University of Pécs

Studiranje u Mađarskoj

O Univerzitetu

Univerzitet u Pečuju (University of Pécs), osnovan 1367. godine, nosi bogato nasleđe i predstavlja jedan od najstarijih univerziteta u Mađarskoj. Njegova istorija svedoči o kontinuiranom angažmanu u pružanju visokokvalitetnog obrazovanja kroz vekove. Osnovan kao studium generale, tokom godina se razvio u savremenu instituciju koja objedinjuje tradicionalno i savremeno obrazovanje.

Ono što čini Univerzitet u Pečuju jedinstvenim je spoj tradicionalnog i modernog, stvarajući okruženje koje podstiče inovacije i kreativnost. Sa više od 20.000 studenata iz celog sveta, univerzitet postaje globalna zajednica gde se različite kulture, ideje i perspektive ujedinjuju. Programi su dizajnirani sa fokusom na praktičnim veštinama i pripremaju studente za izazove savremenog tržišta rada.

Univerzitet u Pečuju se izdvaja po širokom spektru programa, uključujući medicinske, prirodne, društvene i humanističke nauke. Posebno se ističu programi kao što su Medicina, Farmacija, Informatika i Poslovna administracija. Nastava se odvija u modernim učionicama, a studenti imaju priliku za istraživanje kroz različite laboratorije i projekte. Univerzitet teži stvaranju inspirativnog okruženja gde studenti razvijaju ne samo stručna znanja, već i veštine koje ih čine konkurentnim na globalnom tržištu

Lokacija – University of Pécs

Univerzitet u Pečuju smešten je u istoimenom gradskom biseru, smeštenom na jugu Mađarske duž obala reke Dunav. Grad ima bogatu istoriju, očuvanu arhitekturu i prijateljsku atmosferu koja dočekuje studente iz celog sveta. Kampus univerziteta prostire se duž bistrog Dunavskog šetališta, pružajući studentima ne samo obrazovno već i estetski inspirativno okruženje.

Nastavne zgrade, biblioteke i studentski domovi uklopljeni su u gradske pejzaže, omogućavajući praktičnost i jednostavan pristup svim sadržajima. Studentski život u Pečuju odvija se u ritmu gradske pulzirajuće energije, dok istovremeno pruža mirna mesta za učenje i refleksiju. Ova harmonija između urbanog i prirodnog stvara idealno okruženje za sveobuhvatno univerzitetsko iskustvo.

Programi – University of Pécs  

Osnovne i master studije

Univerzitet u Pečuju nudi inspirativne programe studija koji povezuju strast i profesionalni razvoj. Ovi programi ne samo da pružaju kvalitetno obrazovanje već i predstavljaju most između studenata i globalne zajednice talenata.

Osnovne Studije:

Osnovni programi na Univerzitetu u Pečuju oblikuju studente za uspešne karijere. Ovo su neki od najtraženijih programa:

 1. Business Administration
 2. Computer Science
 3. International Relations
 4. Environmental Sciences
 5. Psychology
 6. Biotechnology
 7. Digital Media and Communication
 8. Tourism and Catering

Master Studije:

Master programi pružaju dublje razumevanje i stručnost u odabranim oblastima. Evo nekoliko istaknutih master programa:

 1. Artificial Intelligence and Deep Learning
 2. Cultural Heritage Management
 3. Clinical Psychology
 4. Finance and Accounting
 5. International Economy and Business
 6. Molecular Biology
 7. Public Health
 8. Software Engineering

Ovi programi ne samo da osnažuju studente sa potrebnim znanjem već ih i pripremaju za dinamično globalno tržište rada. Univerzitet u Pečuju je prostor gde se talenti susreću sa beskrajnim mogućnostima.

Školarina – University of Pécs

Univerzitet u Pečuju ne samo da pruža kvalitetno obrazovanje već i vodi brigu o pristupačnosti. Školarine na ovom univerzitetu variraju u zavisnosti od programa i nivoa studija, ali se generalno kreću u okviru pristupačnih cifara u poređenju sa drugim evropskim univerzitetima. U zavisnosnti od oblasti koja se studira, školarine za internacionalne studente se kreću od 5000 evra pa naviše.

Osim standardnih školarina, Univerzitet u Pečuju pruža različite mogućnosti za stipendiranje koje olakšavaju finansijski teret studiranja. Postoje stipendije zasnovane na akademskim postignućima, sportskim dostignućima, kao i stipendije koje podržavaju studente iz određenih geografskih područja. Ove stipendije imaju za cilj podržati raznovrsnost i inkluzivnost unutar studentske populacije.

Univerzitet u Pečuju snažno podržava svoje studente u ostvarivanju njihovih akademskih ciljeva, nudeći finansijske opcije koje čine studiranje pristupačnim i podstiču izuzetnost. Investiranje u obrazovanje na Univerzitetu u Pečuju nije samo investicija u znanje već i u prosperitet i uspeh budućih generacija.

Aplikacija – University of Pécs

SAT Agencija je uspešno ostvarila partnerstvo sa Univerzitetom u Pečuju što vama proces aplikacije čini mnogo lakšim. Ukoliko imate pitanja o ovom univerzitetu ili možda želite da ga upišete — možete zakazati svoje BESPLATNE početne konsultacije već danas.

Za više informacija o ovom univerzitetu i samom procesu apliciranja, možete nas kontaktirati na [email protected] 😁 ili popunite upitnik ispod.

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Mađarskoj