fbpx

Sportske stipendije

Sportske stipendije u USA

Usluga apliciranja na sportske stipendije u USA nudi jedinstvenu priliku za studente koji žele da upišu osnovne studije u USA , a i da nastave uporedo svoju strast prema sportu. Ove sportske stipendije obično nude koledži i univerziteti širom zemlje, a osmišljene su da pomognu studentima sportistima da obezbede stipendije koje mogu nadoknaditi troškove školarine i druge troškove povezane sa pohađanjem koledža.

Uslovi da biste dobili stipendiju:

Da bi stekli pravo na sportsku stipendiju, studenti obično moraju da ispune određene kriterijume, Ovo bi bili neki od njih:

  • Kvalifikacije:

Morate biti kvalifikovani sportista koji se takmiči na visokom nivou u određenom sportu. Uobičajeno je da sportski programi na fakultetima traže sportiste koji su dostigli nacionalni ili međunarodni nivo takmičenja. Vaši sportski uspesi i dostignuća igraju ključnu ulogu u vašoj sposobnosti da dobijete sportsku stipendiju. Ovde su takođe video highlightsi jako bitni.

  • Akademski uspesi:

Uz sportske uspehe, morate imati dobre akademske rezultate. Fakulteti u USA obično zahtevaju prosečnu ocenu (GPA) od najmanje 2.5 ili 3.0. (4.0 – 5.0 za osnovne studije) Osim toga, morate imati odgovarajuću ocenu na standardizovanom testu poput SAT-a ili ACT-a i TOEFL-a.

  • Izbor sporta:

Neke stipendije su dostupne samo za određene sportove, a drugi sportovi mogu biti manje popularni i stoga pružaju manje šanse za dobijanje stipendije. U zavisnosti od koledža, neke stipendije se nude samo za muške ili ženske sportiste.

Sportske stipendije

Što se tiče testova, sve imate na našem sajtu. SAT Agencija nudi pripreme za sve vrste testova, a za TOEFL imate i specijalan popust od 15$ preko nas. Pripreme su zgodne jer su online i samim tim štede vreme.

Sportske stipendije mogu veoma varirati u pogledu iznosa finansiranja koje obezbeđuju, kao i specifičnih uslova koji moraju biti ispunjeni da bi se stipendija održala. Neke stipendije mogu pokriti punu cenu školarine, takozvane full ride stipendije, dok druge mogu pokriti samo deo troškova. Pored toga, od studenata se može zahtevati da održavaju određeni prosek ili učestvuju u određenom broju atletskih događaja kako bi nastavili da primaju stipendiju.

Iako sportske stipendije mogu biti veoma konkurentne, one nude jedinstvenu priliku studentima da ostvare svoju strast prema sportu, a istovremeno dobiju kvalitetno obrazovanje. Pored toga, sportske stipendije mogu pomoći da se nadoknade troškovi pohađanja koledža, što može biti značajna finansijska olakšica za mnoge porodice.

Da bi pronašli usluge sportskih stipendija koje im odgovaraju, studenti treba da istraže različite fakultete i univerzitete i potraže škole sa jakim atletskim programima i istorijom ponude sportskih stipendija. Takođe bi trebalo da se obrate trenerima i atletskim odeljenjima kako bi saznali više o specifičnim zahtevima za svaku stipendiju i da bi stekli osećaj šta je potrebno da biste bili uspešan student-sportista. Međutim, taj proces ume da bude jako naporan i dug da bi se samostalno odradio, pa samim tim mi tu itekako pomažemo i olakšavamo ceo proces kroz iskustvo i naše konekcije.

PODELA DIVIZIJA U USA

Sportske stipendije u USA se obično dele u tri glavne divizije:

  • NCAA divizija I,
  • NCAA divizija II i
  • NCAA divizija III.

Ove podele su zasnovane na veličini škole, nivou takmičenja i iznosu finansijske pomoći na raspolaganju.

NCAA Divizija I:

Ovo je najveća i najkonkurentnija divizija, sa više od 350 škola članica. Škole ove divizije obično imaju veće budžete, više atletskih stipendija i viši nivo takmičenja. Ove škole nude pune stipendije, koje pokrivaju školarinu, sobu i pansion i druge troškove. Sportovi divizije I uključuju košarku, fudbal, bejzbol, softbol, odbojku, fudbal i mnoge druge.

Sportske stipendije u USA

NCAA Divizija II:

Ova divizija uključuje preko 300 škola članica i manje je konkurentna od Divizije I. Škole Divizije II nude delimične stipendije, koje pokrivaju deo školarine, sobe i pansiona i druge troškove. Mnoge škole odeljenja II su manji univerziteti ili fakulteti i nude personalizovaniji pristup akademicima i atletici. Sportovi u ovoj diviziji uključuju košarku, fudbal, bejzbol, odbojku, fudbal i druge.

NCAA Divizija III:

Ova divizija uključuje preko 400 škola članica i najmanje je konkurentna od tri. Škole odeljenja III ne nude atletske stipendije, ali mnoge nude akademske stipendije i pakete finansijske pomoći. Škole odeljenja III daju prednost akademcima u odnosu na atletiku, a mnogi sportisti učestvuju u sportu iz ljubavi prema igri, a ne zbog mogućnosti stipendiranja. Sportovi u ovoj diviziji uključuju košarku, fudbal, bejzbol, odbojku, fudbal i druge.

Pored ovih odeljenja, postoji i nekoliko drugih upravljačkih tela za sportske stipendije u SAD, kao što su Nacionalna asocijacija interkolegijalne atletike (NAIA) i Nacionalna atletska asocijacija juniorskih koledža (NJCAA). Ove organizacije nude različite nivoe takmičenja i mogućnosti stipendiranja, i mogu biti dobra opcija za studente sportiste koji žele da nastave svoju sportsku karijeru na univerzitetskom nivou.

NAŠA USLUGA

Usluge regrutacije:

Povezivanju studenata-sportista sa fakultetskim trenerima koji žele da regrutuju sportiste za svoje timove. Zbog toga što naši kontakti žive i rade u USA imamo bogato iskustvo i jak networking unutar atletske zajednice koledža, što vam jako olakšava ovu proceduru. Predstavljamo kandidate trenerima. Na osnovu našeg iskustva i poznanstava retko kada se desi da kandidat ostane bez ponude. Treneri dobijaju preko 5000 prijava godišnje i ukoliko ne znate akademske mogućnosti u USA i kako biste generalno prošli kao kandidat mogućnost samostalnog ostvarenja stipendije je manja nego uz pomoć stručnih lica.

Atletska evaluacija:

Procena atletskih sposobnosti klijenta i odredđivanje koji koledži i univerziteti mogu biti najbolji za vas. Ove evaluacije mogu uključivati fizičke procene, kao i procene veština i sposobnosti.

Pretraga stipendija: Istraživanje različitih programa stipendiranja, i usluga pri prijavama za stipendije.

Akademska podrška:

Usluga pisanja :

  • CV-a
  • Motivacionog pisma
  • Pisama preporuke
  • Priprema za TOEFL i SAT test

Pomoć u pregovorima:

Kada klijent dobije ponudu za stipendiju, mi pregovaramo uslovima stipendije, uključujući iznos ponuđene finansijske pomoći, dužinu stipendije i druge detalje.

Usluga viziranja:

Imate punu podršku popunjavanja DS-160 formulara za američku, studentsku vizu kao i pomoć i savetovanje oko prikupljanja dokumentacije za istu. Uspešnost naših viza je 100% ali ne možemo da garantujemo klijentu da će da je dobije jer je odobravanje ili odbijanje za vizu diskreciona odluka konzula.

CENA

Cena kompletnog paketa za uslugu pretrage i apliciranja na sportsku stipendiju u USA je 3500€. Ukoliko mislite da ste kandidat za sportsku stipendiju, idealno vreme da se javite je kada ste započeli 3. godinu srednje škole.

Savet: gledajte da već imate highlighs video kako bismo ubrzali proces pretrage odgovarajućeg koledža u USA.