Coventry Univerzitet

O univerzitetu

Ukoliko ste znatiželjni i želite da upišete studije na nekim univerzitetima u Engleskoj, onda je Coventry univerzitet jedan od onih koje treba razmotriti. Coventry ima dugu tradiciju kao pružalac obrazovanja a njegovi koreni sežu još do Koventrijskog koledža za dizajn davne 1843.godine. Tokom godina se naziv univerziteta konstantno menjao te se 1987. naziv promenio u Coventry Politechnic sve dok putem Zakona o daljem i visokom obrazovanju iz 1992. godine nije stekao status univerziteta i te godine je naziv promenjen u Univerzitet Coventry.

Sa više od 29.000 BA i skoro 6.000 postdiplomskih studenata u 2019. godini, Coventry je najveći od dva univerziteta u gradu, a drugi je univerzitet Warvick. To je univerzitet sa najbržim rastom u Velikoj Britaniji i šesti po veličini u zemlji, koji je četvrti po veličini van Londona. Ima dva glavna kampusa:

jedan u centru Coventry-ja i jedan u centralnom Londonu koji je usredsređen na poslovne i menadžerske programe.

Coventry Univerzitet
Coventry Univerzitet

Širom univerziteta postoji 11 istraživačkih centara koji su se specijalizovali za različite oblasti, od agroekologije i mirovnih studija do budućnosti transporta tako da sigurno možete pronaći programe u skladu sa Vašim predispozicijama.

Coventry se nalazi na 13. mestu kao najbolji savremeni univerzitet u zemlji prema Guardian University vodiču 2019.godine, a najbolji je u Velikoj Britaniji – i treći u Evropi – po pitanju interakcije sa svojim studentima prema Times Higher Education. 

Programi 

Na Coventry univerzitetu možete da upišete i Bachelor i Master studije koje nude razne programe između kojih možete da birate. Bachelor studije mogu da traju od 3 do 4 godine zavisno od programa za koji se opredelite. Kako postoji previše programa, mi ih nećemo sve nabrojati već ćemo samo pomenuti fakultete, a za specifične informacije o tačnim nazivima programa pozovite ili popunite formular ispod:

  • Faculty of Arts and Humanities
  • Faculty of Business and Law
  • Faculty of Engineering, Environment and Computing
  • Faculty of Health and Life Sciences

Što se tiče Master studija, one mogu trajati od 1 do 2 akademske godine, zavisno od programa za koji se opredelite, a oblasti između kojih možete da birate su slične oblasti kao kod Bachelor studija. 

Smeštaj

Smeštaj za studente obezbeđuju Coventry univerzitet i privatne kompanije. Coventry poseduje četiri objekta:
Priory Hall,
Quadrant Hall,
Singer Hall i 72a Margaret Road,
kao i nekoliko kuća oko Coventrija, uglavnom u oblasti Earlsdon.

Smeštaj je obezbeđen kroz partnerstva koja Coventry ima sa privatnim kompanijama, poput:


Unite,
Liberty Living i Dervent Living, uključuju
Liberty Park,
Trinity Point,
Paradise Place,
Sherbourne House,
Callice Court i Raglan House.Ukupno univerzitetski smeštaj može da obezbedi 3.579 studenata. Cene zavise od vrste smeštaja koji odaberete kako nemaju svi smeštaji istu cenu. Plaćanje smeštaja se obavlja nedeljno a ono iznosi oko 99 eura. 

Školarina i stipendije

Školarina na Coventry univerzitetu zavisi od toga da li upisujete Bachelor ili Master studije, od programa, kao i od toga da li ste UK državljanin, dolazite iz zemalja članica Evropske unije ili ostalih zemalja. Naime, ako želite da upišete Bachelor studije, a dolazite iz zemalja članica EU onda po akademskoj godini plaćate oko 8.000 €. Dok ako ste na Master studijama plaćate od 10.000€ ili više, zavisno od fakulteta. Ovo se promenilo sa Brexitom pa sada EU studenti i NONEU studenti imaju isti status.

S druge strane, ako ste student koji ne dolazi iz zemalja članica EU onda je cena veća. Na Bachelor studijama i do 15.000 € po akademskoj godini, dok je na Master studijama od 10.000 evra ili više. Kako bi studenti bili u mogućnosti da finansijski izdrže studije na ovom univerzitetu, Coventry svake godine dodeljuje stipendije koje znatno pomažu studentima.

Coventry Univerzitet

Stipendije mogu iznositi od 1.500€ pa do 3.000 €i takođe postoje još neka druga umanjenja kada govorimo o smeštaju. Ukoliko se opredelite za smeštaj koji nudi univerzitet. Svakako da postoje načini koji mogu da olakšaju studije na ovom univerzitetu, a kako biste saznali koji su to načini zakažite konsultacije putem forme ispod.

Zakaži konsultacije

    Saznaj više o zemlji univerziteta!

    Studiranje u VELIKOJ BRITANIJI