DEI College

Grčka

O univerzitetu – DEI College

DEI College – Tesaloniki (Solun) je drugi grad po veličini posle Atine i jedan od najstarijih gradova u Evropi osnovan 316.godine p.n.e. blizu antičkog grada Therma. Osnovao ga je kralj Kasandar koji ga je nazvao po svojoj ženi, princezi Tesaloniki koja je bila kćerka Filipa Makendonskog  i polusestra Aleksandra Velikog. Danas je Tesaloniki destinacija koja privlači pažnju upravo zbog njene istorije kao i kulturnih znamenitosti.

Neke od najprepoznatljivijih znamenitosti Tesaloniki su Bela kula, koja je zapravo i simbol ovog grada, Vizantijski gradski zidovi, Galerijev luk, te glavni trgovi Platia Elefterias i Platia Aristotelous koji se nalaze nadomak mora i prepoznatljivi su po kafićima kao i pozornicama koje ih okružuju. Pored svih ovih znamenitosti u ovom gradu se nalazi i univerzitet koji je nadaleko poznat  te ako ste ikada poželjeli da studirate u Grčkoj onda su ovaj grad i DEI univerzitet pravi izbor za vas.

DEI univerzitet je osnovan 1990. godine a 1991. godine je započeo saradnju sa poznatim University of London. Ovaj univerzitet je smješten u centru Soluna, opremljen je modernom tehnologijom, posjeduje prostrane amfiteatre i biblioteku u skopu koje se nalazi i mesto predviđeno za učenje studenata, predavanja drže kredibilni i poznati profesori što čini ovaj univerzitet idealnim za studente koji se opredeli za ovaj univerzitet.

DEI University
DEI University

Lokacija – DEI College

Programi

U sklopu DEI univerziteta možete da upišete Bachelor i Master studije. Ove studije spadaju  pod akademskim nadzorom najboljih univerziteta u Ujedinjenom Kraljevstvu  i obuhvataju moderne oblasti stručnosti i time stvaraju odlične prilike za zapošljavanje, kako u Grčkoj tako i šire. Dakle, ukoliko želite da upišete Bachelor studije onda možete da birate između nekoliko područja i nekoliko programa:

 • Department of Tourist Management
 • Department of Law
 • Department of English Literature
 • Department of Economics and Business Management
 • Department of Psychology
 • Department of Computing 
 • Department of Sports and Exercise Science

Što se tiče upisivanja Master studija,  DEI univerzitetu nudi malo uži izbor i ove studije  su pod nadzorom University of Sunderland i obuhvataju sledeće područja:

 • Department of Business Administration, Marketing and  Tourism
 • Department of  Law
 • Department of Computing
DEI University
DEI University

Smeštaj

DEI univerzitet ne nudi smeštaj u sklopu univerziteta ali nudi mogućnost besplatnog informisanja studenata. Stoga ukoliko tražite smeštaj a ne znate odakle da počnete onda se obratite univerzitetu i oni će vam dati spisak agencija koje nude privatni smeštaj za studente i njihove infromacije kako biste stupili u kontak sa njima.

Međutim, ukoliko želite da sami da tražite smeštaj onda morate imati u vidu da će cijene za smeštaj varirati od lokacije stana, njegovog stanja, tipa stana, itd. Obično stanovi mogu koštati od 200 evra do 300 evra dok na mjesečnom nivou student obično troše do 600 evra na stanarinu i ostale troškove. 

Uslovi za upis 

 • Obrazac za prijavu
 • Zvaničan prepis ocjena iz srednje škole na engleskom jeziku.
 • Diploma o završenoj srednjoj školi na engleskom jeziku
 • Dokaz o poznavanju engleskog jezika
 • Kopija lične karte ili važećeg pasoša
 • Skorija fotografija pasoškog formata 

Stipendije

Školovanje u inostranstvu je poprilično skupo te za univerzitete u inostranstvu treba izdvojiti određenu sumu novca. Kako bi na neki način pomogli studentima koji dolaze iz inostranstva DEI univerzitet svake godine dodeljuje stipendije studentima koji ispune određene kvalifikacije. Postoje razne stipendije međutim, one uglavnom podrazumevanju smanjenje školarine od 25% do 50%.

Ukoliko imate još neka pitanja ili vam trebaju još neke informacije pošaljite nam upit te ćemo vam mi odgovoriti u najkraćem  mogućem  roku.

DEI University
DEI University

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Grčkoj