Howest University of Applied Sciences

O UNIVERZITETU

Howest University je preduzetnički Univerzitet primenjenih nauka poznat po svom inovativnom i interdisciplinarnom pristupu obrazovanju i istraživanju, te bliskoj saradnji sa industrijom, biznisom i sektorom društvenog profita.

Nude 25 programa osnovnih studija i mnoge master programe, svi sa jakim praktičnim fokusom, u oblastima poslovanja i menadžmenta, industrijskih nauka i tehnologije, digitalnog dizajna, arhitekture, zdravstva, obrazovanja i društvenih nauka.

Hovest je član Udruženja univerziteta Gent, koje obezbeđuje visokokvalitetno visoko obrazovanje za oko 1/3 studentske populacije Flandrije. Svi njihovi programi su u potpunosti akreditovani od strane NVAO, holandsko-flamanske organizacije za akreditaciju.

Howest University

LOKACIJA – Howest University

Njihova četiri kampusa nalaze se u istorijskim gradovima Briž i Kortrijk, u zapadnoj Belgiji. Studiranje u Brižu ili Kortrijku podrazumeva niz veoma atraktivnih lokacija u blizini: belgijske obale kao i flamanske umetničke gradove poput Antverpena, Brisela, Genta… Takođe možete doći do poznatih evropskih mesta kao što su Pariz, London, Amsterdam, Keln do dva sata vožnje vozom.

Univerzitet ima 8900 studenata i preko 800 zaposlenih. Takođe, Howest University sarađuje sa preko 180 institucija u svetu, što znači da studenti mogu na direktnu razmenu bez potrebe da apliciraju na Erasmus.

PROGRAMI – Howest University

Howest University nudi Bachelor degrees i Certificate master programe. Ovaj univerzitet ne nudi master studije, već samo postgraduate certificates.

Osnovne studije na engleskom jeziku:

  • Advanced Bachelor of Bioinformatics
  • Bachelor of Applied Computer Sciences – major Cybersecurity
  • Bachelor of Digital Arts and Entertainment
  • Bachelor of Industrial Product Design

ŠKOLARINE I STIPENDIJE

Školarina za osnovne studije koje traju 3 godine je 4.000€ po semstru što znači 8000€ godišnje za NONEU studente i 950€ godišnje.

Univerzitet još uvek nema nikakve stipendije dostupne, a taksa za aplikaciju je 50€ i plaća se samo jedno i to pri prvoj aplikaciji.

Život na kampusu – Howest University

Hovest Student Affairs (Stuvo) pomaže internacionalnom studentima da pronađu odgovarajući smeštaj. Studenti imaju mogućnost da biraju da li žele da žive u domovima koje Howest nudi ili u privatnom smeštaju. Studentska soba u Brižu obično košta između 250 € i 400 € mesečno; garsonjera između 400 € i €600. Studentska soba u Kortriju košta između 270€ i 400€.

Howest University

Prijava preko nas

Ukoliko želite da zajedno sa nama šaljete prijavu na ovaj univerzitet, javite se već danas tako što ćete da popunite formular ispod. Mi za vas radimo dokumentaciju, šaljemo prijavu, apliciramo na stipendije i radimo vizu!

Za više informacija možete da nam pišete na [email protected]!

Zakaži konsultacije

    Saznaj više o zemlji univerziteta!

    Studiranje u Belgiji