Humber College

KANADA

O univerzitetu

Humber College ili Humber Institute of Technology and Advanced Learning, je otvorio svoja vrata davne 1967. Jedna je od vodećih akademskih ustanova u Kanadi, i posvećena je što uspješnijem podučavanju studenata kroz izvandredan program koji pruža. Kao državni koledž u pokrajini Ontario, studentima nudi mnoge mogućnosti u daljem obrazovanju.

Smešten u najvećem kanadskom gradu Torontu, ovaj koledž se ističe akademskom reputacijom i nudi neverovatno životno iskustvo internacionalnim studentima. Studenti iz više od 90 zemalja studiraju ovde svake godine. Pored toga, Hamber održava jake veze sa tamošnjom industrijom, i u njegovom programu stručnog osposobljavanja godišnje učestvuje preko 15.000 studenta.

Nudi preko 150 programa osnovnih i master studija, kao i programe za obučavanje sa preko 40 disciplina. Akademsko osoblje je visoko kvalifikovano u oblastima informacione tehnologije i inžinjeringa i pomoći će vam u daljem radu i istraživanju kako biste u potpunosti razvili vaše sposobnosti i znanje.

LOKACIJA – Humber College

Toronto, kao glavni grad provincije Ontario, je najveći grad u Kanadi i predstavlja svetski centar za biznis, finansije, umetnost i kulturu.

Pored brojnih vrtoglavih nebodera, koje vidite na svakom koraku, dinamična metropola ima mnoštvo zelenih površina poput čuvenog Kvins parka, Hai parka i drugih. Veoma je bogat kulturnim institucijama, muzejima, galerijama, festivalima i javnim događajima, istorijskim spomenicima, sportskim aktivnostima i sjajnim mestima za zabavu. Kao takav, Toronto predstavlja omiljenu destinaciju milionima turista svake godine.

Humber college se nalazi u severozapadnom dijelu Toronta, veoma blizu reke Hamber i raspolaže sa tri kampusa – Lakeshore kampus, Humber North kampus, i Humber Orangeville kampus. Bazeni, sportski tereni, restorani, biblioteka su u okviru sva tri kampusa tako da studenti imaju sve što im je potrebno na dohvat ruke.

SMEŠTAJ – Humber College

Hamber koledž nudi svojim studentima kao što smo već pomenuli studentske rezidencije u okviru samog kampusa. Preko 1.450 studenata boravi u njima svake godine. Apliciranje za jedan od domova je jednostavan proces. Onog trena kada ste primljeni na studije, imate mogućnost da aplicirate za smeštaj u kampusu. 

Humber College
Humber College

Pored takvog smeštaja, moguć je i smeštaj u porodici pri čemu vam Hamber koledž pomaže u čitavom procesu kako bi vam olakšali prelazak u novu sredinu. 

Postoje i mnoge druge opcije za smeštaj van kampusa, npr. u privatnim apartmanima. 

Cene za smeštaj u porodici sa hranom se kreću od $6.300 do $7.600 CAD, a u rezidenciji sa hranom od $8.600 do $11.300 CAD.

Humber College
Humber College

PROGRAMI I CENE

U okviru samog koledža postoji 8 specijalizovanih škola:

 • Applied Technology
 • Arts and Performance
 • Business and Management
 • Community and Emergency Services
 • Health Sciences
 • Hospitality, Recreation and Tourism
 • Liberal Arts and Sciences
 • Media Studies and Information Technologies

Nakon četvorogodišnjih studija, na Hamber koledžu dobijate diplomu osnovnih studija iliti BA, a dalje se možete usavršavati na jednogodišnjem ili dvogodišnjem Postgraduate Certificate programu.

Cena može da varira u zavisnosti od tipa programa, važi za 2 semestra i uključuje zdravstveno osiguranje za internacionalne studente.

BA: 3D Animation, Art and Design Architectural Technology Film and TV Production Graphic Design Sustainable Energy and Building Technology Theatre -Performance Web Design and Interactive Media Enterprise Software Development (Development Solutions & Oracle Solutions Information Technology Solutions (Database Development & Enterprise Development) Web Development Wireless Telecommunication$16,673.00

Cena za ove programe na osnovnim studijama je $16.372 CAD.

Za studije menadžmenta je $16,051 CAD.

Svi dvogodišnji programi i neki na osnovnim studijama su $14,964 CAD.

USLOVI UPISA

Da biste pohađali Hamber koledž, potreban je:

 • Dokaz o završenoj srednjoj školi sa transkriptom ocena.
 • Dokaz o znanju engleskog jezika – IELTS 6.0 ili TOEFL 80 iBT za Undergraduate Diploma odnosno 6.5 ili 84 za Bachelor’s Degree.
 • Registracija u iznosu od $75 CAD.

Sva ova dokumenta, treba da imate skenirana i unosite u elektronsku aplikaciju na sajtu Hamber koledža. Može se odabrati više programa u jednoj aplikaciji.

Upisni rokovi su u januaru, maju i septembru u zavisnosti od programa.

Humber College
Humber College

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Kanadi