University of Jyväskylä

Studiranje u Finskoj

O Univerzitetu

Univerzitet of Jyväskylä, smešten u srcu Finske, ima bogatu istoriju koja seže do 1863. godine kada je osnovan kao prva učiteljska škola na finskom jeziku. Tokom vremena, univerzitet je evoluirao u visokoškolsku instituciju sa snažnim fokusom na obrazovanju i istraživanju. Danas je Univerzitet u Jyväskylä jedan od vodećih univerziteta u Finskoj, pružajući izuzetno obrazovanje u područjima humanističkih nauka, prirodnih nauka, društvenih nauka i obrazovanja.

Ono što čini ovaj univerzitet jedinstvenim jeste njegova predanost inovacijama i interdisciplinarnom pristupu. Univerzitet istražuje nove granice znanja kroz saradnju između različitih disciplina, stvarajući tako podsticajno okruženje za studente i istraživače. Osim toga, univerzitet je poznat po svojim modernim nastavnim metodama i tehnološki naprednim resursima koji omogućavaju studentima da steknu relevantne veštine za današnji dinamičan svet rada.

Univerzitet of Jyväskylä nudi raznovrsne programe na svim nivoima studija, od osnovnih do doktorskih studija. Posebno se izdvaja u oblasti obrazovanja, psihologije, sporta i zdravstva. Programi poput „International Business and Entrepreneurship“ i „Digital Marketing and Corporate Communication“ privlače pažnju studenata širom sveta. Univerzitet se takođe ponosi svojim vrhunskim istraživačkim centrima, poput Centra za interdisciplinarna istraživanja jezika, gde se ostvaruju značajni doprinosi u oblasti lingvistike i jezičke tehnologije. Ovaj univerzitet pruža studentsko iskustvo koje kombinuje tradiciju sa savremenim pristupom, čineći ga atraktivnom destinacijom za one koji traže vrhunsko obrazovanje u Finskoj.

Lokacija – University of Jyväskylä

Univerzitet of Jyväskylä nalazi se u slikovitom gradu Jyväskylä, smeštenom u srcu Finske. Grad, okružen jezerima i šumama, nudi idilično okruženje koje studentima pruža idealnu ravnotežu između gradske dinamike i prirodne lepote.

Kampus univerziteta je prostorno uređen, sa savremenim zgradama koje se stapaju sa zelenilom okolnih parkova. Učionice su opremljene najnovijom tehnologijom, pružajući studentima optimalno okruženje za učenje. Biblioteka univerziteta, kao jedna od najmodernijih u Finskoj, predstavlja središnje mesto za istraživanje i rad.

Praktičnost kampusa dodatno se ogleda u dobroj povezanosti sa ostatkom grada. Studenti imaju pristup raznovrsnim restoranima, kafićima i prodavnicama, dok je gradska infrastruktura organizovana tako da olakšava svakodnevni život. Uz brojne biciklističke staze i dobru povezanost javnim prevozom, studentima je omogućeno jednostavno kretanje i istraživanje čarobnog okruženja u kojem se univerzitet nalazi.

Programi – University of Jyväskylä

Osnovne i master studije

Studiranje na Univerzitetu pruža ne samo edukativno iskustvo već i mogućnost istraživanja širokog spektra programa koji zadovoljavaju različite interese i karijerne aspiracije. Evo nekoliko razloga zbog kojih su programi studija na ovom univerzitetu posebno intrigantni:

Osnovne Studije:

 • Interdisciplinarni Pristup: Osnovni programi na Univerzitetu Jyväskylä fokusiraju se na interdisciplinarni pristup, omogućavajući studentima da stiču široko znanje i razvijaju veštine koje su ključne za savremeno poslovno okruženje.
 • Inovativni Pristup Nastavi: Nastava se često bazira na inovativnim metodama, uključujući timski rad, projekte i praksu, čime se studentima pruža prilika da primene teorijsko znanje u stvarnom svetu.

Master Studije:

 • Napredne Mogućnosti: Master programi nude napredne mogućnosti za specijalizaciju, omogućavajući studentima da dublje istraže svoje oblasti interesovanja i postanu stručnjaci u svojim domenima.
 • Globalna Perspektiva: Mnogi master programi su usmereni ka globalnim izazovima, pripremajući studente da razumeju kompleksnost savremenog društva i rade na rešavanju globalnih problema.

Top 20 Osnovnih Studija:

 1. Communication and Media Studies
 2. Business Administration
 3. Environmental Science
 4. Psychology
 5. Computer Science
 6. International Business
 7. Mathematics
 8. Nursing Science
 9. Physics
 10. Teacher Education

Top 20 Master Studija:

 1. Artificial Intelligence
 2. Corporate Environmental Management
 3. Educational Leadership
 4. Finance
 5. Human-Technology Interaction
 6. Intercultural Communication
 7. Marketing
 8. Music, Mind and Technology
 9. Sport and Exercise Promotion
 10. Sustainability Science

Ove liste predstavljaju samo mali deo bogatstva programa koje Univerzitet of Jyväskylä nudi, a prilagođavaju se raznovrsnim interesovanjima i ciljevima studenata.

Školarina – University of Jyväskylä

Politika školarina i mogućnosti stipendiranja pružaju pristupačne opcije za raznolike studente koji žele ostvariti svoje obrazovne ciljeve. Evo pregleda školarinskih informacija i prilika za stipendiranje:

 • Školarinske takse na Univerzitetu mogu varirati u zavisnosti od nivoa studija i programa. Osnovne studije često imaju niže školarine u poređenju sa master programima, dok se tačni iznosi mogu prilagođavati specifičnostima svakog programa.
 • Važno je napomenuti da Finska pruža nekoliko opcija za međunarodne studente kada su u pitanju školarine. Državljani zemalja Evropskog ekonomskog prostora (EEA) i Švicarske obično plaćaju manje ili su oslobođeni školarina u određenim slučajevima.
 • Univerzitet pruža različite stipendije kako bi podržao izuzetne studente. Stipendije se često dodeljuju na osnovu akademskih postignuća, a neki programi stipendiranja mogu se odnositi na određene oblasti studija.
 • Pored univerzitetskih stipendija, međunarodni studenti takođe mogu istražiti mogućnosti stipendiranja koje nude vlade, organizacije i fondacije u Finskoj i njihovim matičnim zemljama.

Aplikacija – University of Jyväskylä

SAT Agencija je uspešno ostvarila partnerstvo sa University of Jyväskylä što vama proces aplikacije čini mnogo lakšim. Ukoliko imate pitanja o ovom univerzitetu ili možda želite da ga upišete — možete zakazati svoje BESPLATNE početne konsultacije već danas.

Za više informacija o ovom univerzitetu i samom procesu apliciranja, možete nas kontaktirati na [email protected] 😁 ili popunite upitnik ispod.

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Finskoj