Haaga Helia University of Applied Sciences

Studiranje u Finskoj

O Univerzitetu

Haaga Helia University of Applied Sciences, smeštena u Finskoj, ima bogatu istoriju i predstavlja vodeću instituciju za primenjene nauke u zemlji. Osnovana je 2007. godine spajanjem tri odvojena univerziteta za primenjene nauke. Njeni koreni sežu još dalje unazad, sa svakim od tih prethodnih univerziteta donoseći svoj doprinos obrazovanju i profesionalnom razvoju u različitim oblastima. Haaga Helia je stvorena sa ciljem da pruži relevantno i inovativno obrazovanje koje odgovara potrebama savremenog tržišta rada.

Škola se izdvaja po svojoj posvećenosti praktičnom učenju i bliskoj saradnji sa industrijom. Nudi širok spektar programa koji su direktno usmereni na stvarne potrebe poslovnog sveta, čime omogućava studentima da steknu relevantna znanja i veštine već tokom studija. Kroz dinamične kurseve i projekte, studenti Haaga Helia stiču ne samo teorijsko znanje već i praktično iskustvo, čime se pripremaju za uspešnu karijeru nakon završetka studija.

Univerzitet se ponosi svojom inovativnom i preduzetničkom kulturom, podržavajući studente u razvoju preduzetničkih veština i podstičući ih da razmišljaju kreativno. Ovo je dodatno naglašeno kroz različite projekte, radionice i podršku startapima koju pruža Haaga Helia. Osim toga, univerzitet je prepoznat po saradnji sa industrijom kroz različite programe stažiranja, pružajući studentima priliku da steknu neposredan uvid u poslovni svet i izgrade mrežu kontakata još tokom studija.

Lokacija – Haaga Helia University of Applied Sciences

Haaga Helia University of Applied Sciences smeštena je u glavnom gradu Finske, Helsinkiju, čime studentima pruža izuzetnu priliku za obrazovanje u dinamičnom i modernom gradskom okruženju. Kampusi univerziteta su raspoređeni širom grada, pružajući studentima pristup resursima koji odražavaju puls savremenog poslovnog sveta.

Glavni kampus Haaga Helia, smešten u srcu Helsinkija, predstavlja arhitektonski impresivan prostor sa savremenim učionicama, bibliotekom i prostorima za grupni rad. Studenti imaju priliku da uče i druže se u inspirativnom okruženju koje podstiče kreativnost i razmenu ideja. Uz to, blizina poslovnih centara i kompanija omogućava studentima da lako pristupe praksi i stvarnom poslovnom iskustvu tokom studija.

Praktičnost i povezanost sa gradom su ključne odlike lokacija kampusa. Helsinški javni prevoz olakšava studentima putovanje između kampusa i istraživanje različitih delova grada. Ova dostupnost doprinosi celokupnom studentskom iskustvu, omogućavajući im da istražuju finsku kulturu, umetničku scenu i druge atrakcije koje grad nudi.

Programi – Haaga Helia University of Applied Sciences

Osnovne i master studije

Studiranje na ovom finskom univerzitetu predstavlja uzbudljiv put ka sticanju praktičnih veština i znanja koja su direktno primenljiva u poslovnom svetu. Ovo su neki od najznačajnijih osnovnih programa koji privlače studente širom sveta:

 1. Digital Business and Experience Design
 2. International Business
 3. Tourism and Hospitality Business
 4. Information Technology
 5. Business Information Technology
 6. Aviation Business
 7. Sport Business Management
 8. Physiotherapy

Master Studije:

Haaga Helia nudi i napredne programe na master nivou koji omogućavaju studentima da steknu dublje stručno znanje i postanu lideri u svojim oblastima. Evo nekoliko vrhunskih master programa:

 1. Master’s Degree in Business Technologies
 2. Master’s Degree in Sports and Leisure Management
 3. Master’s Degree in International Business Management
 4. Master’s Degree in Artificial Intelligence
 5. Master’s Degree in Service Innovation and Design
 6. Master’s Degree in Health Business Management
 7. Master’s Degree in Aviation Business

Ovi programi su pažljivo osmišljeni kako bi odgovarali potrebama savremenog tržišta rada i omogućili studentima da razviju relevantne veštine za uspešnu karijeru u svojim oblastima interesovanja.

Školarina – Haaga Helia University of Applied Sciences

Školarine se mogu razlikovati u zavisnosti od programa i nivoa studija. Okvirno, godišnje školarine za osnovne studije kreću se od 6.000 do 9.000 evra, dok su master programi nešto skuplji, sa školarinama u rasponu od 8.000 do 12.000 evra. Postoje stipendije zasnovane na potrebama, sportskim dostignućima, kao i stipendije za izuzetne međunarodne studente.

Aplikacija – Haaga Helia University of Applied Sciences

SAT Agencija je uspešno ostvarila partnerstvo sa Haaga Helia University of Applied Sciences što vama proces aplikacije čini mnogo lakšim. Ukoliko imate pitanja o ovom univerzitetu ili možda želite da ga upišete — možete zakazati svoje BESPLATNE početne konsultacije već danas.

Za više informacija o ovom univerzitetu i samom procesu apliciranja, možete nas kontaktirati na [email protected] 😁 ili popunite upitnik ispod.

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Finskoj