GISMA Univerzitet

Nemačka

GISMA Univerzitet je osnovan 1999.godine i od njegovog osnivanja on je otvorio vrata talentovanim i veštim pojedincima kako bi razvili inovativna rešenja za neke od najvećih problema u području  biznisa.

Od njegovog osnivanja GISMA Univerzitet se značajno proširio te danas poseduje kampuse na lokacijama širom Nemačke i u Londonu.

Ova škola je osnovana na inicijativu bivšeg  nemačkog kancelara Gerhard Schrodera, a od 2003.godine je i zvanično deo Global University System (GUS). Mreži jedinstvenih institucija posvećenih pružanju fleksibilnih, pristupačnih i profesionalnih programa. GISMA Univerzitet je lider u pružanju visokog obrazovanja, a u prilog ovoj tvrdnji ide informacija da 75.000 studenata širom sveta pohađa upravo ovu školu.

Ova škola je jedna od 6 AMBA akreditovanih poslovnih škola u Nemačkoj. U toku 2021.godine GISMA Univerzitet se proširio na još jednu lokaciju u Nemačkoj te sa programima u:

Berlinu,
Potsdamu,
Hanoveru i Hamburgu

studenti mogu stupiti u kontakt sa poslodavcima najvećih tehnoloških firmi na svetu i upravo ta saradnja između škole i poslodavaca je omogućila studentima da pronađu  obećavajuće poslovne prilike nakon završetka studija. 

https://www.youtube.com/watch?v=DAt7AVn5Itg

Lokaciija  – GISMA Univerzitet

GISMA poslovna škola se od njenog osnivanja proširila . Uglavnom studenti preferiraju opcije koje uključuju Nemačku tako da se većina studenata opredeljuje da nastavi studije upravo u nekom  od ova 4 grada.

 • Berlin
 • Potsdam 
 • Hanoveru
 • Hamburgu

Berlin je jedna od  napopularnijih destinacija za studente te ukoliko želite da nastavite studije u GISMA poslovnoj školi u Berlinu onda ćete jedan od 150.000 studenata od kojih 15% dolaze iz inostranstva.

Sigurno ćete tokom studija upoznati osobe koje dolaze iz vaše zemlje a možda čak i istog grada. Potsdam je grad u Nemačkoj koji je udaljen 27 kilometara od Brisela a područje Berlin-Potsdam je poznato po mnogim tehnološkim inovacijama, ekonomskom razvoju, jedinstvenoj kulturi  i visokom standardu života. Upravo na ovom području se nalaze dva glavna kampusa:

kampus na području Berlin –Potsdam  i kampus u Berlinu. 

Smeštaj – GISMA Univerziteta

Kampus Berlin-Potsdam je nova lokacija u Nemačkoj do koje se može stići:

automobilom, biciklom ili javnim prevozoma.

Studenti se ipak opredeljuju za ovaj grad. Imaju mogućnost da žive blizu kampusa a da plaćaju znatno manje troškove za smeštaj i prevoz nego što bi plaćali u Berlinu.

Dakle, u Potsdamu možete da nađete namešten stan za ,otprilike, 400 do 550 evra dok bi u Berlinu ova cena bila malo veća, od 500 do 700 evra.

Što se Berlina tiče stanarine nisu tako visoke u poređenju sa ostalim gradovima Nemačke, pogotovo ako ste fleksibilni po pitanju lokacije stana. Kampus u Berlinu se nalazi u samom srcu grada. Naravno i Hamburg i Hanover su opcije o kojima vredi razmisliti ukoliko mislite da su ovi gradovi možda pogodniji za vas.

GISMA poslovna škola
GISMA poslovna škola

Programi

Bachelor programi

GISMA poslovna škola nudi razne Bachelor programe u Berlinu i ovi programi obuhvataju područja kao što su biznis, informacione tehnologije, finansije, marketing i mnoge druge programe. Cena studija zavisi od toga za koji se program opredelite,

Programi osnovnih studija:

 • BSc Data Science, Al and Digital Business-
 • BSc International Business Management

Master programi

GISMA Univerzitet nudi na oba kampusa Master diplome koje su globalno priznate te su ciljne grupe ovih programa budući menadžeri i lideri, preduzetnici .

GISMA Business School nudi razne Master programe , kao i MBA programe, a neki od njih su:

 • MSc Leadership for Digital Transformation
 • MSc International Business Management
 • Global MBA
 • MSc International Agribusiness
 • MSc Data Science,AL and Digital Business
 • MSc Leadership and Human Resorce Management
 • MSc Digital Marketing
 • MSc International Marketing
GISMA poslovna škola
GISMA poslovna škola

Školarine i stipendije

Školarina za Bachelor studije može koštati od 9.600€ do 12.000 € po akademskoj godini dok školarina za Master studije može biti od 13.000€ pa do 20.000€ po akademskoj godini zavisno od programa za koji se opredelite.

U svakom slučaju to je značajna pomoć a možete se prijaviti za još neke stipendije, naravno, ukoliko ispunite uslove za njih. Neke od stipendije koje nudi univerzitet su:

 • Principal’s Scholarship for Entrepreneurship
 • Exceptional Career Scholarship
 • Women in Business Scholarship
 • Academic Merit Scholarship
 • Rector’s Scholarship
 • Family Scholarship

Dodatno:

Sem stipendija postoje još neke mogućnosti plaćanja školarine i neke povlastice kao što je to na primer: Early Bird Discount koji je namenjen studentima koji se upišu na program znatno ranije nego što bi on trebalo da počne.

Ovaj popust može biti od 20% do 25% na ukupnu cenu programa. Osim ovog popusta GISMA Univerzitet praktikuje i sistem koji se zove Student Referral Scheme što zapravo podrazumeva smanjenu školarinu studentima koji predlože ovu školu prijateljima.

Ako želite da upišete ovaj univerzitet popunite upitnik ispod! SAT Agencija je direktni predstavnik, što znači da je aplikacija preko nas

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Nemačkoj