LAB University of Applied Sciences

Studiranje u Finskoj

O Univerzitetu

LAB University of Applied Sciences je moderna visokoobrazovna institucija smeštena u Finskoj, sa bogatom istorijom koja seže unazad do osnivanja nekoliko stručnih škola u Lahtiju i Leppävirti. Sam univerzitet je nastao 2021. godine spajanjem dva prethodna univerziteta primenjenih nauka – Lahti University of Applied Sciences i Saimaa University of Applied Sciences. Ova sinteza stručnosti i iskustva doprinela je stvaranju LAB-a kao jedinstvene institucije koja pruža visoko kvalitetno obrazovanje usmereno na praktične veštine i inovacije.

Univerzitet nudi raznovrsne programe na svim nivoima studija, uključujući osnovne, master i doktorske programe, sa posebnim naglaskom na oblastima kao što su poslovanje, inženjering, informacione tehnologije, zdravstvo i društvene nauke. Programi su dizajnirani tako da odražavaju aktuelne potrebe tržišta rada, a nastava se sprovodi kroz interaktivne metode kako bi se podstakao razvoj kritičkog razmišljanja i rešavanje stvarnih problema.

Lokacija – LAB University of Applied Sciences

Univerzitet je smešten u srcu Finske, sa glavnim kampusom lociranim u gradu Lahti. Ova lokacija pruža studentima ne samo inspirativno okruženje za učenje, već i priliku da istraže čaroliju finskog pejzaža. Grad Lahti, poznat po svojoj bogatoj kulturnoj sceni i prirodnoj lepoti, pruža idealnu atmosferu za razvoj i učenje.

Kampus LAB-a je moderna i dobro opremljena institucija, sa savremenim učionicama, laboratorijama i prostorima za zajedničko učenje. Učenici imaju pristup najsavremenijoj tehnologiji i resursima, stvarajući optimalno okruženje za usvajanje praktičnih veština koje su ključne za uspeh na tržištu rada.

Praktičnost kampusa LAB-a ogleda se u lakoći pristupa svim važnim sadržajima u gradu Lahti, čime se studentima omogućava da integrišu studije sa životom u zajednici. Ova blizina omogućava studentima da iskuse finsku kulturu i tradiciju, doprinoseći celokupnom obrazovnom iskustvu na LAB University of Applied Sciences.

Programi – LAB University of Applied Sciences

Osnovne i master studije

Osnovne studije:

Ovaj univerzitet pruža raznovrsne i stimulativne osnovne programe koji omogućavaju studentima da razvijaju konkretne veštine potrebne za uspeh u dinamičnom poslovnom okruženju. Programi osnovnih studija kombinuju teorijsko znanje sa stvarnim iskustvom, stvarajući svestrane profesionalce spremne za izazove modernog tržišta rada. Evo liste top 20 osnovnih programa:

 1. Business Administration
 2. Information Technology
 3. Environmental Engineering
 4. Nursing
 5. Media Engineering
 6. Tourism and Hospitality Management
 7. Physiotherapy
 8. Electrical Engineering
 9. Construction Engineering
 10. International Business
 11. Renewable Energy
 12. Social Services
 13. Mechanical Engineering
 14. Sports and Leisure Management
 15. Laboratory Sciences
 16. Mechanical Engineering Design
 17. Business Information Technology
 18. Design (Visual Communication)
 19. Forestry
 20. Industrial Management

Master studije:

Master programi na Univerzitetu predstavljaju napredne studijske programe koji omogućavaju studentima da se specijalizuju u određenim oblastima i postanu stručnjaci u svojim poljima. Ovi programi kombinuju visok nivo teorijskog znanja sa mogućnostima primene u stvarnim radnim situacijama. Evo liste top 20 master programa:

 1. International Business Management
 2. Environmental Technology
 3. Health Business Management
 4. Information Technology
 5. Business Analytics
 6. Tourism and Hospitality Management
 7. Cyber Security
 8. Industrial Design
 9. Social Services
 10. International Marketing
 11. Energy Technology
 12. Software Engineering
 13. Industrial Management
 14. Sports and Leisure Management
 15. Sustainable Construction and Design
 16. Game Design and Production
 17. Wellness Management
 18. International Project Management
 19. Circular Economy
 20. User-Centered Design

Ovi programi su pažljivo dizajnirani da odgovore na potrebe savremenog društva i pruže studentima neophodne alate za uspeh u svojim karijerama.

Školarina – LAB University of Applied Sciences

Školarine na LAB Univerzitetu variraju u zavisnosti od nivoa studija i programa koji student bira. Okvirno, troškovi školarina za osnovne studije kreću se oko 8.000 evra godišnje, dok su školarine za master programe oko 9.000 evra godišnje.

Što se tiče stipendija, LAB University of Applied Sciences aktivno podržava svoje studente kroz različite stipendije koje se nude na osnovu akademskih postignuća, sportskih dostignuća, kao i potreba. Univerzitet takođe sarađuje sa različitim partnerskim organizacijama i fondacijama kako bi obezbedio dodatne stipendije i finansijsku podršku studentima koji pokazuju izuzetan talenat ili angažman u određenim oblastima.

Aplikacija – LAB University of Applied Sciences

SAT Agencija je uspešno ostvarila partnerstvo sa LAB University of Applied Sciences što vama proces aplikacije čini mnogo lakšim. Ukoliko imate pitanja o ovom univerzitetu ili možda želite da ga upišete — možete zakazati svoje BESPLATNE početne konsultacije već danas.

Za više informacija o ovom univerzitetu i samom procesu apliciranja, možete nas kontaktirati na [email protected] 😁 ili popunite upitnik ispod.

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Finskoj