Universitat Internacional de Catalunya (UIC)

O univerzitetu

Universitat Internacional de Catalunya (UIC) zvanično je započeo svoje akademske aktivnosti u oktobru 1997.  Ovaj univerzitet je započeo svoju akademsku godinu 1997/1998 nudeći diploma iz oblasti prava, menadžmenta i javne uprave, arhitekture, humanističkih nauka i novinarstva, stomatologije i poslovnog upravljanja i administracije. Nalazi se u Barseloni i nudi zaista veliki broj programa na engleskom jeziku.

UIC se tokom godina razvijao i unapređivao tako da je tokom godina takođe doživeo značajan porast broja centara i instituta. Trenutno je UIC univerzitet koji broji preko 6.000 studenata, poseduje 12 programa za Bachelor studije, 8 dvostrukih međunarodnih programa, kao i širok spektar magistarskih i postdiplomskih programa.

Osim toga postoje i 2 kampusa: kampus Barselona i kampu Sant Cugat. Nastava na UIC univerzitetu je praktične prirode a prenose je nastavnici koji su profesionalci u svojim oblastima. Kao rezultat, UIC Barcelona ima najbolju stopu zaposlenosti diplomaca u katalonskom univerzitetskom sistemu iz godine u godinu. Što se tiče rangiranja, UIC se nalazi na 185 mestu od 1070 unverziteta širom Evrope, a na 11 mestu od ukupno 79 univerziteta u Španiji. Ovaj univerzitet je idealan za osobe koje vole kulturu Španije i njihov jezik.

Programi – Universitat Internacional de Catalunya (UIC)

Na UIC univerzitetu možete upisati Bachelor studije, Master studije i doktorske studije. Bachelor studije na ovom univerzitetu traju od 3 do 4 godine zavisno od programa za koji se opredelite. Programi mogu biti na španskom ili engleskom jeziku pa čak i kombinovano. Što se tiče programa, oni mogu biti u okviru sledećih oblasti:

 • ACE
 • Communication
 • Dentistry
 • Architecture
 • Law
 • Education
 • Humanities
 • Medicine and Health Sciences
 • Family studies
Universitat Internacional de Catalunya (UIC)
Universitat Internacional de Catalunya (UIC)

Program osnovnih studija Arhitekture, biznis administracije i stomatologije je na engleskom jeziku.

Master studije na UIC i to na engleskom jeziku su zaista raznovrsne:

 • European Master’s Degree in Endodontics
 • International Master’s Degree in Oral Surgery (IMOS)Master’s Degree in Arts and Cultural Management (English Programme)
 • Master’s Degree in Architecture and Design Business Management
 • Master’s Degree in Biodigital Architecture
 • Master’s Degree in Periodontology . implatologija – ovo nije zvanična MA diploma, već specijalizacija koja traje 3 godine
 • Master’s Degree in City Resilience Design and Management

Cene MA programa se kreću od 9300€ pa do 25000€ (program implatologije)

Smeštaj – Universitat Internacional de Catalunya (UIC)

Važno je napomenuti da u Španiji univerziteti ne sklapaju ugovore o smeštaju za svoje studente. Međutim, oni nude savete koji će Vam pomoći da pronađete idealan smeštaj za vas. Da biste pronašli smeštaj u Barseloni, bez obzira da li tražite domove za stanovanje ili se odlučite da sami pronađete stan ili sobu, onda morate ranije početi sa pretragom.

UIC

Još jedna stvar koju treba proveriti prilikom traženja smeštaja je da se uverite da su stan ili soba u dobrom stanju, pažljivo pročitati ugovor i razjasnite sve sumnje pre potpisivanja i da ne vršite avansna plaćanje pre potpisivanja ugovora. Ukoliko ipak želite da nađete smeštaj na svoju ruku, onda postoji i ta mogućnost ali treba imati u obzir da su cene veće u tom slučaju i da mogu da se kreću od 300€ pa do 900 €. 

Školarina i stipendije

UIC je privatan univerzitet i zbog toga su cene malo jače. Za Bachelor studije se cene kreću od 9.000 evra pa do 14.000 evra po akademskoj godini. Cena zapravo zavisi od programa do programa kako su neki skuplji a neki jeftiniji. Što se cene Master studija tiče, one mogu biti od 7.000 evra pa sve do 16.000 evra po akademskoj godini zavisno od programa za koji se opredelite.

Međutim, postoje razne stipendije za koje možete da se prijavite i koje će Vam znatno olakšati studije. Ove školarine pokrivaju do 80% školarine ukoliko ste kvalifikovani što je zapravo odlična pomoć. Ukoliko imate još neka pitanja ili želite da počnete sa prijavom onda  zakažite konsultacije putem prijave ispod.

Studije u Španiji

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Španiji