Munich Business School

Nemačka

Munich Business School – osnovana je 1991. godine od strane European Business Schools International koja ima svoja sedišta u Londonu, Parizu, Madridu i Milanu, a primarni zadatak bilo je pružanje mogućnosti poslovnog obrazovanja i usavršavanja u ekonomskom centru južne Nemačke.

Munich Business School
Munich Business School

Uspeh koncepcije i, još važnije, same realizacije nastavnog i obrazovnog programa nagrađen je, kao prvi privatni univerzitet u Bavarskoj, državnom akreditacijom od strane bavarskog Ministarstva obrazovanja, nauke i umetnosti. Pored toga, Poslovna škola u Minhenu akreditovana je i od strane Saveta humanističkih nauka Nemačke.

Poslovna škola u Minhenu postala je primamljiva i popularna na globalnom nivou i vrlo cenjena od strane pojedinaca i internacionalnih studenata koji tragaju za znanjem i ličnim razvojem.

Inspirativno akademsko okruženje i preduzetnički duh uče studente da teže ka profesionalnom uspehu. Studioznim i temeljnim pristupom škola ohrabruje studente da razumeju svoju ulogu i uticaj u društvu, kao i da racionalno i argumentovano primenjuju i kontinuirano unapređuju svoje znanje.

Dodatno o školi – Munich Business School

Na taj način, studenti Minhenske poslovne škole imaju akademsku i profesionalnu podršku i sarađuju sa kompanijama u Nemačkoj i šire. U saradnji sa međunarodnim partnerskim fakultetima oni imaju mogućnost da steknu uvid u globalnu ekonomiju i različite kulture. Zajedno sa kompanijama i akademskim partnerima stvaraju poslovnu platformu stvorenu za motivisane i znatiželjne pojedince, pa studenti imaju mogućnost da se međusobno povezuju, razmenjuju mišljenja i uče jedni od drugih. 

Predavači na Univerzitetu su menadžeri i preduzetnici u vodećim kompanijama što im omogućava da živopisno ilustruju i prenose nastavni materijal koristeći stvarne primere. Oni prenose savremene teorije menadžmenta i aktuelne ekonomske teme sa stanovišta poslovne prakse.

Uspešno upravljanje poslovnim izazovima zahteva da budući lideri ne poseduju samo visoke profesionalne kvalifikacije, već i određene osobine ličnosti. Stoga su obrazovni moduli u ovoj poslovnoj školi vrlo su kompleksni. Integrisane u akademske programe škola nudi sadržaj koji pomaže studentima u razvoju njihove ličnosti. To obuhvata seminare o tehnikama prezentovanja, izdražavanja, pregovaranja, itd. Pored rada na usavršavanju i izražavanju individualnih potencijala i veština, studenti se kroz projekte i grupne seminare upoznaju sa tipičnim situacijama, ličnostima i strukturama rada u grupi. 

Munich Business School
Munich Business School

Studenti studiraju u grupama od 20 do 30 polaznika, a na jezičkim kursevima i projektima, često ih je još manje. Na taj način predavači stvaraju jednu interaktivnu atmosferu i prenos znanja.

U ponudibsu programi na engleskom jeziku ili kombinovani englesko-nemački programi. 

Lokacija – Munich Business School

Smeštena u Minhenu, bavarskoj metropoli unikatnog duha, ova poslovna škola predstavlja idealno okruženje za učenje i profesionalno usavršavanje.

Kao kombinacija ekonomske moći i kvaliteta života, Minhen predstavlja savršen izbor za studente međunarodne poslovne administracije i ekonomije, s obzirom da je jedan od vodećih ekonomskih metropola u Evropi. Nemačke kompanije svetske klase poput BMW-a, Allianz-a i Siemens-a imaju svoje sedište u Minhenu. Svetske kompanije poput Microsoft-a, Intel-a i General Electric-a, odavno su se pozicionirale u Minhenu, videvši njegov ekonomski i poslovni potencijal. 

Studije u Minhenu
Studije u Minhenu

Međutim, nije ekonomski ambijent jedini atribut koji čini Minhen tako atraktivnim mestom za profesionalni razvoj. Kao „grad sa velikim srcem“, Minhen su sebi spaja bavarsku tradiciju i svetsku kulturu i umetnost. Zbog toga ga često nazivaju „najsevernijim gradom Italije“. 

Munich Business School

Smeštaj – Munich Business School

Munich Business School ne nudi smeštaj svojim studentima i nema kampus.

U tom slučaju, studenti iznajmljuju stanove, i to često sa svojim kolegama, pa im ukupni mesečni troškovi u ovom gradu iznose izmedju 800-1000€. 

Javni prevoz u Minhenu košta oko 50€ mesečno, pa je najisplativije obezbediti mesečnu kartu. 

Restorani su pristupačni, iako postoji veliki izbor restorana koji se razlikuju po ceni. 

PROGRAMI

Osnovne studije

Osnovne studije Međunarodne ekonomije i biznisa postavljaju savršene temelje za međunarodnu menadžersku karijeru. Uz iskusne predavače, originalne i inovativne prakse, imate mogućnost da usavršite veštine i alate za uspešno primenjivanje stručnosti i znanja u praksi. 

Program je organizovan na engleskom jeziku i traje 6-7 semestra, odnosno 3 godine.

Studije koštaju 36 400€ koji se plaćaju u ratama podeljenim po semestru (5 200€ po semestru). Troškovi upisa, uz troškove aplikacije, iznose 1 550€, uz popust za studente koji se upisuju u predroku kada troškovi upisa iznose 1 350€.

Munich Business School
Munich Business School

Master studije

U ponudi master programa na poslovnoj školi u Minhenu u ponudi su:

 1. Međunarodna ekonomija i biznis – savršen nastavak na osnovne studije ekonomije. Predmeti i kursevi u kombinaciji sa praktičnim sadržajem garantuju najbolju moguću pripremu za početak uspešne poslovne karijere. Studije se mogu slušati na engleskom jeziku.
 2. Sportski menadžment i komunikacija – nude se samo na nemačkom jeziku pri čemu je potrebno B2/C1 znanje nemačkog jezika. 
 3. Inovacije i preduzetništvo – master program koji omogućava razvoj preduzetničkog načina razmišljanja i obogaćivanja ličnosti odgovarajućim veštinama i alatima za uspešnu primenu inovativnih ideja u praksi. Studije su organizovane na engleskom jeziku.  
 4. Međunarodni marketing i Brend menadžment – master program koji pruža napredna znanja o poslovanju, marketingu i vođenju samog plasmana određenog proizvoda na tržištu. Studije su organizovane na engleskom jeziku.

Svi master programi traju 18 ili 24 meseca, a cena studija iznosi 24 000€, koji su podeljeni u 3 semestra po 8 000€, uz troškove upisa i aplikacije koji iznose 1 550€ za NON-EU studente ili 750€ za EU studente. 

MBA programi

U ponudi su vanredni i redovni MBA programi i to u oblasti Opšteg menadžmenta.

Vanredni MBA program traje 4 semestra gde se predavanja održavaju petkom i subotom po 2h, što omogućava studentima da studiraju a da se pritom ne odriču svoje poslovne karijere. Pritom, ovaj program pruža vam priliku da svoje novostečeno znanje odmah primenite u praksi. Cena programa je 32 000€ i plaća se u ratama, semestralno. Troškovi upisa i aplikacije iznose 750€ za EU studente, odnosno 1 550€ za NON-EU studente. 

Redovni MBA program traje 2 semestra gde se predavanja održavaju od ponedeljka do petka.

Studije su organizovane na engleskom jeziku, a cena programa je 32 000€ i plaća se u 2 rate, uz troškove upisa i aplikacije koja za EU studente iznosi 750€, a za internacionalne studente i NON-EU studente 1 550€. Ukoliko iskoristite specijalan popust do marta, kao internacionalan student, troškovi upisa i aplikacije mogu biti 750€.

Oba programa zahtevaju najmanje 2 godine profesionalnog radnog iskustva. 

U ponudi su MBA programi:

 1. Poslovanje u Nemačkoj
 2. Upravljanje tržištima u razvoju
 3. Globalno upravljanje lancem snabdevanja
 4. Poslovno pravo

Doktorske studije

Doktorske studije u Poslovnoj školi u Minhenu, u saradnji sa Sheffield Hallam Univerzitetom, nude visoko obrazovanje na polju Poslovne administracije

Ovo je prvi i jedini doktorski program u Bavaraskoj  koji je bavarsko Državno ministarstvo nauke i umetnosti odobrilo. 

Struktura programa odražava se u dva aspekta: prvi je da pruži priliku studentima za analizu i razgovor o ključnim temama i konceptima u savremenoj teoriji poslovanja i menadžmenta; a drugi je da vas vodi postpuno kroz razvoj doktorskog istraživačkog projekta. 

Studije su organizovane na engleskom jeziku i traju 4 godine, a cena studija je 36 000€ podeljena u rata:

 1. Prva godina: 12 600€
 2. Druga godija: 12 600€
 3. Treća godina: 5 400€
 4. Četvrta godina: 5 400€

*Svaka dodatna godina plaća se 3 600€.

Aplikacija se plaća dodatnih 60€.

Akreditacije

Poslovna škola u Minhenu postala je prvi privatni univerzitet u Bavarskoj akreditovan 1999.godine od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku i umetnost. 

Takođe, ovo je prvi privatni univerzitet u Bavarskoj koji je dobio međunarodnu akreditaciju od strane Nemačkog saveta za humanističke nauke. 

Munich Business School
Munich Business School

Svi studijski programi su akreditovani od strane Fondacije za međunarodnu poslovnu administraciju. Ova Fondacija je evropska, međunarodno orijentisana agencija za osiguranje kvaliteta i razvoj u visokom obrazovanju. Njihova potvrda kvaliteta potvrđuje profesionalnu relevantnost i kvalitet studijskih programa. 

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Nemačkoj