University of Illinois Chicago

Studiranje u Americi

O Univerzitetu

University of Illinois at Chicago (UIC) je visokoškolska institucija sa bogatom istorijom, čija je osnova postavljena 1982. godine spajanjem dva prethodna kampusa. Ovaj spoj je rezultirao stvaranjem modernog univerziteta u Americi koji danas igra ključnu ulogu u obrazovanju i istraživanju u srcu Čikaga. Njegova istorija odražava predanost visokom obrazovanju i inovacijama u skladu sa potrebama dinamičnog urbanog okruženja.

UIC se ističe kroz niz akademskih programa koji pokrivaju različite oblasti znanja. Neki od ključnih fokusa uključuju oblasti zdravstva, tehnologije, društvenih nauka, umetnosti i inženjeringa. U okviru tih oblasti, univerzitet nudi inovativne programe koji se prilagođavaju potrebama savremenog društva. UIC se ponosi svojom istraživačkom zajednicom koja doprinosi rešavanju globalnih izazova, čime stvara resurse i mogućnosti za studente da ostvare svoje profesionalne ciljeve.

University of Illinois Chicago

Lokacija – University of Illinois Chicago

University of Illinois at Chicago (UIC) smešten je u samom srcu jednog od najuzbudljivijih gradova na svetu – Čikaga. Njegov urbani kampus prostire se duž prostornih avenija i živopisnih kvartova, savršeno se uklapajući u pulsiranje gradske atmosfere. Sa pogledom na neke od najprepoznatljivijih oblakodera Čikaga, univerzitet je okružen dinamičnom kulturom, umetnošću i raznovrsnim društvenim aktivnostima

Studentski domovi pružaju udoban smeštaj, a šetališta i zelene površine stvaraju prijatan ambijent za studiranje i relaksaciju. Blizina centra grada obezbeđuje lak pristup kulturnim događajima, restoranima i rekreativnim prostorima, čineći kampus ne samo obrazovnim prostorom, već i dinamičnim mestom za život i istraživanje.Brojni kafići, prodavnice i kulturne atrakcije u neposrednoj blizini pružaju dodatnu praktičnost studentima, čineći kampus dinamičnim mestom gde obrazovanje, kultura i gradski život sjedinjuju snage.

Programi – University of Illinois Chicago

Undergraduate i Graduate programi – MAJORS & MINORS I Pre-Professional Programi

Studirati na UIC donosi jedinstvenu priliku za angažovanje u vrhunskim programima koji reflektuju aktuelne potrebe društva. Osnovni i master programi su dizajnirani kako bi studentima pružili temeljno obrazovanje i istovremeno ih osnažili za izazove modernog sveta. Ovo je mesto gde se teorija spaja sa praksom, podstičući kritičko razmišljanje i istraživački duh.

Top 20 Osnovnih Studija:

 1. Inženjering
 2. Poslovna Administracija
 3. Zdravstvene Nauke
 4. Računarske Nauke
 5. Psihologija
 6. Biologija
 7. Umjetnost i Dizajn
 8. Društvene Nauke
 9. Arhitektura
 10. Jezik i Komunikacija
 11. Ekonomija
 12. Nauke o Zemlji
 13. Politika i Javne Službe
 14. Nauka o Materijalima
 15. Muzika
 16. Informacione Tehnologije
 17. Građevinski Menadžment
 18. Lingvistika
 19. Fizika
 20. Obrazovanje

Top 20 Master Studija:

 1. Master Poslovne Administracije (MBA)
 2. Master Inženjeringa
 3. Master Javne Administracije
 4. Master Zdravstvene Administracije
 5. Master Računarskih Nauka
 6. Master Socijalnog Rada
 7. Master Psihologije
 8. Master Grafičkog Dizajna
 9. Master Nauke o Materijalima
 10. Master Ekonomije
 11. Master Arhitekture
 12. Master Upravljanja Tehnologijama
 13. Master Nauke o Zemlji
 14. Master Menadžmenta
 15. Master Lingvistike
 16. Master Bioinformatike
 17. Master Javne Politike
 18. Master Građevinskog Menadžmenta
 19. Master Muzičke Umjetnosti
 20. Master Nauke o Energiji

Programi na UIC-u nude izvanrednu priliku za stručno usavršavanje i profesionalni razvoj, uz podršku renomirane fakultetske zajednice i izuzetne resurse za istraživanje.

University of Illinois Chicago

Školarina – University of Illinois Chicago

Školarine na UIC-u variraju u zavisnosti od nivoa studija, programa i statusa studenta (domaći ili međunarodni). UIC nastoji da učini visokoškolsko obrazovanje pristupačnim i dostupnim, te kontinuirano radi na proširenju programa stipendiranja kako bi podržao raznolikost i inkluzivnost među svojim studentima. Sve informacije o školarinama i stipendijama ažurirane su na zvaničnom sajtu univerziteta, gde studenti mogu pronaći detalje o kriterijumima, prijavama i uslovima za dodelu stipendija ili se javite nama na mejl [email protected].

Aplikacija – University of Illinois Chicago

University of Illinois Chicago

SAT Agencija je uspešno ostvarila partnerstvo sa Univerzitetom Ilions u Čikagu što vama proces aplikacije čini mnogo lakšim. Ukoliko imate pitanja o ovom univerzitetu ili možda želite da ga upišete — možete zakazati svoje BESPLATNE početne konsultacije već danas.

Za više informacija o ovom univerzitetu i samom procesu apliciranja, možete nas kontaktirati na [email protected] 😁 ili popunite upitnik ispod.

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Americi