University of New York in Prague

Češka

O UNIVERZITETU

University of New York in Prague je prestižni američki univerzitet u Češkoj koji nudi opciju evropskih i USA diploma. Ukoliko ste ikada poželeli da živite i studirate u Zlatnom gradu Pragu, gradu stotine tornjeva, koji predstavlja drevnu raskrsnicu kulture, i budite se u jednom od najlepših gradova Evrope, u blizini impozantne građevine, Katadrale Svetog Vitusa, koja svojom lepotom i veličinom dominira celim okruženjem i svojim sjajem odvlači pažnju svim turistima, onda imamo pravo rešenje za Vas.

Praške kaldrmisane ulice obložene raznobojnim i ukrašenim zgradama 19.veka, ovaj neverovatan spoj stare i nove istorije, vodiće vas do bezbroj
kafića,
muzeja,
galerija,
prodavnica,
parkova i spomenika, i do jednog njujorškog univerziteta, koji se nalazi u srcu ovog divnog grada.

Dodatno – University of New York in Prague

University of New York Prague – je njujorški univerzitet u Pragu koji postoji od 1998. godine, a koji pohađaju studenti iz svih krajeva sveta. Njihova misija je pružiti mogućnost studentima da otkriju svoj potencijal kroz različite smerove koje univerzitet nudi, a uz pomoć kvalifikovanih predavača i profesora, kao i ponuditi multikulturalno i uticajno visoko obrazovanje. Ova njihova vizija stavlja ih na prvo mesto među najboljim univerzitetima u Pragu, Češkoj, pa i Srednjoistočnoj Evropi, budući da nude najbolje u visokom obrazovanju na engleskom jeziku, sa fokusom na poslovnu administraciju, komunikaciju, finansije, IT menadžment, marketing, međunarodne odnose, engleski jezik i književnost i psihologiju.

UNYP je najveća vodeća visokoškolska ustanova na engleskom jeziku u Češkoj i nudi akreditovanje diplomske, master i doktorske studije na engleskom jeziku kao zvanično priznata visokoškolska ustanova i u partnerstvu sa prestižnim međunarodnim univerzitetima u Sjedinjenim Državama i Evropi. 

Pored toga, grad u kome se univerzitet nalazi je vrlo bezbedan. Globalni indeks mira je u svom izveštaju svrstao Češku kao šestu najsigurniju zemlju na svetu.

LOKACIJA

Kao što smo već napomenuli, ovaj njujorški univerzitet u Pragu nalazi se u istorijskoj četvrti Praga. Kampus je smešten u prelepom i mirnom kvartu Vinohradi, u kojem se nalazi zadivljujuća arhitektura i prelepi parkovi, na samo nekoliko koraka od centra Praga.

SMEŠTAJ – University of New York in Prague

Univerzitetski kampus se nalazi između dva centra javnog prevoza pa je povezanost sa ostalim delovima grada veoma dobra i svojom lokacijom pruža idealne uslove za podučavanje i učenje kao i za život studenata.

Smeštaj za studente uključuje jedan od tri studentske rezidencije. Svaka od njih nalazi se u neposrednoj blizini Univerziteta. Sve sobe su moderno opremljene i imaju besplatnu internet mrežu.

Belgicka Apartmani – nalaze se na samo 100m od glavnog ulaza UNYP-a. Nudi dvokrevetne sobe u renoviranim studentskim apartmanima, a svaki apartman ima svoje kupatilo i kuhinju.

University of New York in Prague
University of New York in Prague

Prag Rezidencija – nalazi se na 3min hoda od univerziteta. Studentima se nudi smeštaj u dvokrevetnim sobama, a kupatilo se deli sa drugom dvokrevetnom sobom. Kuhinja se nalazi u zajendičkom prostoru, ali svaka soba na raspolaganju ima svoj frižider.

University of New York in Prague
University of New York in Prague

Studentski dom Botic – udaljen je na 8min tramvajem od univerziteta. Nudi dvokrevetne sobe sa kupatilom. Kuhinja se nalazi na svakom spratu, ali svaka soba ima svoj frižider i čajnik.

University of New York in Prague
University of New York in Prague

UNYP je privatni univerzitet sa preko 800 studenata iz više od 60 zemalja koji čine vrlo raznoliku i međunarodnu zajednicu. Studenti imaju pristup ne samo modernim i dobro opremljenim objektima u kampusu, već i mnogim kulturnim atrakcijama i događajima u Pragu.


Pored toga studenti UNYP-a imaju besplatan pristup potpuno opremljenom fintess centru i bazenu. Takođe postoje brojni sportski klubovi i timovi, uključujući fudbal, košarku, odbojku i trčanje. Novi sportski klubovi koje pokreću studenti su uvek dobrodošli.

Savet učenika pruža učenicima brojne mogućnosti za opuštanje, interakciju i razmenu iskustva sa drugim studentima. Događaji koje organizuje Studentski savet uključuju različita međunarodna putovanja, mnoge zabave i okupljanja, međunarodni dan hrane, panele i debate, itd.
U okolini postoji i nekoliko restorana i kafića koji služe svakodnevno sveže i ukusne obroke. 

Njihovi profesori

• Postoji 125 profesora iz preko 25 različitih zemalja
• Većina profesora su izvorni govornici engleskog jezika
• 79% predavača ima doktorat ili odgovarajući stepen stručne smene, svoje kompanije ili su direktori inetrnacionalnih kompanija

Cena

Cena školarine za osnovne studije je oko 8600€ godišnje, za master studije je za dvogodišnji master Psihologije 10.500 €. Dobijate UK diplomu na ovom master programu, a na osnovnim studijamaa imate opciju evropske ili USA diplome.

Troškovi uključeni u cenu:

• Školarina
• 12-15 kredita za jesenji i prolećni semestar
• 3 kredita za letnji semstar
• Smeštaj

Ukoliko želite da svoje obrazovanje nastavite na ovom prestižnom američkom univerzite, stojimo Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja. A ukoliko Vas interesuje više ovaj univerzitet, zakažite konsultacije da saznate sve o detaljima određenih programa.

Zakaži konsultacije

    Saznaj više o zemlji univerziteta!

    Studiranje u Češkoj