BHMS

Švajcarska

O ŠKOLI -BHMS

BHMS – luksuzne studije turizma. Da li vam je ikada palo na pamet da svoje obrazovanje možete nastaviti i profesionalno se usavršavati u Lucernu, jednom od najlepših i najživopisnijih gradova Švajcarske i to na jednom od najprestižnijih fakulteta u oblasti poslovnog i hotelskog menadžmenta?

BHMS je škola koja vam može ispuniti sva očekivanja, budući da je jedna od vodećih svetskih ugostiteljskih škola smeštena u srcu ovog velelepnog švajcarskog grada. Život i učenje u srcu ovog jedinstvenog grada omogućavaju studentima da uživaju u urbanim mestima, ali i da osete šarm i ekskluzivnost Lucerna.

BHMS je implementirao jedinstveni sistem obrazovanja tako što je podelio 20-nedeljni semestar u četiri mini semestra od po 5 nedelja. Ovaj obrazovni sistem omogućava studentima da se usresrede na samo 3 do 4 akademska predmeta umesto uobičajnih 8-10 predmeta kako je to slučaj na ostalnim švajcarskim hotelskim školama. Rezultat je taj da BHMS studenti imaju mogućnost da završe 12-14 akademskim predmeta u roku od 6 meseci bez ikakvog preopterećenja.

Dodatno

Takođe, praksa u hotelskoj industriji je sastavni deo studijskog programa na BHMS-u. Tokom svake godine studenti su dužni da odrade 4-6 meseci prakse u nekom od hotela ili restorana koje je fakultet odobrio. Pored toga, BHMS sarađuje i sa brojim međunarodnim agencijama za zapošljavanje i to na teritorijama Evrope, Azije i Severne Amerike, pa je ovo idealna prilikaza usavršavanje i profesionalno napredovanje.

Pored toga, Švajcarska je već više od sto godina poznata po izvrsnosti u obrazovanju na polju hotelskog menadžmenta. Glavna karakteristika švajcarskih škola hotelskog menadžmenta je kombinacija teorije i prakse, pri čemu je naglasak stavljen na lični razvoj učenika. Sigurnost i kvalitet života u Švajcarskoj, njena kultura i jezička raznolikostkao i lokacija u centru Evrope, učinilu su ovu zemlju privlačnom za one koji su zainteresovani za pokretanje karijere u globalnoj hotelskoj i turističkoj industriji.

Švajcarska je savršeno smeštena, u centru Evrope, a graniči se sa Francuskom, Nemačkom, Austrijom, Italijom i Lihtenštajnom i međunarodno je priznata destinacija za studente koji traže vrhunsko obrazovanje u oblasti poslovnog i ugostiteljskog menadžmenta.

LOKACIJA – BHMS

SMEŠTAJ

BHMS poseduje 4 objekta koja se nalaze u srcu grada Lucern:

1. Lakefront Center kampus (glavni kampus škole Benedikt)
2. St.-Karli-Quai kampus (BHMS kampus)
3. Gradski kampus (takođe BHMS kampus i studentski dom)
4. Baselstrasse 57 kampus (studentski dom)

Studentski dom smešten je u hotelskom objektu sa 3 zvezdice, na 5-15min hoda do različitih zgrada kampusa, a u svojoj ponudi ima smeštaj za studente, studentski restoran, kompjutersku laboratoriju, kuhinju, kao i prostorije za nastavu.

Zgrade kampusa opremljene su najsavremenijim učionicama, računarskim laboratorijama, jezičkim laboratorijama, kao i učionicama.

Studentski kampusi nude smeštaj uz mogućnost korišćenja usluga kuhinje, biblioteke, računarske laboratorije, itd. Studenti su smešteni u modernim sobama koje su opremljene kuhinjom, kupatilom i internetom. Jednokrevetne sobe su dostupne uz doplatu. Studenti koji se odluče da koriste usluge BHMS kampusa imaju pravo na 3 obroka dnevno tokom nedelje, i doručke i večere tokom vikenda i praznika. Za vegetarijance i one koji ne jedu svinjetinu ili govedinu, specijalna jela se obezbeđuju bez dodatnih troškova.

Izdvaja se nekoliko tipova smeštaja:

1. Zajedički smeštaj – zajedička spavaća soba, kuhinja i kupatilo i cena je uključena u školarinu.
2. Zajednički Premium smeštaj – jednokrevetna soba uz zajedničku kuhinju i kupatilo. Doplaćuje se CHF 3,600.
3. Privatni smeštaj – jednokrevetna soba uz privatnu kuhinju i kupatilo. Doplaćuje se CHF 6,000.

Svi kampusi obezbeđeni su internet mrežama. Za studente bez laptopa, BHMS obezbeđuje studentima računare koji omogućavaju studentima da ispunjavaju zadatke za učenje pored toga što mogu da ih koriste za održavanje kontakta sa porodicom i prijateljima.

BHMS kao obrazovna institucija u svom profesionalnom poslovnom okruženju zahteva od osoblja i studenata da poštuju pravila oblačenja i odgovarajućeg ponašanja. Svi studenti se pridržavaju poslovnog dress code-a koji je čest u ugostiteljstvu. Tokom praktične nastave, studenti nose profesionalne uniforme.

BHMS
BHMS

CENA

BHMS
BHMS CENE

PROGRAMI I SMEROVI

Pred-diplomske studije hotelijerstva/globalnog menadžmenta

Program BHMS diplome hotelijerstva posebno je dizajniran za mlade koji žele ući u svet međunarodnog hotelijerstva i ugostiteljstva i koji teže karijera menadžmenta u ovoj industriji.

Programi nude studentima akademsko obrazovanje zajedno sa stručnom praksom. To donosi značajnu vrednost i ugled kod poslodavaca širom sveta. Takođe, ovaj fakultet može biti od koristi osobama koje žele da steknu potrebno stručno znanje kada razmišljaju o pokretanju sopstvenog biznisa.

Smerovi koje postoje:

 • Diploma Hospitality Management
 • Higher Diploma Hospitality Management
 • BA Degree Hospitality Management
 • BA Degree Global Business Management
 • Hotelier HF
 • English Foundation Program
 • Summer Course 2020

Postdiplomske studije hotelijerstva/globalnog menadžmenta:

 • M.Sc. Degree in International Hospitality Business Management
 • M.Sc. Degree Global Business Management
 • MBA Dual Degree
 • Postgraduate Diploma Hospitality Management
 • Graduate Certificate in Hospitality Business Management

Kursevi na smeru kulinarskih umetnosti

Budući da se BHMS nalazi u srcu Švajcarske, u Lucernu, i da su dve susedne zemlje Francuska i Italija koje imaju veliku kulinarsku tradiciju, fakultet u fokus stavlja evropsku kuhinju. Našim studentima se tokom studija ove dve kulinarske tradicije i veštine približavaju. Programi kulinarskih umetnosti na BHMS-u razvijaju savremene veštine studenata u pripremi i prezentaciji hrane, à la carte kuhinji, pecivima i dezertima i upravljanju kuhinjom kroz praktičnu obuku i učenje u učionici. Tokom 3 godine, studenti stiču sve osnovne veštine potrebne za rad u najboljim svetskim restoranima u jednoj od najbrže rastućih industrija.

studije u švajcarskoj
studije u švajcarskoj

Profesori i Studentske aktivnosti

Dodatne aktivnosti i zabavni sadržaj za naše studente su za nas vrlo važne. One omogućuju našim studentima da upoznaju Švajcarsku i različite kompanije u ugostiteljskoj industriji, ali takođe uključuju i sport i zabavu. Ne samo da dopunjavaju akademske studije, već su one i dobra prilika za umrežavanje, pa tako pomažu studentima u stvaranju zajednice u kojoj je zabavno učiti. Tokom studentskih aktivnosti sklapaju se mnoga nova prijateljstva.

Profesori BHMS

• Postoji 125 profesora iz preko 25 različitih zemalja
• Većina profesora su izvorni govornici engleskog jezika
• 79% predavača ima doktorat ili odgovarajući stepen stručne smene

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Švajcarskoj