Centennial College

Kanada

O KOLEDŽU

Centennial College je najstariji community college u Kanadi, osnovan 1966. godine. Ovaj fakultet najpoznatiji je po stručnoj praksi koju pruža kao mogućnost svojim studentima, inovativnim studijskim programima i partnerskim kompanijama sa kojima sarađuju.

Kao lider na tržištu, odlikuje ga inovativnost i preduzimljivost koristeći prednosti tehnologije i kreativno angažujući zaposlene, ujedno gradeći „mostove“ sa poslodavcima i saradnicima i na taj način pružajući mogućnost zaposlenja svojih studenata.

Benefiti studiranja na ovom koledžu su ti da nakon završetka studija, koliko god da one traju, svaki student ima priliku da ostane u Kanadi, odnosno dobile radnu dozvolu. Za one ambicioznije, Centennial radi direktno sa Samsungom, što znači da su omogućene prakse i posao nakon završenog programa.

Više o Centennial College

Misija Centennial College-a je da studente edukuje i usmeri u ličnom i profesionalnom razvoju. Nastavni plan i program ukazuje da se različitosti na ovom koledžu itekako cene. Multikulturalnost je jedna od značajnih odlika fakulteta. Tako je Centennial College prepoznat kao jedan od kulturno najraznolikijih community institucija u Kanadi. U prilog tome govori i činjenica da je ovde zastupljeno više od 100 etničkih grupa iz preko 80 različitih govornih područja.

2016. godine Centennial College je rangiran kao jedan od 10 najboljih kanadskih koledža. S obzirom da zainteresovanost za upis na ovaj prestižni koledž raste iz godine u godinu, kapaciteti su se proširili. Koledž sada broji 7 kampusa koji se nalaze u Ontariju, a glavni kampus je udaljen oko 27km od centra Toronta.

Centennial College ispunjava sve obrazovne standarde koje je postavilo Ministarstvo za visoko obrazovanje u Ontariju.

Pet godina zaredom, ovaj koledž bio je broj 1 izbor u Kanadi za internacionalnie studenate. Kao mogućnost, internacionalnim studentima se nudi i pozicija amabasadora, što znači mnogo putovanja, avantura, društvenih aktivnosti, događaja, međunarodnih razmena, itd. Stoga je internacionalizacija ključ saradnje ovog prestižnog koledža.

LOKACIJA – Centennial college

Kanada je jedna od najpoželjnijih svetskih destinacija za studiranje. U Kanadi studira blizu pola miliona internacionalnih studenata iz celog sveta.

ZAŠTO KANADA TREBA DA BUDE VAŠ IZBOR?

 • Zato što je Kanada zemlja sa visokim životnim standardnom, a opet finansijski pristupačnija za inostrane studente od SAD-a ili Velike Britanije
 • Zato što se tekućim i diplomiranim studentima nudi mogućnost zaposlenja, kao i dobijanja trajne boravišne vize po završetku studija
 • Zato što se Kanađani ponose svojim slobodoumljem i multikulturalizmom i važe za izrazito pristupačnu i gostoljubivu naciju
 • Zato što je Kanada zemlja velikih imena poput Džima Kerija, Rajana Goslinga, Majkla Dž. Foksa, Leslija Nilsena, Donalda Saderlenda, Selin Dion, Nila Janga, i mnogih drugih
 • Zato što u Kanadi možete videti Nijagarine vodopade, jezero Ontario, Stenovite planine i mnoge druge predele i znamenitosti
Centennial college
Centennial college

Osim toga, ukoliko ne uzimamo stipendije u obzir za koje možete aplicirati, za pokrivanje godišnjih troškova studiranja u Kanadi u proseku je neophodno izvojiti između 15 000 i 30 000 kanadskih dolara, što je pristupačnije u odnosu na SAD i Veliku Britaniju. Kvalitet visokoškolskog obrazovanja reguliše se kroz zakonodavstvo svake provincije. Asocijacija univerziteta i koledža u Kanadi (Association of Universities and Colleges oof Canada), kao zvanično nacionalno telo, preispituje i redefiniše kriterijume kvaliteta na svakih 5 godina.

Toronto je grad u kome shvatite pravo značenje reči multikulturalnost. Ne postoji jezik i narod koji nije zastupljen u ovom gradu. Ovakav miks pruža sklad i lepotu svemu što vas ovde okružuje. Arhitektura u ovom gradu jasno oslikava mirnu istoriju i raznovrsno stanovništvo – kombinacija stilova 19. i 20. veka.

Prepoznatljiv simbol Kanade je CN Tower, koji je to završetka Burdž Kalife 2007. godine, bio najviša zgrada na svetu. Ono što takođe ne smete propustiti jeste Ripley’s Aquarium of Canada koji predstavlja najveći kanadski akvarijum.

Centennial college
Centennial college

Dodatno – Centennial college

U Torontu se održavaju i vrhunska sportska ( hokej, košarka, bejzbol, itd.)  i kulturna dešavanja i to u čuvenim sportskim arenama: Skotiabank i Rogers centre. Bilo da idete na NBA Play ili Becoming Michele Obama, zasigurno je da ćete doživeti spektakl čak i ako niste najveći fan.

U Torontu se nalazi i zaista veliki broj zanimljivih i neobičnih muzeja koji svojim sadržajem privlače turiste. Royal Ontario Museum je naročito poznat po izložbama skeleta dinosaurusa, a pored prirodnjačkog dela poseduje i bogate kulturno-umetničke kolekcije iz Japana, Kine, Vizantije, Stare Grčke, itd.

Za sve ljubitelje umetnosti, tu je Art Gallery of Ontario koji izlaže dela značajnih svetkih umetnika poput Van Goga, Gogena, Pikasa, itd. Obožavaoci nauke, slobodno vreme provodiće u Ontario Science Centre koji je prilagođen različitim uzrastima posetilaca i podstiče ih na razmišljanje i otkrivanje prirode i nauke.

O gradu

Na samo sat vremena vožnje od Toronta nalaze se Nijagarini vodopadi. Kanadska strana ovog svetskog čuda je veća i bogatija i oduzima dah. Maid of the Mist je tura brodom koja postoji od davne 1846. godine, što je čini nastarijom atrakcijom u Severnoj Americi. To je najbolji način da se približite ovoj sili masivnog vodopada i da osetite njegovu lepotu i snagu.

Posebno se ističe osvešćenost ljudi u pogledu zdravog načina života i broge o zajednici i prirodi. Visok stepen odgovornosti je nešto čemu se deca uče od malih nogu i generacije usvajaju i unapređuju. Zbog toga je i stopa kriminala niska, dok je životni standard visok.

Centennial college
Centennial college

SMEŠTAJ

Centennial College ima 5 kampusa.

Ashtonbee Campus – je dom saobraćajnih programa i jedan je od najvećih centara za obuku automobilskih i vazduhoplovnih tehnologija u Kanadi. Ovde takođe mogu biti smešteni i studenti sa studija medicine.

Downsview Campus – ovo je novootvoreni kampus u kojem su smešteni studenti postojećih programa, ali i novih programa inženjerske tehnologije i primenjenih nauka.

Centennial college
Centennial college

Morningside Campus – otvoren je 2004. godine  u ovom kampusu su smešteni studenti društvenih i medicinskih studija, kao i programi inženjerskih programa i programa primenjenih nauka (npr. : zaštita životne sredine, fiziterapija, farmacija, biotehnologija, itd.)

Centennial college
Centennial college

Progress Campus – ovo je najveći kampus Centennial College-a. Ovde su smešteni studenti poslovnih i ugostiteljskih, turističkih i gastronomskih programa. Uz to, u sklopi kampusa nalazi se biblioteka, kao i sportski objekti.

Story Arts Center – kampus koje je otvoren 1996. godine. ovo je vrhunski opremljen kampus za umetničke programe i savršeno za razvoj vaše kreativnosti. U ovom kampusu smešteni su studenti komunikacije, medija, umetnosti i dizajna.

Više o kampusima

Svi kampusi opremljeni su stambenim jedinicama, bibliotekama, prodavnicama, kafićima, sportskim objektima što će reći da je prostor organizovan tako da zadovoljava sve potrebe studenata.

S obzirom da je zbog velike zainteresovanosti i broja upisa na Centennial College, koji je iz godine u godinu sve veći, College je 2001. godine otvorio još 2 kampusa.

Oni su kupili jedan hotel u Torontu koji su preuredili u studentski kampus, što se pokazalo kao prostor sa boljim mogućnostima za studente i većim kapacitetima. U sklopu hotela odnosno kampusa studenti imaju priliku da, pored stambenih jedinica, koriste:
zatvorene bazene,
spa centre, teretane,
prostor za ručavanje i sve druge pogodnosti koje i sam hotel nudi.

Kao sedmi kampus izgrađena je nova zgrada u okviru Progress Campus-a, koja prima više od 740 studenata u apartmanima sa dva ili četiri kreveta, zajedno sa kupatilom i kuhinjom u svakom apartmanu. U ovoj zgradi smešteni su studenti hotelijerstva i ugostiteljstva, turizma i gastronomije. Zajedno sa 7 kuhinjskih laboratorija, 8 učionica, restoranom i kafeom, salom za konferencije, ovaj kampus zadovoljava sve potrebe jednog studenta.

Programi i cene

Centennial College nudi više od 160 programa iz različitih oblasti.

Četvorogodišnji programi osnovnih studija koji su u ponudi na ovom koledžu su:

 • Informacione tehnologije
 • Medicina
 • Komunikacija i odnosi sa javnošću

Programi koji traju vrlo kratko a osmišljeni su da pruže praktično znanje, stažiranje i radno mesto kod potencijalnih poslodavaca su:

 • Biznis i administracija
 • Animacija u muzici/pozorištu/filmu
 • Dizajn
 • Tehnologija životnih namirnica, Hotelijerstvo, Gastronomija
 • Pravo
 • Automobilske i vazduhoplovne tehnologije
 • Inženjerske tehnologije, kao i mnoge druge

Ovaj vid programa može izuzetno doprineti vašem profesionalnom usavršavanju i savršeno se uklopiti uz vaš prethodno završen fakultet.

Takozvani Fast-Track programi su ubrzani programi koji omogućavaju da diplomske programe, koji traju 2 godine završite u jednoj godini, a trogodišnjeprograme završite u 2 godine. Prilikom završetka ovog ubrzanog programa imate mogućnost da dobijete diplomu na osnovu stečenog radnog iskustva tokom trajanja kursa, ali i da budete spremni za poslovne poduhvate koji slede. Oblasti u kojima se ovakvi programi organizuju su: biznis i administracija, Komunikacija i odnosi sa javnošću, Mediji, Dizajn, itd.

Centennial College organizuje i programe engleskog jezika koji Vam mogu pomoći da usavršite i savladate ovaj jezik.

Ova koledž pohađa 22 000 redovnih i 19 000 vandrednih studenata što govori u prilog kvalitetu studija i programa.

Uz korišćenje laboratorija, moderno opremljenih učionica, saradnje i prakse u najvećim industrijama i kompanijama, studenti dobijaju obrazovanje relavantno kompaniji za koju se pripremaju.

Cene studija se razlikuju i zavise od programa, a kreću se od $16 000 do $27 000.

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Kanadi