Studiranje u UAE

UAE

ZAŠTO STUDIRATI U UJEDINJENIM ARAPSKIM EMIRATIMA

Studiranje u UAE je pravi pogodak, pogotovo sada kada su centar visokog obrazovanja. Kako su to postali? Tako što privlače veći broj međunarodnih studenata iz različitih zemalja. Dolazak studenata u Ujedinjene Arapske Emirate strahovito raste svake godine. UAE su poznati po rastućem komercijalnom centru, multikulturalnoj atmosferi, bezbednosnim faktorima, mogućnostima za karijeru i odličnoj infrastrukturi. Ovo je strateška lokacija i njeno živo okruženje čini zanimljivu i popularnu studijsku destinaciju za međunarodne studente.

Kampusi više od 60 globalno renomiranih međunarodnih univerziteta dostupni su u UAE od sada. Univerzitetski programi prolaze kroz redovne preglede od strane Ministarstva obrazovanja Ujedinjenih Arapskih Emirata (MOE), kao i međunarodnih tela za akreditaciju. Zbog toga studenti mogu biti sigurni da dobijaju najbolje obrazovanje.

Univerziteti u UAE nude diplomske, magistarske i doktorske programe u okviru standarda obrazovanja svetske klase sa visoko cenjenim međunarodnim istraživačkim i nastavnim standardima, međunarodnim ustanovama i infrastrukturom. Mogućnosti dvostrukog stepena su takođe dostupne studentima da se izlože u više disciplina.

Studiranje u UAE
Studiranje u UAE

Studiranje u UAE – opšte informacije

Studiranje u UAE je postalo popularno jer država dom preko 60 međunarodnih univerziteta i visokoškolskih ustanova iz različitih zemalja. Ovde možete naći univerzitete iz azličitih zemalja kao što su Australija, Francuska, Indija, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države.

Obrazovne institucije u UAE imaju partnerstva sa vodećim obrazovnim institucijama u Evropi, Aziji, Africi, Severnoj Americi i na Bliskom istoku. Ovo pomaže studentima da dobiju priliku da svoje visoko obrazovanje steknu i na partnerskim univerzitetima u inostranstvu.

Trenutno više od 200 nacionalnosti živi u UAE, i oni koegzistiraju podržavajući i utičući jedni na druge. Dakle, Ujedinjeni Arapski Emirati su izrasli u centar multikulturalnog, multireligijskog, višejezičnog jezgra raznolikih tradicija kako su postali centar biznisa, turizma.

Troškovi školarina u UAE – Studiranje u UAE

Državni univerziteti u UAE su slobodni da odrede sopstvenu politiku školarine. Uopšteno govoreći, međunarodni studenti mogu očekivati da plate između 5.000 i 27.650 EUR po akademskoj godini. Takođe možete pronaći jeftinije — a ponekad i besplatne — studijske programe, ali ih je malo.

Školarina se obračunava na osnovu ukupnog broja kreditnih sati za svaki program. Na primer, ako je za master studije potrebno 36 kreditnih sati za diplomiranje, a naknada za 1 kreditni sat iznosi 371 EUR, platićete oko 13.355 EUR za ceo akademski program. Ukoliko vas zanima razlika između jednogodišnjih i dvogodišnjih master studija, o tome više ovde.

Kao i državni univerziteti, privatne obrazovne institucije imaju pravo da odrede sopstvene školarine. Oni su često veći, ali to nije uvek slučaj. Na primer, na Američkom univerzitetu u Emiratima, naknada za 1 kreditni sat kreće se između 285 i 405 EUR.

Studiranje u UAE

Troškovi života u UAE

Studiranje u UAE je povoljno kao destinacija za međunarodne studente! Troškovi studiranja u UAE su mnogo jeftiniji u poređenju sa drugim zemljama. Pogotovo u poređenju sa državama kao što su SAD, Velika Britanija, Australija, Singapur i Nemačka. Međunarodni studenti koji žele da studiraju u inostranstvu u UAE pored plaćanja kirije, moraju da pokriju školarinu univerziteta i putne troškove.

Procenjuje se da prosečni mesečni troškovi života za jednu osobu iznose 3.318 AED (833,13 EUR), bez kirije, a za četvoročlanu porodicu 11.545 AED (2898,86 EUR). Dakle, važno je da međunarodni studenti budu svesni stambenih objekata van kampusa i troškova koji su uključeni u pripremu budžeta unapred. Takođe bi trebalo da budu svesni povezanih troškova kao što su hrana i putovanja kako bi izbegli bilo kakav finansijski teret u budućnosti.

Studentska viza — Studiranje u UAE

Studenti mogu ostati u UAE radi studiranja, bilo pod pokroviteljstvom svojih roditelja, koji bi trebalo da budu stanovnici UAE ili pod pokroviteljstvom akreditovanog univerziteta/koledža na kojem studiraju Kancelarije za studentska pitanja na univerzitetima će olakšati proces pomoći studentima u dobijanju vize.

Studentska viza se izdaje na period od godinu dana, sa mogućnošću produženja na sličan period uz dokaz o nastavku studija koji izdaje obrazovna ustanova u kojoj student studira.

Aplikacija

Studiranje u UAE znači biti ispred svih u svetu i imati prilike iz prve ruke koje ne možete dobiti nigde drugo u svetu. Ako želiš da provedeš nezaborvno studentsko iskustvo upravo ovde, javi nam se na [email protected] i zakaži svoje početne konsultacije već danas.

Univerziteti - Studiranje u UAE