evo liste top 20 osnovnih programa:

 1. Digitalna Ekonomija
 2. Međunarodni odnosi
 3. Računarske Nauke
 4. Psihologija
 5. Ekološke Nauke
 6. Arhitektura
 7. Engleski jezik i književnost
 8. Finansije i Računovodstvo
 9. Molekularna Biologija
 10. Mediji i Komunikacije
 11. Turizam i Hotelijerstvo
 12. Pravo
 13. Sportske Nauke
 14. Poljoprivredne Nauke
 15. Sociologija
 16. Informatika
 17. Filmska i Televizijska Produkcija
 18. Matematika
 19. Poslovna Administracija
 20. Pedagogija

Master Studije: Master programi na Univerzitetu Primorska pružaju dublje razumevanje specifičnih oblasti i omogućavaju studentima da istraže napredne teme u svojim disciplinama. Sa fokusom na istraživanju i praktičnim veštinama, master programi pripremaju studente za liderstvo u svojim oblastima. Evo liste top 20 master programa:

 1. Međunarodni Poslovni Menadžment
 2. Bioinformatika
 3. Kulturni Menadžment
 4. Energetska Ekonomija
 5. Ljudski Resursi i Organizaciono Ponašanje
 6. Evropski Studiji
 7. Građevinski Menadžment
 8. Molekularna Medicina
 9. Digitalni Marketing
 10. Astronomija
 11. Menadžment u Zdravstvu
 12. Finansije i Investicije
 13. Političke Nauke
 14. Razvoj Softvera
 15. Menadžment Umetničke Produkcije
 16. Nuklearna Fizika
 17. Biomedicina
 18. Poslovna Informatika
 19. Upravljanje Turističkim Destinacijama
 20. Arhitektonski Dizajn

Ovi programi odražavaju raznolikost i visok standard obrazovanja na Univerzitetu Primorska, omogućavajući studentima da oblikuju svoje akademske puteve u skladu sa svojim profesionalnim ciljevima.

Školarina – University of Primorska

Univerzitet Primorska pruža različite opcije školarina i stipendija kako bi podržao raznolikost studenata i olakšao pristup visokom obrazovanju. Školarine se mogu razlikovati u zavisnosti od programa, nivoa studija i statusa studenata. Za državljane Republike Srbije, školarine za univerzitete u Sloveniji su besplatne.

Aplikacija – University of Primorska

SAT Agencija je uspešno ostvarila partnerstvo sa University of Primorska što vama proces aplikacije čini mnogo lakšim. Ukoliko imate pitanja o ovom univerzitetu ili možda želite da ga upišete — možete zakazati svoje BESPLATNE početne konsultacije već danas.

Za više informacija o ovom univerzitetu i samom procesu apliciranja, možete nas kontaktirati na [email protected] 😁 ili popunite upitnik ispod.

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studije u Sloveniji