London South Bank Univerzitet

VELIKA BRITANIJA

O UNIVERZITETU

London South Bank Univerzitet, u početku poznat kao Borough Polytechnic Institute, pustio je svoje korene u južnom Londonu 1892. godine i od tada poboljšava živote studenata, preduzeća i lokalne zajednice. Ovo je državni univerzitet koji se nalazi u samom centru Londona.

LSBU je dobio nagradu za Preduzetnički univerzitet godine na Times Higher Education Awards dodeli nagrada. Predavači su izuzetno stručni i mnogi kursevi nude prilike za poslovno usavršavanje. Zahvaljujući snažnim vezama sa poslodavcima iz raznih oblasti, svi kursevi su stručno akreditovani ili razvijeni u saradnji sa relevantnim stručnjacima. 

Akademsko osoblje pruža inovativan program i radi na unapređenju poslovnih prilika, kombinujući svoje lično praktično znanje sa obrazovnom teorijom. Uverićete se da osoblje, pored akademske podloge, ima i impresivan obim stručnih veština i da često dobijaju pozive da budu konsultanti za eksterna preduzeća.

Bez obzira koji kurs je u pitanju, postoje objekti koji omogućavaju najbolje uslove za rad. Svaka od škola LBSU nudi jedinstvene i uzbudljive objekte, dizajnirane da poboljšaju vaše iskustvo pri učenju i da vas pripreme za industriju za koju se školujete. Od filmskih studija do inženjerskih laboratorija, od elektronskih mikroskopa do dizajnerskih radionica i bolničkih simulacija, predavanja na ovom univerzitetu vam nude najsavremeniju opremu. 

London South Bank
London South Bank

LOKACIJA – London South Bank Univerzitet

london south bank univerzitet
london south bank univerzitet

Univerzitet se nalazi u centru Londona, gde održava snažna partnerstva sa svim okolnim industrijama, kao što su: finansije, zdravstvo, umetnost, nauka, kulinarstvo, pravo, obrazovanje, inženjerstvo, građevina i arhitektura. Kampus Southward u Elephant & Castle je “dom” ovog univerziteta od 1892. godine. Odmah ispred nosa u Elephant & Castle naći ćete mnoštvo barova, restorana, kafića i klubova. Takođe je savršena početna tačka za istraživanje istorije i kulture Londona, od svetski poznatih umetničkih galerija do muzeja i pozorišta.

SMEŠTAJ – London South Bank

Studentski smeštaj univerziteta pruža povoljne domove u centru Londona. LSBU ima četiri studentska doma u samom srcu Londona, što studentima udoban i bezbedaj smeštaj na savršenoj lokaciji. Sve sobe su za nepušace i imaju pristup kuhinji. Stanovi mogu da prime između dva i devet stanara, u zavisnosti od zgrade. Svi domovi su u krugu desetominutne šetnje od kampusa Southwark.

Postoji više od 1400 jednokrevetnih soba širom ova četiri samoposlužna doma. Smeštaj uključuje:

 • Veliki izbor soba sa kupatilom ili standardnih soba
 • Sobe sa krevetom za jednu osobu ili bračnim krevetom (sobe sa bračnim krevetima su ograničene)
 • Zajedničke kuhinje
 • Wi-Fi internet i pristup mreži Univerziteta
 • Zajednički javni prostor
 • Perionice veša u sklopu objekta
 • Timovi za menadžment, zdravstvenu podršku i dežurno osoblje za hitne slučajeve u sklopu objekta

PROGRAMI I CENE – London South Bank Univerzitet

london south bank univerzitet

Na Lonodn South Bank univerzitetu postoje sledeći fakulteti u okviru kojih imate mnoštvo programa na engleskom jeziku:

 • Applied Sciences
 • Arts and Creative Industries
 • Built Environment and Architecture
 • Business 
 • Engineering 
 • Health and Social Care
 • Law and Social Care 
 • Law and Social Sciences 
London South Bank
London South Bank

Cene školarine i obim dostupne finansijske podrške razlikuje se u zavisnosti od toga da li se vodite kao domaći student (obično stanovnik UK), student iz Evropske unije (EU), ili inostrani (internacionalni) student.

Program studijaCena
Redovan studentod £14,470
Godina stručne prakse£1,035
MSc, MA, PgDip od £14,470
MBA£15,860
MPhil, PhDod £14,470

Stipendije – Univerzitet

London South Bank University prima i podstiče studente širom sveta. U ponudi je i veliki asortiman stipendija za internacionalne studente. Internacionalne stipendije za izuzetan akademski uspeh nude studentima na redovnim i postdiplomskim studijama smanjenje školarine od £1500 do £4000 za svaku akademsku godinu.

Kriterijum koji treba ispuniti za ovu stipendiju je prosek od preko 4.0 za prijavu na osnovne studije i preko 8.0 za master studije.

london south bank univerzitet
smeštaj lsbu

AKREDITACIJA

Kao vodeći pružalac potpuno akreditovanih profesionalnih kurseva i odličnih industrijskih veza, kvalifikacija LSBU se prihvata širom sveta.

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u VELIKOJ BRITANIJI