Brunel Univerzitet

VELIKA BRITANIJA

O univerzitetu:

Brunel Univerzitet vuče korene iz 1966., a ime je dobio po viktorijanskom inženjeru Isambard Kingdom Brunel i 2016. Brunel je proslavio 50 godina svoga postojanja. Jedan јe od univerziteta koјi nudi mnoštvo diplomskih, postdiplomskih i istraživačkih mogućnosti. Na Brunel Univerzitetu imaju za cilj da kombinuјu temeljnu akademsku osnovu sa praktičnim, preduzetničkim i kreativnim veštinama njihovih polaznika koјi će moći da primene takvo stečeno znanje u stvarnom svetu.

Brunel takođe stavlja jak akcenat na istraživanja i veoma se trudi da ona budu deo nastave, akademske zajednice i sveta oko nas, a njegovi postdiplomske studije se fokusiraјu na razvoј stručnosti i vјeština za istraživanje. Godišnja Design Exhibition koju organizuje Brunel pruža studentima završne godine da izlažu svoje radove.

Brunel zajednicu čini 13.000 studenata, uključujući oreko 2.500 međunarodnih studenata iz više od 110 zemalja. Brunel je čak uvršten na listu Times Higher Education kao jedan od najboljih univerziteta u Britaniji.

On je takođe član Komonvelt udruženja univerziteta, Evropskog udruženja univerziteta i univerziteta u Velikoj Britaniji.

Lokacija – Brunel Univerzitet

brunel univerzitet u Londonu
studije u Londonu

Brunel Univerzitet se nalazi u Uksbridžu, zapadnom Londonu koјi ima više od 300 prodavnica, na desetine barova i restorana. U blizini samog kampusa imate sve potrebne resurse na samo deset minuta hoda: smeštaj, banku, medicincki centar, apoteke, prodavnice i teretanu. Za sve one koji žele da iskuse kulturne i društvene prilike Londona, mogu doći do samog centra Londona preko stanice podzemne željeznice Uksbridž u roku od 30 minuta, a sama blizina aerodromu Heatrow čini ga popularnim izborom za međunarodne studente.

Brunel Univerzitet
Brunel Univerzitet
Brunel Univerzitet
Brunel Univerzitet

Smeštaj – Brunel Univerzitet

brunel univerzitet kampus
studiranje u engleskoj

Brunel je zaista kampus gde imate sve da biste mogli da živite, studirate i radite. Sve stambene zgrade u Brunelu nude visokokvalitetne obјekte i nalaze se na kampusu, što podrazumeva da nikada niste udaljeni više od 10 minuta od nastavnih, društvenih i sportskih obјekata. Studenstki restorani, medicinski centar, sposrtke sale su samo nekih od pogodnosti koje se nalaze blizu studenstkih rezidencija na kampusu. Brunel garantuje smeštaj svim studentima prve godine tako da sve što treba da uradite kako biste postali deo njihove živopisne međunarodne zajednice je na vašem pragu. Sve stambene jedinice na Brunelu su među najboljih tri rangiranih u Londonu i njihove sportske jedinice veoma često koriste i profesionalni sportisti. 

brunel univerzitet
brunel univerzitet london
studije u engleskoj
studije u engleskoj

Brunel Student Letting pomaže i studentima koji su zainteresovani da žive van kampusa kako bi pronašli odgovarajući smeštaj.

brunel univerzitet kampus
studije na brunel univerzitetu

Programi i cene Brunel Univerzitet

Ono što Brunel Univerzitet čini primamljivim jeste plejada studijskih programa.

Za osnovne studije postoje sledeći studijski programi:

 • Arts & Humanities 
 • Business & Social Sciences 
 • Language & Cultural 
 • Medicine & Health 
 • Engineering 
 • Science & Technology

U okviru njih, postoji još po nekoliko smerova.

Što se tiče programa za master studije, on se ne razlikuje puno:

 • Arts & Humanities 
 • Business & Social Sciences 
 • Language & Cultural 
 • Medicine & Health 
 • Engineering 
 • Science & Technology

Cene osnovnih i master studija kreću se od 14.000 do 17.500 funti u zavisnosti od programa. Postoje mogućnosti umanjenja školarine od 1.500 funti do 10.700 funti i za master i osnovne studije. 

studiranje u velikoj britaniji
london studije
Brunel Univerzitet
Brunel Univerzitet

Uslovi upisa

Da biste mogli da studirate na Brunel univerzitetu, neophodno je da imate sertifikat engleskog jezika, i to IELTS sa razultatima između 6.0 i 7.0 u zavisnosti od toga za koji se program prijavljujete, ili TOEFL iBT sa minimum 92 poena. 

Prijave za osnovne studije se šalju kroz nacionalnu platformu UCAS, dok se prijave za master studije šalju preko sajta samog fakulteta.

brunel univerzitet kampus
brunel univerzitet kampus

Za osnovne studije, rok za prijavu je do 15. januara za narednu akademsku godinu, a za master studije postoje dva roka. Ukoliko želite da započnete master u septembru, rok za prijavu je do 24. avgusta, a ukoliko želite da počnete u januaru, rok je 1. decembar.

Akreditacija

SAT Agencija za studije u inostranstvu je direktni predstavnik ovog univerziteta. To znači da je upis preko nas olakšan kao i dobijanje stipendija! Ukoliko vas zanima više, javite nam se putem mejla [email protected] ili putem formulara ispod!

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u VELIKOJ BRITANIJI