The American University of Rome

Studiranje u Italiji

O univerzitetu

The American University of Rome, osnovan 1969. godine, pruža američko obrazovanje iz oblasti liberalnih umetnosti (liberal arts) studentima iz celog sveta koji traže jedinstveno i izvanredno obrazovno iskustvo. Ovo je najstarija američka akademska institucija u Rimu i trenutno nudi 10 programa osnovnih studija i 3 master programa. Svi programi se izvode na engleskom jeziku.

S pogledom na istorijski centar Rima, AUR je tradicionalni američki koledž koji se nalazi na vrhu najvišeg brda Večnog grada, sa kojeg se pruža spektakularan pogled na grad i okolna brda Rima.

The American University of Rome

Lokacija The American University of Rome

The American University of Rome se, kako mu ime kaže, nalazi u Rimu, Italiji. Takođe poznat kao „Večni grad“, Rim je prepun drevne istorije, od Koloseuma do luke Ostia Antica do veličanstvenog Vatikana i Sikstinske kapele. Zbog svoje istorije, umetnosti, arhitekture i lepote — a možda i sladoleda i testenina! — Rim je jedan od najpopularnijih gradova sveta.

Studiranje u Italiji za mnoge predstavlja ostvarenje tog čarobnog i romantičnog sna, i to sa dobrim razlogom. Rim je jedna od najpopularnijih destinacija za studente i turiste u inostranstvu. Grad je prepun ukusne hrane i vina, drevne istorije i lokacija koje oduzimaju dah. Intenzivna potražnja za studije u inostranstvu u Rimu može stvoriti tešku barijeru kada pokušavate da se uronite u italijansku kulturu, ali je vredno izboriti se.

Prorgami – The American University of Rome

Osnovne studije

The American University of Rome nudi dodiplomsko obrazovanje u Rimu koje studentima pruža alate koji su im potrebni da uspeju u 21. veku. Kritičko razmišljanje, rešavanje problema, pisanje i interkulturalna komunikacija su centralni u njihovom nastavnom planu i programu osnovnih studija, a studenti ovog univerziteta stiču čvrstu osnovu u ovim veštinama kroz temeljni program prve godine za brucoše (studenti prve godine).

Programi Osnovnih studija:

 • B.A. Archaeology & Classics
 • B.A. Art History
 • B.S. Business Administration
 • B.A. Communication & Digital Media
 • B.A. English Writing, Literature, and Publishing
 • B.A. Film
 • B.A. Fine Arts
 • B.A. Interdisciplinary Studies
 • B.A. International Relations and Global Politics
 • B.S. Travel and Tourism Management

Master studije

AUR se za magistarske programe vodi filozofijom da angažuje studente da se obrazuju o nekim od najvažnijih globalnih pitanja našeg vremena: održivost globalnog mira, globalna distribucija hrane, globalno kulturno nasleđe.

Njihovi MA programi su posebno dizajnirani da neguju teoretsku informisanost, ali i pragmatično rešavanje problema. AUR diplomci vode bogate živote i karijere i imaju za cilj da postanu lideri u svojim izabranim oblastima. Smešten u Rimu i povezan sa mrežom profesionalaca visokog ranga, AUR je idealna platforma za pokretanje ili ponovno pokretanje globalne karijere.

Programi Master studija:

 • M.A. Food Studies
 • M.A. Peace Studies
 • M.A. Cultural Heritage
The American University of Rome
The American University of Rome

Školarina – The American University of Rome

The American University of Rome nudi školarinu u evrima i dolarima. Ako ste državljanin SAD-a, stalni stanovnik SAD-a ili kanadski državljanin, morate izvršiti uplatu u američkim dolarima. Za sva ostala državljanstva traže da platite u evrima.

Za Osnovne studije cena školarine je sledeća:

JesenProlećeCela godina
Redovna cena studija€10,500€10,500€21,000
Provizija za upis (jednom se plaća)€200/€200
Dozvola boravka€180/€180
Zdravstveno osiguranje€450/€450
UKUPNO€11,330€10,500€21,830

Za Master studije to izgleda ovako:

 • Prvi semestar: €10.000
 • Drugi semestar: €10.000
 • Završni semestar: €1,000

Što će reći da je školarina za master studije (za redovne studente, 3 semestra) €21.000.

Stipendije

AUR je posvećen da pomogne studentima da postignu svoje ciljeve u obrazovanju. Imajući ovo na umu, oni nude niz različitih načina da olakšaju svojim studentima.

Merit-based stipendija

Za nove studente koji traže diplomu na AUR-u, postoji JEDNA aplikacija za sve stipendije na AUR-u. Možete se prijaviti za više stipendija koje se odnose na vas, međutim, imajte na umu da vam može biti dodeljena samo jedna stipendija zasnovana na akademskom uspehu. Iako se ove stipendije ne mogu kombinovati jedna sa drugom, one se mogu kombinovati sa stipendijom za finansijske potrebe i/ili pozicijom za obuku studenata. Svake akademske godine, najviše tri studenta dobiće do €7000 ili $8000 godišnje po stipendiji. Sve stipendije ove vrste možete naći ovde.

Financial Need stipendija

Stipendija za finansijske potrebe dostupna je novim studentima postdiplomskih studija na AUR-u i primenjuje se samo na prvu godinu studija u skladu sa školarinama na univerzitetu. Studenti moraju održati dobar akademski prosek da bi zadržali stipendiju za drugi semestar. Sve stipendije se primenjuju samo tokom jesenjeg i prolećnog semestra.

Studije u Italiji
Studije u Italiji

Aplikacija

SAT Agencija je nedavno ostvarila partnerstvo sa AURom, što vama proces aplikacije čini mnogo lakšim. Ukoliko imate pitanja o ovom univerzitetu ili možda želite da ga upišete — možete zakazati svoje početne konsultacije već danas.

Za više informacija o ovom univerzitetu i samom procesu apliciranja, možete nas kontaktirati na [email protected] 😁

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Italiji