Roosevelt University

Studiranje u Americi

O Univerzitetu

Roosevelt University, smešten u srcu Čikaga, ima bogatu istoriju i ključni je akademski akter u urbanom okruženju. Osnovan 1945. godine, Roosevelt je nastao spajanjem Liberal Arts College i Chicago Musical College, težeći da pruži pristupačno i kvalitetno internacionalno obrazovanje svima, bez obzira na socioekonomske okolnosti. Sa snažnim fokusom na inkluzivnosti i društvenoj pravdi, univerzitet je od samog početka postavio temelje za obrazovanje koje prevazilaze klasične granice.

Jedinstvenost Roosevelt University ogleda se u njegovoj predanosti diverzitetu i inkluziji. Univerzitet se ponosi svojom urbanom lokacijom i globalnom perspektivom, stvarajući atmosferu koja podstiče interakciju različitih kultura i ideja. Kroz inovativne programe i angažovane nastavnike, Roosevelt se ističe kao mesto gde se podstiče kritičko razmišljanje i aktivno učešće u društvenim pitanjima.

Roosevelt University nudi raznovrsne programe koji reflektuju njegovu posvećenost raznolikosti i inkluzivnosti. Sa istaknutim programima u oblasti društvenih nauka, umetnosti, poslovanja i prava, studenti imaju priliku da oblikuju svoje obrazovanje prema svojim interesovanjima i profesionalnim ambicijama. Pored toga, univerzitet je poznat po svojim programima iz oblasti društvene pravde i aktivizma, stvarajući generacije studenata spremnih da utiču na pozitivne promene u svetu.

Roosevelt University

Lokacija – Roosevelt University

Roosevelt University se ponosi svojom atraktivnom lokacijom u srcu Čikaga, predstavljajući spoj urbanog pulsiranja i obrazovne izvrsnosti. Sa dva glavna kampusa – jednim smeštenim u centru Čikaga u neposrednoj blizini Theatre District-a, a drugim na zapanjujućem širem kampusu u okrugu Schaumburg, studenti imaju privilegiju učenja u dinamičnom urbanom okruženju ili mirnom predgrađu, prilagođavajući svoj izbor svopstvenim preferencijama.

Programi – Roosevelt University 

Undergraduate i Graduate programi

Osnovne Studije:

Roosevelt University pruža dinamičan spektar osnovnih programa koji reflektuju savremene potrebe i omogućavaju studentima da grade svestranu akademsku osnovu. Kroz interdisciplinarna istraživanja, praksu i angažovane nastavnike, studenti se podstiču da razvijaju kritičko razmišljanje i praktične veštine. Evo liste najatraktivnijih osnovnih programa:

 1. Poslovna Administracija
 2. Psihologija
 3. Digitalni Marketing
 4. Grafički Dizajn
 5. Engleski Jezik i Književnost
 6. Biologija
 7. Sestrinstvo
 8. Socijalni Rad
 9. Računarske Nauke
 10. Umetnost i Performanse

Master Studije:

Roosevelt University se ponosi svojom raznolikom ponudom master programa koji studentima omogućavaju da se specijalizuju i napreduju u svojim karijerama. Fokusirajući se na napredne koncepte, istraživanje i profesionalni razvoj, ovi programi su dizajnirani da odgovore na kompleksne izazove savremenog tržišta rada. Evo liste najistaknutijih master programa:

 1. MBA – Poslovna Administracija
 2. Master u Psihologiji
 3. Inženjering Upravljanja Projektnim Procesima
 4. Master Finansija
 5. Master Umetnosti u Obrazovanju
 6. Master Muzičke Terapije
 7. Javna Administracija
 8. Liderstvo u Zdravstvu
 9. Informacioni Sistemi
 10. Master Umetnosti u Dizajnu Komunikacija
Roosevelt University

Školarina – Roosevelt University

Roosevelt University teži da pruži pristupačno visoko obrazovanje, prepoznajući raznovrsnost svoje studentske populacije. Cenovna politika je fleksibilna i prilagođava se potrebama studenata. Školarine na Roosevelt University se razlikuju u zavisnosti od programa, statusa studenata i drugih faktora.

Univerzitet takođe aktivno podržava studente u potrazi za stipendijama. Roosevelt nudi različite vrste stipendija koje obuhvataju akademski uspeh, umetničke talente, sportske dostignuće i druge oblasti. Stipendije se dodeljuju na konkursnoj osnovi, a kvalifikovani studenti mogu aplicirati tokom procesa prijema ili tokom školovanja. Sistematski pristup finansijskoj podršci čini Roosevelt University inkluzivnim mestom gde svaki student ima priliku za uspeh.

Aplikacija – Roosevelt University

Roosevelt University

SAT Agencija je uspešno ostvarila partnerstvo sa Roosevelt univerzitetom što vama proces aplikacije čini mnogo lakšim. Ukoliko imate pitanja o ovom univerzitetu ili možda želite da ga upišete — možete zakazati svoje BESPLATNE početne konsultacije već danas.

Za više informacija o ovom univerzitetu i samom procesu apliciranja, možete nas kontaktirati na [email protected] 😁 ili popunite upitnik ispod.

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Americi