Link Campus Univerzitet

ITALIJA

O UNIVERZITETU

Link Campus Univerzitet poznat je svima kao univerzitet koji nudi odlične uslove studiranja, izuzetno lep kampus u Rimu i programe na engleskom jeziku. Osnovan je 1999. godine u Rimu kao podružnica Univerziteta Malta. Od 2011. godine Link Campus Univerzitet funkcioniše samostalno, pod  uredbana italijanskog Ministrarstva obrazovanja. Iako su programi uređeni na tradicionalan način i nazvani prema zahtevima Ministarstva, oni su svakako inovativni, jer teže uspostave način rada koji će osposobiti studente da se uspešno izbore sa svim preprekama kako u akademskom tako i u poslovnom životu. 

Kako se 90% studenata zaposli u prvoj godini nakon diplomiranja, ovo je pravi univerzitet za vas. Ako se upišete na ovaj Univerzitet imaćete jedinstvenu priliku da studirate u inovativnom okruženju koje odiše lepotom i tradicijom drevnih osvajanja. Takođe ćete moći da se usavršite u najpopularnijim i najtraženijim oblastima i da primenite stečeno znanje na rešavanje problema u svetu javnih preduzeća i institucija. 

Jedan od glavnih aspekata studijskih programa jeste što se predavanja održavaju u malim grupama (do 25 studenata) što pruža mogućnost da vam se profesor lično posveti i prati vaš napredak. Link Campus kombinuje metode učenja anglo-saksonskog sistema sa italijanskim didaktičkim metodama.

Link Campus Univerzitet
Link Campus Univerzitet

U odnosu na druge državne i privatne italijanske univerzitete, LCU primenjuje metodologiju rada koju odlikuje inovativnost i strukturisan pristup. Predavanja su zasnovana na aktivnosti studenata, tako da su studenti uvek dobrodošli da, pored upijanja znanja, dele svoje ideje i znanje. Cilj je da studenti nauče da prevaziđu svaku prepreku koja se može pojaviti u budućoj karijeri od ekonomskih, institucionalnih, pa sve do komunikacionih problema.

Pored tradicionalnih predavanja, LCU koristi i razne interaktivne metode nastave kao što su:
 • “Strategic Conversation”
 • Laboratorije – Savremene prostorije sa vrhunskom opremom i najnovijom IT tehnologijom.
 • “Immersion Mix” tokom kojeg studenti, zajedno sa svojim profesorima, mogu da se bave problemima koji zahtevaju znanje i veštine izvan granica studijskog programa. 
 • Sastanci i seminari

Na LCU postoji tutorski program u kome su tutori aktivno uključeni u vaše obrazovanje i pomažu vam da otklonite bilo koji problem. Takođe, svakom student je dodeljen mentor koji je zadužen da prati vaš razvoj i napredak,. Kao i da vam pomogne da što uspešnije uplovite u svet posla nakon završetka studija. 

LOKACIJA – Link Campus Univerzitet

Univerzitet se nalazi u predivnom istorijskom kompleksu Manor of San Pio V koji je okružen parkom u centru Rima, odmah pored Vatikana. Dolce vita u punom smislu izraza. Za mnoge je Rim najlepši evropski grad, u kome, zbog tople klime, gostoprimljivosti, istorije, i kuhinje studiranje predstavlja pravi užitak.  

SMEŠTAJ – Link Campus Univerzitet

Kancelarija za prijem studenata nudi pomoć svim studentima iz inostranstva oko registracije, vađenja dokumenata za boravak, otvaranja računja i pronalaženja adekvatnog smeštaja. 

PROGRAMI I CENE

Bachelor’s of Arts Degrees (€ 12,000.00 godišnje):

Link Campus Univerzitet
Link Campus Univerzitet
 • Innovative Technologies for Digital Communication 
 • International Business Administration
 • Political Science and International Relations
 • Performing Arts

Master’s of Arts degrees (€ 12,000.00 godišnje)

 • Technologies and Languages of Communication
 • Business Management
 • Strategic studies and diplomatic sciences 

Školarina se plaća u dve rate, jedna kada se upišete u oktobru, a druga u Januaru. Na lični zahtev se mogu odrediti i drugi rokovi isplate. 

Link Campus Univerzitet
Link Campus Univerzitet

AKREDITACIJA

Univerzitet Link Campus je privatni univerzitet u Rimu koji je u potpunosti akreditovan od strane države Italije.  

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Italiji