Kozminski Univerzitet

Poljska

O UNIVERZITETU

Univerzitet Kozminski, osnovan 1993. godine, privatna je visokoškolska ustanova. S obzirom da poseduje poljske i međunarodne akreditacije, kao i odlične rezultate u globalnim i nacionalnim obrazovnim rangiranjima, Univerzitet Kozminski svrstan je u prestižne obrazovne ustanove. Ovaj univerzitet dobio je tri međunarodne akreditacije: 

EQUIS, AMBA i AACSB, pa je tako jedna od 90 poslovnih škola u celom svetu koja poseduje sve tri akreditacije, zajedno sa Harvardom i Yale Univerzitetom, što ukazuje na visok kvalitet njegovih programa i nastave.

Strani predavači i studenti iz preko 75 zemalja sveta, kao i programi razmene studenata sa više od 200 partnera na 6 kontinenata, samo još još jedan dokaz kvaliteta kojim Kozminski Univerzitet može da se pohvali.

U svojoj ponudi ima osnovne studije, master studije, kao i doktorske studije i to u sledećim naučnim granama:

 • menadžment,
 • ekonomija,
 • finansije,
 • sociologija,
 • pravo, itd. Svi ovi programi nude se internacionalnim studentima na engleskom jeziku.

U širem smislu, edukativna ponuda Kozminski univerziteta uključuje: menadžment (na poljskom i engleskom jeziku),

 • Digitalni marketing (na engleskom jeziku), Finansije i računovodstvo (na poljskom i engleskom jeziku),
 • Ekonomija (u užem smislu – međunarodna tržišna ekonomija, administracija, itd.), 
 • Poslovna i medijska sociologija,
 • Psihologija u menadžmentu.

Stalnim uvođenjem inovacija u nastavi, modernizacijom programa i ponude i investiranje u obrazovanje mladih, Univerzitet je uveo 3 nova inovativna programa:

 • Menadžment i veštačka inteligencija u digitalnom društvu,
 • Analiza podataka i
 • Ekonomija zdravlja sa analitičkim pristupom podacima.
 • Posebno su ponosni na kreiranje elitnih pravnih programa pod nazivom „Pravo i finansije“. O ovim i ostalim programima koje ovaj prestižni univerzitet nudi, pročitajte u nastavku teksta. U saradnji sa velikim poljskim i stranim kompanijama, univerzitet organizuje studijske programe, stažiranje i praksu u nekima od njih, kao i mogućnost prisustvovanja na sastancima i konferencijama sa budućim poslodavcima.

LOKACIJA – Kozminski Univerzitet

Lokacija Univerzitet Kozminski smešten je u Varšavi, ekonomskoj metropoli, koju čestu karakterišu kao „grad koji nikad ne spava“. Kao takva, Varšava je „gnezdo“ kancelarija najvećih svetskih korporacija, a investicije globalnih sila poput Evropske Unije ili Sjedinjenih Američkih Država više su nego primetne u ovom poljskom gradu. Varšava , bez sumnje, privlači sve studente koji u svom poslovnom razvoju pokušavaju da nađu svoju nišu, budući da je grad inventivan i inspirativan spoj elite poslovnog sveta.

Varšava je najveći grad u Poljskoj i veliki ekonomski, politički i kulturni centar. Varšavska sirena predstavlja simbol grada, a ništa manje sofisticirane nisu ni palate i crkve koje se u ovom gradu susreću sa modernom arhitekturom. Pored toga, raznoliki kafići koji se nadmeću sa modernim klubovima, učiniće da uspomena na ovaj grad bude još živopisnija.

Stari grad Varšave ima samo 50 godina. Nakon Drugog svetskog rada rekonstruisan je u današnji oblik, da bi 1980. godine bio uvršten u UNESCO-vu listu svetske baštine. Varšava je vrlo dobro povezana sa ostatkom sveta i Evrope. Dostupni su direktni letovi iz mnogih evropskih gradova, a aerodrom se nalazi na samo 10km od centra grada. Ukoliko se odlučite za putovanje vozom, Poljska ima vrlo dobro organizovanu mrežu železničkih linija.

kozminski univerzitet
studije u poljskoj

Ukupni mesečni troškovi u Varšavi iznose oko 2000-2500 PLN ( između 450-600e), bez školarine. Imajte na umu da kao studenti često imate razne popuste u prodavnicama, prevozu, bioskopu, muzejima, knjižara, itd.), pa stoga ne zaboravite da svoju studentsku karticu svugde nosite sa sobom.

kozminski univerzitet studiranje u poljskoj
studiranje u poljskoj

SMEŠTAJ – Kozminski Univerzitet

Kampus Kozminski Univerziteta čine: kancelarije za akademsko i administrativno osoblje, učionice, informatička oprema, biblioteka, radne sobe, sale za sastanke, fitnes centar, knjižara, pošta, kancelarije, fotokopirnica, studentska kantina i kafeterije.

Skoro sve učionice i predavačke sale opremljene su kompjuterskom opremom visokog kvaliteta i imaju pristup umreženim računarima koji su opremljeni audio-vizuelnim uređajima poput televizora, video rekordera, monitora, itd. Univerzitet za sada ima 6 velikih amfiteatra, kao i 50 učionica, različitog kapaciteta. Takođe, u sklopu univerziteta nalazi se 5 objekata za seminare i konferencije i 4 računarske laboratorije. 4 kafeterije su na raspolaganju profesorima i studentima, uz koje se nalaze i knjižare, 2 fotokopirnice, bankomat, pošta, parking, itd.

kozminski univerzitet kampus
kozminski univerzitet

Univerzitetska biblioteka je orijentisana tako da bude elektronski pretraživač koja korisnicima, odnosno studentima, olakšava korišćenje, kao i da obezbedi brz i lak pristup svim informacijama i literaturi. Biblioteka je dvoetažna i ima kombinovani prostor, odnosno ovo je mesto gde studenti mogu pripremati svoje prezentacije, s obzirom da poseduje računare, ali i mesto gde mogu naći svoj mir i posvetiti se čitanji knjiga i časopisa. Svi studenti imaju pristup 7 računarskih laboratorija sa preko 200 računara. Univerzitet takođe poseduje nekoliko sportskih objekata (igrališta, sportske dvorane, bazen, saunu, itd.). Akademsko sportsko udruženje organizuje razne sportske događaje i takmičenja i to u sledećim sportovima: fudbal, košarka, odbojka, plivanje, tenis, stoni tenis, aikido, jedrenje, džudo, golf, ronjenje, itd.

kozminski univerzitet
studije u poljskoj

Sajmovi knjiga, razne radionice i umetničke izložbe redovno se održavaju u prostorijama kampusa, pa je ugođaj bolji i slobodno vreme studentima upotpunjeno raznolikim aktivnostima.  Iako Univerzitet još uvek nema stambene prostorije za studente, internacionalni studenti mogu da iznajme sobe u privatnim stanovima širom grada, što je i uobičajena praksa u Varšavi.

PROGRAMI I CENE

Osnovne studije

Osnovne studije na Kozminski Univerzitetu su trogodišnje, odnosno traju 6 semestra, i osmišljeni su za sve studente koji su zainteresovani da se bave menadžerskom i preduzetničkom delatnošću . Programi se izvode na engleskom jeziku, a za cilj imaju da studentima pruže čvrstu osnovu iz oblasti finansija, računovodstva, upravljanja ljudskim resursima i drugim oblastima vezanim za poslovanje. Na osnovnim studijama stiču se sveobuhvatna znanja, praktične veštine i analitički alati potrebni za uspešno funkcionisanje i efektivno upravljenje kompanijama. Cena studija kreće se od 2500e do 3000e, koja se plaća u ratama, uz dodatak troškova aplikacije. 

kozminski poljska
kozminski poljska
Master studije

Master programi na Kozminski Univerzitetu traju 2 godine i osmišljeni su tako da znanjem koje studentima pruže zadovolje potražnju svetkog tržišta za kvalifikovanim diplomcima sa širokim spektrom poslovnih veština. Discipline koje su obuhvaćene master programima su:

 • digitalni marketing, menadžment,
 • finansije i računovodstvo,
 • analiza podataka
 • i ekonomija zdravlja sa analitičkim pristupom podacima. Mnoštvo izbornih predmeta omogućava studentima da kreiraju sopstveni put učenja istovremeno poboljšavajući svoja polja interesovanja. Master programi predstavljaju kombinaciju naučnih modula, praktičnog iskustva, radionica, analiza studija slučaja i istraživačkih projekata.

Studenti se podstiču da učestvuju u programima međunarodne razmene koje univerzitet nudi da bi savladali veštine koje su neophodne za rad u multikulturalnom okruženju. Cena studija kreće se od 2500e do 3000e.

varšava studije
kozminski univerzitet
Doktorske studije

Doktorske studije traju 4 godine i odvijaju se na engleskom jeziku. Ove studije imaju za cilj da poduče polaznika da analizira i formuliše relevantna istraživačka pitanja . Pored toga, studenti vode istraživačke projekte, u organizacijama unutar i van univerziteta. Program je otvoren za studente iz različitih disciplina interesovanja

 • menadžment,
 • finansije,
 • ekonomija,
 • pravo,
 • inženjerstvo,
 • psihologija

a koje imaju za cilj da daju značajan teorijski i metodološki doprinos naukama. Doktorske studije su besplatne za sve one koji zadovolje uslove upisa na iste.

kozminski poljska
studiranje u poljskoj
LETNJA SKOLA

Na Kozminski Univerzitetu organizuju se i letnje škole u kojima studenti imaju mogućnost da uče engleski i poljski jezik, učestvuju u vežbama javnog nastupa i usavršavaju svoje profesionalne veštine i upotpunjuju znanje u smislu poznavanja različitih pravnih činjenica, upravljanje konfliktima itd. Studenti će steći odgovarajuće znanje i savladati potrebne alate koji će im pomoći da tečnije upravljaju pisanim engleskim jezikom u različitim poslovnim situacijama.

kozminski bilbioteka
AKREDITACIJE

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Poljskoj