Breda Univerzitet

O univerzitetu

Breda Univerzitet je pravo izbor za vas ukoliko ste vi jedna od osoba koja voli Holandiju. Zemlju za koju svi kažu da je zemlja lala i vetrenjača.

Breda univerzitet primenjenih nauka je institut visokog obrazovanja u Holandiji koji finansira vlada. Na ovom univerzitetu studira više od 7000 holandskih, kao i stranih studenata iz oko 100 zemalja. Breda univerzitet primenjenih nauka nudi Bachelor i Master programe koji su na profesionalnom i akademskom nivou u oblastima poput medija, hotelijerstva, logistike, turizma itd. Breda uiverzitet nudi svojim studentima  mogućnosti da ostvare svoje snove u međunarodnom studijskom okruženju.

Breda Univerzitet

Što se tiče obrazovanja na ovom univerzitetu, Breda univerzitet se dobro kotira kad je u pitanju internacionalno rangiranje. Naime, ovaj univerzitet se nalazi na 23.mestu u svetu u ugostiteljstvu, kao i na 16. i 20. mestu u dizajnu igrica što nije uopšte loša pozicija. 

https://youtu.be/kxlTEbGVadw

Programi – Breda Univerzitet

Dakle, Breda univerzitet nudi studentima mogućnost upisivanja Bachelor  i Master programa. Bachelor programi traju 3 godine, dok Master programi mogu trajati od 1 do 2 godine. Programe za koje se možete opredelite su u okviru sledećih oblasti:

 • Built Environment ( 1 program)
 • Facility ( 1 program)
 • Games ( 2 programa)
 • Hotel  ( 1 program)
 • Leisure and Events ( 7 programa)
 • Logistics ( 3 programa)
 • Media ( 3 programa)
 • Tourism ( 4 programa)
 • Artificial Intelligence  and Data Management ( 1 program)

Kampus – Breda Univerzitet

Kampus na Breda univerzitetu se nalazi odmah izvan centra grada i sa svojom baštom, širokim šetalištima, sportskim terenima, istorijskom zgradom i nekoliko stilski renoviranih struktura, kampus je privlačno mesto za svakog studenta. Kampus je mesto gde se okupljaju studenti, kao i osoblje univerziteta.

Ključne vrednosti  kampusa na Breda univerzitetu uključuju transparentnost i otvorenost, povezivanje ljudi, održivost, osećaj zajedništva, kao i korišćenje tehnologije i sredstava na najpametniji mogući način. Kao rezultat, kampus svim svojim stanovnicima nudi sigurnost i ugodnost, što je od vitalnog značaja za dobrobit studenata i univerziteta. 

Smeštaj

Što se smeštaja tiče, Breda univerzitet ne poseduje studentski dom tako da će biti vaša obaveza da nađete smeštaj. Sobe za studente u Bredi varirajuod 350 eura pa do  550 eura mesečno. Nemojte da čekate poslednji trenutak da počnete sa traženjem smeštaja već to uradite dosta ranije jer je smeštaj u Bredi ograničen te ga je izuzetno teško pronaći.

Školarina i stipendije

Školarine na Breda univerzitetu zavise od programa do programa. Ukoliko student dolazi iz zemlje koja pripada EEA zoni ( sve zemlje Evropske unije i Island, Lihtenštajn i Norveška) onda student plaća školarinu u iznosu od oko 1.200 eura po akademskoj godini.

Breda Univerzitet

Međutim, ukoliko ste iz zemalja koje ne pripadaju Evropskoj uniji onda se školarina kreće od 7.000 € pa do 11.000 € po akademskoj godini zavisno od programa koji odaberete. Ove cene važe i za Bachelor i za Master programe. Kako studije u Holandiji iziskuju određenu sumu novca, Breda univerzitet dodeljuje studentim razne stipendije kako bi na neki način olakšali studentima školovanje u ovoj zemlji.

Neke od tih stipendija podrazumevaju smanjenje školarine u iznosu od 3.000 eura prve godine studija a 1.500 eura svake sledeće godine. Ukoliko imate još neka pitanja ili želite da počnete sa prijavom onda  zakažite konsultacije putem prijave ispod.

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Holandiji