Baruch College

USA

O koledžu – Baruch College

Baruch College je prema poslednjim istraživanjima Forbes-a i Princeton Review-a među vodećim univerzitetima u u SAD-u. Više od 18.000 studenata pohađa ovaj koledž, koji dolaze iz raznih krajeva sveta, tako da Baruch College ima reputaciju u SAD-u jednog od malobrojnih univerziteta sa multietničkim osobinama.

Koledž potiče iz 1847. godine tada nazvane Slobodne akademije, prvog besplatnog javnog koledža, i nastavlja akademsku reputaciju, pristupačnost i mogućnost za studente iz Njujorka i svih krajeva sveta.

Lokacija – Baruch College

Baruch College
Baruch College

Ono što odlikuje ovaj koledž i privlači interesovanje studenata jeste da je smešten u samom srcu grada, na Menhetenu. U neposrednjoj blizini su i Times square, Wall Street kao i 5th Avenue i mnogobrojne druge znamenitosti. Veoma dobro je povezan metroom i autobuskim linijama sa ostalim delovima grada. 

Smeštaj

Njihov kampus se nalazi na Menhetnu, u Njujorku, nedaleko od od Wall Street-a i sedišta međunarodnih kompanija i neprofitnih i kulturnih organizacija, pružajući studentima velike mogućnosti za praksu, karijeru i umrežavanje. Te studentske rezidencije imaju razne pogodnosti, kao npr. fitness centar i laundry room. Da biste uopšte mogli da aplicirate za ovakav smeštaj, potrebno je da budete primljeni na koledž.

Programi i cene

Najpopularniji program na Baruch koledžu je CABP program- Contemporary American Business Practices. CABP sertifikat koji je osmišljen da približi studentima što je više moguće najbolje prakse modernog poslovanja, što je i te kako potrebno studentima koji su zainteresovani za unapređenje karijere u oblastima poput: marketinga, finansija, računovodstva, međunarodne trgovine, menadžmenta i veb dizajna.

Program traje godinu i po dana, tj. tri semestra. Za međunarodne studente, program ima pogodnost za izdavanje I-20 sertifikata koji omogućava međunarodnim studentima da apliciraju za F-1 studentsku, američku vizu.

Programi su sledeći : 

  • Accountring track
  • Finance Track
  • Marketing Track 
  • Web Design and Development Track 
  • Management Track 
  • International Trade Track 
Baruch College
Baruch College

Svi programi traju godinu i po dana i nakon ovog programa studenti se mogu prijaviti za obuku ili  privremeno zaposlenje koje je u direktnoj vezi sa studijama.

Cena CABP programa je 7 900$ sa smeštajem , plus finansijka garancija od 23 500$ na računu.

Uslovi upisa

Da biste aplicirali na Baruch College potrebno je pored obaveznih finansijskih sredstava, da imate položen TOEFL ili IELTS serifikat engleskog jezika, sa minimum 90 poena na TOEFL-u ili 6.5 IELTS. Takođe, potreban vam je transkrip tj. spisak položenih ispita ili diploma, CV, motivaciono pismo I pismo preporuke.

Baruch College
Baruch College

Zakaži konsultacije

    Saznaj više o zemlji univerziteta!

    Studiranje u Americi