RUFA Akademija primenjenih umetnosti

O univerzitetu

RUFA Akademija primenjenih umetnosti u Rimu je multidisciplinarni, međunarodni obrazovni centar  koji nudi validne i inovativne programe u oblasti umetnosti, dizajna i komunikacija. RUFA sarađuje sa poznatim profesionalcima i prestižnim kompanijama, garantujući svojim studentima visoku teorijsku pripremu u kombinaciji sa savremenim metodološko-operativnim pristupom, uz budno praćenje tržišta rada i aktuelnih tržišnih trendova.

RUFA Akademija primenjenih umetnosti u Rimu je osnovana 1998.godine i pruža visok nivo umetničke obuke i mogućnost zapošljavanja u budućnosti. Međutim, od velikog je značaja i sam grad u kojem se nalazi ovaj jer je Rim bio kolevka renesanse i danas je njegovo istorijsko i umetničko nasleđe poznato širom sveta. Ali Rim je takođe grad u razvoju, gde dinamika i energija novih oblika izražavanja pomažu da postane pozornica novih uzbudljivih savremenih trendova. Velika raznolikost muzeja i umetničkih galerija glavni je dokaz tome.

Zaista, Rim nudi ne samo prestižnu klasičnu umetnost, već i podsticajne događaje i inicijative vezane za nove trendove, od umetnosti, preko muzike, pa čak i stripa. 

RUFA Akademija primenjenih umetnosti
RUFA Akademija primenjenih umetnosti

Programi  – RUFA Akademija primenjenih umetnosti

Na univerzitet likovnih umetnosti u Rimu možete upisati osnovne i Master studije. Osnovne studije traju 3 godine dok Master studije traju 2 godine a predavanja su organizovana na italijanskom i engleskom jeziku.

Programi osnovnih studija:

 • Painting – na engleskom jeziku
 • Sculpture and Installations – na engleskom jeziku
 • Design – na engleskom jeziku
 • Set Design
 • Graphic Design
 • Sustainable Fashion Design
 • Cinema
 • Photography and Audiovisual
 • Comics and Illustration

Programi master studija:

 • Multimedia Arts and Design
 • Visual and Innovation Design
 • Computer Animation and Visual Effects
 • Film Arts – na engleskom jeziku
 • Set Design
 • Fine Arts: Painting, Sculpture and Printmaking – na engleskom jeziku

Smeštaj – RUFA Akademija primenjenih umetnosti

Zahvaljujući partnerstvu sa Camplus RUFA uvodi novu zanimljivu mogućnost za svoje studente u vidu smeštaja. Camplus je velika i inovativna studentska kuća koja se nalazi u severoistočnom delu grada, koja je postala jedna od najživljih četvrti Rima.

Smeštaj preko ove agencije omogućava lak pristup glavnim univerzitetima kao i Centralnoj nacionalnoj biblioteci. Što se soba tiče, u ponudi su jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa kupatilom pa do apartmana sa dnevnim boravkom i kuhinjom. 

Koju god varijantu da odaberete imaćete sigurnost da boravite u udobnim sobama opremljenim modernim i funkcionalnim nameštajem. Njegove sobe su opremljene telefonom, internet konekcijom, grejanjem i klima uredjajem. Ovaj koledž ima i konferencijsku salu, bioskop, muzičku sobu i teretanu. 

RUFA Akademija primenjenih umetnosti

Školarina i stipendije

Što se školarine na RUFA tiče ona podrazumeva nekoliko stvari kao što su oprema i radionice te samim tim i školarine zavise od programa koji upišete. Na osnovu programa koji upišete školarina može biti od 6.000 pa sve do 8.000 evra po akademskoj godini.

Školarine za Master studije isto tako zavise od programa do programa te cene mogu biti od 6.200 evra pa sve do 9.000 evra. Stipendije koje dodeljuje RUFA se uglavnom odnose na delimično umanjenje školarine koje može biti do 2.500 eura kao i potpuno umanjenje školarine.

SAT Agencija je direktni predstavnik ove akademije, što znači da je dobijanje stipendije kao i upis olakšan preko nas. Ukoliko vas zanima ova akademija, pošaljite nam upit putem formulara ispod ili pošaljite email na> [email protected]

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Italiji