Karel de Grote

Beligija

O UNIVERZITETU

Karel de Grote Univerzitet je, doslovno, škola koja ima ime iza sebe. Nazvan po Karlu Velikom, caru koji je doprineo jedinstvu naroda, jezika i kultura, ovaj Univerzitet predstavlja jedan od najvećih i najznačajnijih fakulteta primenjenih nauka i umetnosti u Belgiji. 

Univerzitet ima 7 kampusa u Antverpenu i pohađa ga preko 13 000 studenata. Kao student ovog Univerziteta, zagarantovano vam je autentično obrazovanje, zasnovano na praksi. Osećaćete se kao kod kuće u ovom toplom i dinamičnom okruženju. Pored toga, ostvarićete bezbroj mogućnosti za saradnju, istraživanje i učenje.

KDG ima veliki broj zaposlenih što omogućava nastavu u manjim grupama, pružajući svakom studentu dovoljno pažnje da maksimalno razvije svoje sposobnosti. Inovativne metode učenja i saradnja između studenata i profesora zasigurno će dovesti do vašeg uspeha! KDG podstiče studente da uče jedni od drugih, razmenjuju iskustva i upoznaju se sa različitim oblastima. 

LOKACIJA – Karel de Grote

Antverpen je jedan od najlepših gradova u Belgiji  iz kojeg se za sat vremena stiže do Brisela i Eindhovena odakle polaze direktni letovi za Beograd. Prednost Antverpena je što ima i svoj aerodrom, te se mogu pronaći povoljni letovi za mnoge evropske gradove. Pošto je grad poznat po trgovini i ima mnoštvo razvijenih industrija, studentski poslovi su lako dostupni. Sa preko 44 000 redovnih studenata koji žive u Antverpenu, ovaj grad je pun života i odiše entuzijazmom i mladošću. 

SMEŠTAJ – Karel de Grote

Zbog velikog broja studenata u ovom gradu, postoji puno opcija za privatni smeštaj. Na sajtu www.studentkotweb.be možete pronaći vise od 5000 opcija uključujući stanove za studente, domove, garsonjere, itd. Može se naći smeštaj u naselju po svačijem ukusu. Neka od studentskih naselja Antverpena su: 

University area – Predeo oko Univerziteta u Antverpenu ima ubedljivo najveći broj studenata. Kafići, restorani i prodavnice svoje radno vreme prilagođavaju akademskom kalendaru. 

North – Prelepi kampus Spoor Noord pojavio se 2015. i od tada više od 5000 studenata pohađa nastavu u modernim auditorijumima i posećuje laboratorije i čitaonice u ovom naselju. Iako je ovo multikulturalno naselje veoma popularno kod studenata sa kreativnom ličnošću, avanturisti će se takođe savršeno uklopiti. 

Theatre area & National Street – Jedno od najmodernijih naselja u Antverpenu nalazi se između Meistraat Campus (AP College) i Groenplaats (KdG College). Pored toliko zanimljivih aktivnosti u ovom delu grada, nadamo se da ćete stići da odete i na predavanja. 

New South – Od septembra 2016. godine,  na South Campus (KdG College) živi više od 6000 studenata. New South nudi savršenu kombinaciju popularnih i modernih lokacija. Ovo je naselje gde se svi osećaju kao kod kuće. 

Karel de Grote
Karel de Grote

PROGRAMI I CENE– Karel de Grote

Programi na engleskom jeziku koje KDG nudi su: 

Bachelor’s degrees:

  • Applied Computer Scienc
  • International Business Management, sa specijalizacijama: Global Business, Global Supply Chain Management, International Entrepreneurship
  • Multimedia & Creative Technologies
Karel de Grote
Karel de Grote

Master’s degrees: 

  • Arts of Visual Art
  • Advanced Master of Research in Art and Design

Cena školarine je €6240  za non-EEA studente i € 962 za EEA studente. 

  • EEA studenti su studenti iz svih zemalja Evropske Unije + Island, Lihtenštajn i Norveška. 

KDG ne nudi stipendije! 

AKREDITACIJA 

KDG se nalazi na 4. mestu u Antverpenu, na 20. mestu u Belgiji i spada u prvih 20% najboljih univerziteta na svetu.

 

Zakaži konsultacije

    Saznaj više o zemlji univerziteta!

    Studiranje u Belgiji